Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Curcan in zacusca, cu doua feluri de fasole verde

Curcan in zacusca, cu doua feluri de fasole verde

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Nu e o mancare sarbatoreasca, ci una de o zi oarecare, dar e plina de culoare, de gust si buna dispozitie:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde

Ingrediente:

  • 1 bucata de piept de curcan de aproximativ 600-700 de grame
  • 1 borcan de 350 de ml. cu zacusca de casa
  • 400 de grame de fasole verde, pastaie galbena, proaspata sau congelata
    Precizez ca e foarte nimerit sa se foloseasca doar un singur fel fasole verde, la mine s-a intamplat sa existe amandoua in congelator si am folosit din ambele din considerente de estetica a preparatului.
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • apa fierbinte
  • patrunjel verde tocat pt. presarat in momentul servirii

Preparare:

Pieptul de curcan se taie in fasii:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 1

Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se soteaza rapid fasiile de curcan:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 2

Intre timp, se taie fasiute ardeiul rosu curatat si spalat, iar ceapa se toaca. In momentul in care carnea s-a rumenit usor, se adauga ceapa si ardeiul:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 3

Se sareaza si se pipereaza, apoi se amesteca totul:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 4

Se acopera cu capacul si se lasa sa se gateasca la foc mic, eventual adaugand cate 2-3 linguri de apa fierbinte, pana ce ceapa s-a inmuiat bine:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 5

Se adauga in cratita fasolea verde curata si spalata, rupta in bucati potrivite (in cazul in care e proaspata) si zacusca:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 6

Se amesteca totul rapid:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 7

Se completeaza cu aproximativ 200 de ml. de apa fierbinte:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 8

Se fierbe la foc mic, pana ce carnea si fasolea verde sunt facute iar sosul destul de scazut. Se adauga usturoiul tocat:

curcan in zacusca cu doua feluri de fasole verde 9

Ultima rețetă publicată

Se amesteca, se potriveste gustul de sare si piper si se serveste imediat, presarata cu verdeata tocata, alaturi de garnitura preferata, in cazul meu a fost orez fiert, simplu, asa cum se vede in prima fotografie.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 comentarii la Curcan in zacusca, cu doua feluri de fasole verde

  1. Sandreea_20 spune:

    Foarte interesanta reteta, trebuie sa o incerc neaparat

  2. Anonim spune:

    Mmmm! Every day! …asa buna, ma arunc in pivnita la vecinii ‘talieni – dupa o butelca de vin „Gran’ Cru”(adica de butuc!) si apoi sa ma invit cu „repetir!” la masa la cinie!! Virgil’utz pogan’utz

  3. Anonim spune:

    Ma bucur mult ca iti place :), te mai astept cu mult drag.

  4. Eliza spune:

    arata delicios!!!!!!Doamna Laura un link exchange cu site-ul culinar retetebucataripunctro este posibil?

  5. Simos says ... spune:

    eu zic ca arata ca o maaaare sarbatoare :)

  6. laura laurentiu spune:

    Gina, cata promptidudine! :) Ma bucur mult ca v-a placut, sa va fie de bine! A facut mancarica si o prietena a fetei mele, a vazut-o pe blog si a trecut imediat la fapte si ea!

  7. Gina spune:

    Lauriciule, m-am fript la limba si am halit pe neruflate o portie mare din mancarica facuta dupa reteta ta! Te pupam, eu si prietenul meu, e un deliciu, a mai ramas si pe mai tarziu dar ziua de maine nu o apuca :P. Am facut mancarea cu un piept de pui si fasole de o singura culoare, adica verde. Am papat cu orez, asa ca tine, si s-a potrivit super bine. Multumesc mult!

  8. laura laurentiu spune:

    Olgutza, multumesc mult, sa stii ca fost o mancarica foarte gustoasa!

  9. Olgutza spune:

    O nebunie de arome si culori ;)
    Brava!!

  10. laura laurentiu spune:

    Sarah – multumesc foarte mult!

  11. laura laurentiu spune:

    Gina draga, bine te-am revazut! Hai ca abia astept impresiile tale despre mancarica asta! Te pup!

  12. sarah spune:

    o reteta foarte faina pentru a inaugura bucataria cea nou.felicitari

  13. Gina spune:

    Ma bucur enorm ca ai publicat din nou, Laura. Sa stii ca mi-era dor! :) Mancarica asta de curcan a ta eu am sa o probez chiar maine, dar cu piept de pui. Am un borcan de zacusca buna, de la mama, o sa imi cumpar ceva fasole verde si cred ca va iesi un deliciu, e plina de legume si asa de frumos colorata, ca mi-a luat ochii. Te pup!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE