Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cornuri branzoase

Cornuri branzoase

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

cornuri branzoase

Reteta pas cu pas de cornuri cu branza, cornuri branzoase. Cornuri aperitiv cu branza. Cornuri cu branza sarata pentru aperitiv sau pachet.

Mi se facu dor zilele trecute de un aperitiv cu branza, ceva branzos… gustos… ba si pufos, pe de-asupra! M-am apucat sa improvizez cu ingredientele care nu-mi lipsesc niciodata, fiind dintre cele mai obisnuite: faina, drojdia, untul, branza. Rezultatul improvizatiei a constat in 12 cornuri cu branza, bine crescute, adevarate grasune, intrunind toate caracteristicile enumerate – branzoase, pufoase, gustoase, daca nu chiar delicioase! – dar, in plus, cu un mare defect: nu au avut o viata prea lunga, n-au rezistat nici doua ceasuri si au pierit de parca nu ar fi fost niciodata :P !

Ingrediente Cornuri Branzoase:

Aluat:

  • 400 de grame de faina
  • 20 grame de drojdie proaspata
  • 60 de grame de unt topit
  • 180-200 ml de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar

Umplutura:

  • 100 de grame de branza de vaci, proaspata, nesarata
  • 100 de grame de telemea
  • 100 de grame de unt

In plus:

  • ulei pt. uns
  • galbenus de ou sau ou batut pentru finisat

Preparare Cornuri Branzoase:

Drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 50 de ml. de lapte caldut si 2 linguri de faina. Se amesteca si se asteapta ~ 10 minute sa faca bulbuci. Galbenusurile se freaca cu sarea si se dilueaza cu restul de lapte caldut. Din faina, laptele cu galbenusuri si maiaua deja crescuta se framanta un aluat neted si nelipicios, adaugand si untul topit (dar nu fierbinte). La nevoie, se mai adauga 1-2 linguri de faina, daca aluatul e prea moale, sau dimpotriva, 10-20 ml. de lapte cald, daca e prea tare. Aluatul se infoliaza si se lasa la un loc ferit de curent sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, se prepara umplutura, omogenizand foarte bine toate ingredientele:

cornuri branzoase 2

Aluatul crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei:

cornuri branzoase 1

Cu ajutorul sucitorului, se intinde aluatul intr-un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 1 cm.:

cornuri branzoase 3

Se distribuie toata umplutura deasupra aluatului:

cornuri branzoase 4

Aluatul se ruleaza incepand dinspre latura cea mai scurta:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

cornuri branzoase 5

Se acopera cu un prosop si se lasa, la temperatura bucatariei, se se odihneasca ~ 15-20 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, aluatul se ia din nou la maltratat cu sucitorul:

cornuri branzoase 6

Se intinde intr-un dreptunghi aproximativ identic cu cel initial si se ruleaza la fel ca prima data:

cornuri branzoase 7

Se acopera ruloul de aluat cu prosopul si se lasa sa se odihneasca, din nou, 15-20 de minute.

Se verifica sa fie suficient de unse planul de lucru si sucitorul, apoi se intinde aluatul, pentru ultima data.

cornuri branzoase 8

(In cazul in care mai plesneste pe alocuri, lasand umplutura la iveala, nu e nici o nenorocire.) Se decupeaza in triunghiuri:

cornuri branzoase 9

Se ruleaza, incepand de la baza tringhiurilor sprea varf, si se formeaza cornurile, care se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt:

cornuri branzoase 10

Se aseaza tava intr-un loc cladut si se lasa cornurile sa creasca aproximativ 20 de minute, dupa care se ung cu galbenus sau cu ou batut:

cornuri branzoase 11

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru primele 10 minute, dupa care temperatura se reduce la 180 de grade Celsius si se continua coacerea inca 10-15 minute. Cornurile gata sunt crescute si frumos rumenite, cu un parfum foarte imbietor:

cornuri branzoase 12

O sectiune pufoasa, plina de branza:

cornuri branzoase sectiune

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 comentarii la Cornuri branzoase

  1. Luci spune:

    Superbe cornuri, mi-am inebunit familia cu ele!

  2. mirela spune:

    dupa ce am umplut cu branza si le-am intins, a iesit o mazga, ce ma fac, le mai pun faina? ca nu se mai pot intinde?

    • lauralaurentiu spune:

      Nu prea inteleg eu ce s-a intamplat si nici ce vrei sa faci. Vrei sa le adaugi faina si sa le framanti din nou? Wow, asta e foarte gresit, restul de faina din aluat a dospit deja! Nu ai cantarit cantitatile sau ce s-a intamplat?

      • mirela spune:

        le-am cantarit; ma gandesc ca poate am intins foaia prea mult si poate de aia a iesit umplutura toata

      • mirela spune:

        dati-mi va rog frumos o idee ce sa le fac, daca nu e bine cu faina

      • mirela spune:

        intre timp m-am chinuit si am mai framantat-o cu mana, am dat cu ulei pe sucitor si am reusit cat de cat sa o intind si sa o rulez iar, numai ca e cam moale

      • lauralaurentiu spune:

        Nu stiu ce sa zic, dupa cum poti vedea din fotografiile de mai sus, au mai incercat si altii reteta si le-a reusit foarte bine, precis ai gresit proportiile ingredientelor undeva. Coace-le asa cum sunt, vezi ce-o iesi pana la urma.

  3. Aariadna_75 spune:

    sunt in cuptor iar mirosul a adunat vecinii

  4. Camelia L spune:

    Draga Laura, sunt incredibil de usor de facut …iar de gust nu mai spun… pur si simplu ador site-ul tau….

  5. Lidia spune:

    Draga Laura, am incercat si eu reteta de cornuri cu mici modificari, adica am adaptat reteta ingredientelor din frigider in ceea ce priveste umplutura (100g unt, 100 grame fetta, 100 g telemea), rezultatul a fost uimitor; sotul mi-a zis: daca nu ai avut de lucru, acum vei avea…pt ca vreau cornurile astea sa nu lipseasca din casa niciodata =))

    • lauralaurentiu spune:

      Oh, si mi-ai adus si mie aminte de ele, mai, mai, mai :))! Sa va fie de bine, stiu ca sunt delicioase, dar ce pofta m-a apucat acu’ in prag de seara :P! Fa-i-le omului daca le doreste sau inlocuieste-le cu alta reteta, la fel de buna: Cosulete cu cascaval. Adica inlocuiesti o corvoada cu alta :)).

  6. Georgeta spune:

    Draga Laura ,
    Am pus jos poza cu cornurile! Ti-am spus,  era 2 am si n-a iesit poza bine! N-ai lumina buna, nu face poze! Dar n-am avut incredere in barbatul meu, mi-a fost frica ca o sa le manince taman pe alea mai frumoase si de-aia le-am fotografiat in conditii „neprielnice”. Asta sa fie baiu’ ca sint buneeee, nebunia lumii!
    Mii de pupici,
    Georgeta

  7. Georgeta spune:

    Draga Laura,
    Eu, cu toata cura mea de slabit  am mincat din ele cum au fost gata 3 bucati,a 2-a zi dimineata iar 3, sotul meu vre-o 6 dar baiatul nu a mincat inca pt ca a fost plecat, dar precis o sa dea iama in ele! Sint extraordinar de bune si am sa fac mereu! Le-am facut si foto desi era 2 spre dimineata dar n-am avut lumina buna. Inca odata „sarut mina”! si sa mai faci bunatati.De cite ori fac cite ceva „nou”  sotul meu imi spune: „numai din asta sa faci”… Asa si cu cornurile! Ha! Ha!
    Te pupic,
    Georgeta

  8. Georgeta spune:

    Doamne Dumnezeule! N-am patit nici-o data asa ceva! Pina sa maninc din aceste cornuri am mincat mai multe litere scriind reteta!!! Le am la crescut acum! O sa trec in 2 min la faza a 2-a de „maltratat” aluatul si … offf! o sa mai am de asteptat pina la faza trei! M-am umflat cu inghitituri in sec si 2 cani cu apa pina acum!! O sa pun si poze! sa vezi draga Laura ce „isprava” mi-ai dat de fcut!! Si ca sa fie Isprava mai buna am facut-o dubla, pt ca si noi sintem 3 persoane si stiind ce ai patit tu ca ai ramas fara ele aproape „subit” am facut reteta DUBLA!! ASA!! Te pup!

  9. Georgeta spune:

    Chiar acum ma apuc sa fac si eu ca am tot ce-mi trebuie, cu toate ca sint la „cura de slabire”! si asta pt ca sint prea frumoase si imi este tare , f tare foame de asa ceva!! Cred ca sint o „nebunie’! Ce, nu mai stau, gata! la bucatarie cu mine si sarut mina  pt reteta!
    Georgeta

  10. Ancuta spune:

    Sunt minunate. Multumesc pentru asa o reteta gustoasa (la fel ca multe altele). O saptamana frumoasa!

  11. Anonymous spune:

    foarte bune, am facut astazi o serie si deja nu mai sunt. multumesc! Andreea

  12. lauralaurentiu spune:

    …zice Luiza printre inghitituri! :))) Sa va fie de bine, ma bucur mult ca v-au placut!

  13. Luiza spune:

    incercat-inncercat…sunt f buneeeeeeeeeeeee!

  14. lauralaurentiu spune:

    Si noi va pupam, Luiza draga :). Sper sa va placa tuturor, daca o sa le incercati!

  15. Luiza spune:

    Laura,cornurile sunt un adevarat deliciu……imi amintesc de aroma de pogacele-crocante aromate-pe care le facea bunica lu' Gabi…sunt ferm convinsa ca o sa le adore si el…va pupam!

  16. lauralaurentiu spune:

    Daniela, sunt sigura ca nu te vor dezamagi. Eu te astept cu impresii :) .

  17. Daniela spune:

    Arata super,imi copiez reteta si sper sa le vina randul repede, caci tare pine arata!

  18. lauralaurentiu spune:

    Miha, nu stiu ce sa zic… poate-s bune! Incearca si spune-mi si mie! :P

  19. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Maria, te mai astept!

  20. lauralaurentiu spune:

    Olgutza, au fost aratoase si gustoase, dar din pacate nu au au avut o viata prea lunga :P !

  21. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Flori, te astept cu impresii! :)

  22. maria mihalache spune:

    Ce bine arata ,Laura…………minunate.
    Pup!

  23. Miha spune:

    Daca le fac dulci or fi bune? :))

  24. Olgutza spune:

    O sa le incerc neaparat… nu mai pot de pofta :D
    Felicitari!! Arata mai mult decat minunat, asa, stratificate si rumene ;)

  25. Flori spune:

    Ce bine arata! Am sa le incer si eu! Pozele sunt senzationale!
    O zi excelenta!
    Flori

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE