Banane in pijama cu sos de ciocolata

Autor:

Un desert cu banane a carui preparare nu are ce dura mai mult de 25 de minute dar care e atat de gustos si, cu putina grija, atat de aratos ca va da gata toti pretentiosii. Vorbesc despre bananele in pijama servite cu un sos de ciocolata aromatizat cu coaja de portocala si rom. Bineinteles, daca faceti desertul pentru copii, e mai bine sa renuntati la rom. :P. Ideea acestui desert nu prea dulce, dar plin de arome, e de a aduce laolalta pe o farfurie bananele aromate, textura crocanta a invelisului, sosul de ciocolata aromat si prospetimea fructelor de padure. Mai pui cupa de inghetata si o frunzulita de menta si, na, ziceti voi daca nu-i perfect. :))

banane in pijama cu sos de ciocolata 1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Banane In Pijama Cu Sos De Ciocolata:

  •  2 banane mari
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri de faina
  • 1 ou
  • ulei vegetal (floarea soarelui, rapita, seminte de struguri) din abundenta, pentru prajit
  • 80 de grame de ciocolata cu 70-80% cacao
  • 120 de ml. de smantana pentru frisca (se poate folosi 1/2 smantana si 1/2 lapte)
  • 1 lingurita de coaja fin razuita de portocala
  • 1-2 linguri de rom bun
  • optional: 40 de grame de biscuiti, 25 de grame de unt, inghetata de vanilie, fructe de padure si frunzulite de menta

Preparare Banane In Pijama Cu Sos De Ciocolata:

1. Biscuitii de pe lista ingredientelor sunt la pozitia „optional”, dar daca doriti sa ii folositi, incepeti prin a topi untul intr-o craticioara, adaugati biscuitii zdrobiti si amestecati-i pe foc mic 2 minute, apoi ii lasati deoparte sa se raceasca.

2. Separat, incalziti smantana pentru frisca intr-o craticioara pana e fierbinte, adaugati ciocolata rupta in bucati mici (cat mai egale) si coaja de portocala. Amestecati pana ce ciocolata se topeste complet, la final adaugati romul. Sosul obtinut se trece prin sita si se pastreaza caldut (atat cat sa fie fluid).

sos de ciocolata, rom si portocale3. Se pregatesc faina si pesmetul in doua castronele diferite iar oul se bate cu furculita cat sa se lichefieze.

loading...

4. Se decojesc bananele, se indeparteaza capetele si se portioneaza fiecare banana in 3, asa incat segmentele obtinute sa poata fi asezate vertical.

5. Se dau bananele prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet, ca pentru snitel.

preparare banane in pijama 16. Se toarna ulei intr-o tigaie cu fundul gros, atata cat sa formeze un strat de 4-5 cm. adancime. Se incinge uleiul la 170 de grade, temperatura potrivita pentru prajit, ca sa se rumeneasca alimentele frumos si uleiul sa nu inceapa sa fumege, acesta e si motivul pentru care v-am recomandat o tigaie cu fundul gros, pentru ca aceasta se va incinge mai greu, dar odata incinsa, se reduce focul al mediu si va pastra caldura constanta.

7. Bananele impanate se prajesc in ulei incins – nu se adauga in in niciun caz bananele in tigaie inainte ca uleiul sa fie bine incins – doar pana devin aurii (2-3 minute) si se scot imediat pe servetele de bucatarie absorbante.

preparare banane in pijama 28. Desertul se monteaza imediat, adaugand in farfurii sosul de ciocolata si bananele prajite, dupa preferinta adaugandu-se inghetata de vanilie, fructe proaspete etc.

Eu m-am jucat putin cu sosul de ciocolata, creand un suport aderent pentru decorul de fructe de padure si pentru biscuitii crocanti. La final am adaugat bananele si inghetata. Un desert atat de simplu, dar felul in care e pus in farfurie dovedeste, cred eu, ca imi pasa cu adevarat de cei pe care ii servesc. :)

banane in pijama cu sos de ciocolata 2Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. a zis

    Aaaa, bun si frumos aranjament. Eu am in bucataras „cartofi in pijama” :))) dar n-am reusit sa-i aduc si pe blog. Sunt si poze cam urate vechi, de la inceputuri. Acum, deh! … am alte pretentii. Tu sa nu imi raspunzi decat atunci cand chiar ai timp. Nu ma supar, m-am domesticit :P … si cine sunt eu, la urma urmei ?:) . Ce stiam eu cu ce se mananca bloggareala.
    PS- sa stii ca o sa incep sa ma joc si eu prin farfurii „de-a cheful” la prezentari, ca sa vad daca pot si eu sa imit pe cei cu scoala in acest sens. Ieri am facut primele poze in felul acesta dar inca nu am postat. Imi place grozav o astfel de joaca. Nu stiu daca si celorlalti le va placea. Vedem.

    • lauralaurentiu a zis

      Didi, de ce sa nu le placa si celorlalti? :) Pana la urma, asa le arati ca iti pasa mult de ei, prin ceea ce le oferi, dupa cum am spus si prin articol :). Mult succes!

      2014-04-04 7:02 GMT+03:00 Disqus :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *