Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cum se impleteste painea in 4? Dar in 5?

Cum se impleteste painea in 4? Dar in 5?

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Pentru ca am auzit voci care isi exprimau convingerea ca impletirea painii e o treaba tare migaloasa si complicata, m-am gandit sa spulber acest mit, realizand filmuletele de mai jos, ambele in jur de 1 minutel – atat dureaza impletirea unei paini:

paine impletita


Tehnica impletirii unei paini in 4

Si al doilea, o frumoasa paine in forma de spic:

Tehnica impletirii unei paini in 5

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
Ambele paini au fost asezate in tava acoperita cu hartie de copt si lasate la loc caldut timp de 45 de minute, spre a se dezvolta frumos:

paine impletita 001

Dupa ce au crescut, le-am pensulat cu ou batut si le-am impodobit cu seminte:

paine impletita 2

Si le-am copt in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius timp de 10 minute, reducand focul la 180 de grade Celsius pentru inca 20 de minute. Pana ce painile au aratat asa:

paine impletita 1

Simtiti si voi parfumul?

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

39 comentarii la Cum se impleteste painea in 4? Dar in 5?

  1. Diana spune:

    E o adevarata arta si aceste impletituri. :) Am reusit sa impletesc si eu dupa video painea.Din punctul meu de vedere este piesa de rezistenta pe o masa . Multumiri Doamnei Laura!

  2. lauralaurentiu spune:

    Un motiv pentru ca painea sa se lateasca ar putea raportul gresit de drojdie si faina, mai precis prea multa drojdie. Apoi, aluatul ar putea fi prea moale (prea multa apa in raport cu faina). S-ar putea si ca faina sa nu fie de calitate prea buna (sa aiba un procent ridicat de umiditate) sau sa fi lasat aluatul prea mult la dospit, atunci iar isi pierde forma. In general, eu recomand ca aluatul framantat sa fie lasat la dospit pana isi dubleaza volumul si nu mai mult de atat, iar painea deja formata inca vreo 20 de minute, pana e evident ca s-a miscat. Daca lasi aluatul si painile sa creasca in cuptorul incalzit pana la 40 de grade ar putea sa dureze chiar mai putin.

    Sper sa iti fie de folos aceste precizari, succes si paini crescute!

  3. Anonymous spune:

    Buna seara doamna Laura.Cu ocazia asta as vrea sa va felicit pt retetele minunata si rabdarea de care dati dovada si tot odata sa va cer o parere.am incercat de mai multe ori sa fac painica dupa retetele de pe blog dar mi se intampla adesea ca painea sa nu creasca frumos in sus ci sa se lateasca si sa fie detul de plata.De ce?Aveti idee?Gresesc undeva?Va multumesc mult.

  4. Cristina spune:

    Am facut o paine dupa tehnica ta (impletita in 5)si dupa explicatiile tale si a iesit foarte faina si pufoasa. Multumesc.

  5. solomon spune:

    Sa iti dea Dumnezeu sanatate, mare inspiratie ai avut cu video pentru impletirea painilor, parca as fi descoperit Americile cand am vazut cum se face. Una este cand citesti, alta este cand vezi! Multumiri din suflet pentru maiestria ta si pentru dragostea cu care impartasesti si celorlati!

  6. lauralaurentiu spune:

    Cristina draga, va sa zica intaresti si tu aceasta impresie :). Ma bucur foarte mult ca ti-a reusit asa de frumos, sa iti fie de bine!

  7. lauralaurentiu spune:

    Mira, ma bucur mult ca ti-a reusit, sa iti fie de bine!

  8. lauralaurentiu spune:

    Alexandrina, sa iti fie de folos! :)

  9. lauralaurentiu spune:

    Nadjibella – merci beaucoup et je suis enchantee que tu aimes mes pains.

  10. lauralaurentiu spune:

    Razvan Pascu – multumesc pentru vizita, ai un blog interesant si foarte util!

  11. lauralaurentiu spune:

    CamiB – multumesc mult, te aspet cu impresii!

  12. madeineu spune:

    Draga Laura,
    Am impletit si eu aluatul si paine intr-adevar a iesit mai buna:)). Nu stiu de ce dar e mult mai gustoase si se rupe in fisii (aia e clar de la impletit). Extraordinara idee.
    Multumesc mult si un sfarsit de saptamana minunat!
    Cristina

  13. Mira spune:

    Am facut si io, cea impletita in 5, a iesit superrrr. Chiar am sa mai fac !

    Multumesc din suflet Laura !

  14. Alexandrina spune:

    Multumesc pentru filmulete! Tare-mi place cea impletita in 5, am sa fac si eu tot asa! Felicitari pentru blog, Laura!

  15. Nadjibella spune:

    Pains très réussis. Bravo pour le façonnage.
    Je le mets dans mes favoris.
    A bientôt.

  16. Razvan Pascu spune:

    Tare!

  17. CamiB spune:

    Ce painici frumoase ai facut acolo, Laura. Si procesul tehnologic nici nu-i foarte complicat. Multumesc pentru materialul didactic.

  18. lauralaurentiu spune:

    Creste minunat, Cristina :), numai sa ii dai ragazul sa o faca. Dupa framantare, lasi aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul, iar dupa modelarea painii o lasi la loc caldut inca vreo juma' de ora. E o paine foarte pufoasa si parca mai gustoasa.

  19. madeineu spune:

    Uauu, super arata. Ma alatur si eu celor care iti multumesc pentru demonstratie:). Parca cea cu 5 se impleteste cel mai usor:D. Oricum vreau sa incerc sa vad daca imi reuseste si mie. Voiam un lucru sa te intreb: Painea creste bine daca e impletita? adica stiu ca in general paine/cozonacul pus in forma obisnuit are loc sa creasca mai bine.
    Un sfarsit de saptamana frumos de tot si insorit
    Cristina

  20. lauralaurentiu spune:

    Lucia, mult succes si spor la impletit!

  21. Lucia spune:

    Deci cea in spic imi place cel mai mult si datorita filmuletului in sfarsit am inteles. Super Laura, de abia astept sa incerc si eu!

  22. lauralaurentiu spune:

    Roz_bonbon – ma bucur ca ti se par utile filmuletele. :) Te astept cu impresii, dupa prima ta paine impletita.

  23. lauralaurentiu spune:

    Draga moja Ruza, dobro si mi dosla! :)

  24. Ruza123 spune:

    Very nice !!!!:)You are wonderful !!

  25. lauralaurentiu spune:

    Simona, multumesc pentru "Bravooo!" :))! Sa iti fie de bine, tie si alor tai!

  26. lauralaurentiu spune:

    pansy – cu multa placere, sper sa iti fie de folos!

  27. lauralaurentiu spune:

    Olgutza, spor la impletit, cu curaj! O sa fii incantata si tu, si mesenii tai! :)

  28. lauralaurentiu spune:

    GDC – lol! Ce sa-i faci, nu s-a putut abtine "cameramanul" sa nu-si laude nevasta! :))

  29. lauralaurentiu spune:

    Sarah, asa-i? :) Saptamana viitoare, cand voi face din nou paine, o sa impletesc in 6 si o sa imi convoc "cameramanul" :P sa ma mai filmeze, poate ca atunci si impletitura in 6 o sa vi se para usoara.

  30. Simona spune:

    BRAVOOOOOO !Multumesc pt toate retetele de nota 10+ care au fost apreciate de toata familia. O zi frumoasa !

  31. Roz_bonbon spune:

    Superbe painicile! Iar filmuletele sunt foarte didactice. Multumim mult, poate asa ne incumetam si noi la o painica impletita :) Sa ai o zi frumoasa!

  32. pansy spune:

    frumos arata painile tale !merci de ilustratie !

  33. Olgutza spune:

    Pe intelesul tuturor :D
    Tare usor pare cand le faci tu, Laura!! Eu am impletit paine doar in 2, in 3 si in 4 pana acum, dar o sa-mi fac curaj si in 5 si 6 ca arata tare spectaculos :D

  34. Gospodina de Criza spune:

    Asta am inteles.Multumesc mult de tot! Cate am invatat eu de la tine!!! Si m-ai si suportat!!!
    Explicatiile foarte bune, dar, fara "Braaavvooooo", nu ar fi avut nici un farmec!

  35. sarah spune:

    hei,chiar ca nu mai pare asa de greu.probabil ca daca voi incerca nu-mi vor iesit atat de frumoase dar macar nu vor fi caricaturi de paini.saru'mana pentru materialul video.a fost mai mult decat explicit.o seara minunata

  36. lauralaurentiu spune:

    Spor la impletit, Nati, te astept cu impresii!

  37. Nati spune:

    Woaaa, are sotul meu o vorba: ca pentru prosti, adica mai clar de atit nu se poate! :))) Multumesc, Laura, pentru efort, intr-adevar e o procedura super simpla, sa tot faci piinica din asta. Chiar la urmatoarea piine ma apuc de impletituri!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE