Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Budinca de tapioca cu capsuni

Budinca de tapioca cu capsuni

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Propunerea mea de azi e o reteta foarte usoara, atat procedeul in sine e lipsit de dificultate, cat si continutul caloric este mititel, ceea ce recomanda budinca de tapioca drept gustarea de seara ideala. Ca niste pasionati de gastronomie ce sunteti, cred ca majoritatea stiti ce este tapioca, noi o gasim in comert procesata sub forma de mici perlute; de fapt, tapioca provine din radacina unei plante numite casava (sau manioc), originara din Brazilia, dar care s-a raspandit in multe alte parti ale lumii, datorita faptului ca faina obtinuta din aceasta planta este foarte hranitoare si usor de digerat. Modalitatea de preparare pe care v-o propun azi va da posibilitatea sa obtineti o budinca usoara, inchegata doar atat cat trebuie, pe care o puteti servi cu orice jeleu de fructe, eu am pregatit rapid o garnitura din capsuni. Ceea ce recomanda in mod deosebit aceasta budinca atat pentru un desert, cat si pentru o gustare usoara de seara, este faptul ca e facuta cu lapte si  de toata lumea e bine stiut ca laptele linisteste si asigura un somn placut si odihnitor.

budinca de tapioca cu capsuni sTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Budinca De Tapioca Cu Capsuni:

  • 1/2 de cana (de 200 de ml.) de perle de tapioca
  • 3, 1/2 cani de apa
  • 2 cani (se masoara cu aceeasi cana) de lapte
  • 1 pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de extract de vanilie, zahar vanilat etc)
  • 2 linguri de miere (sau alt indulcitor dupa gust)
  • 1 praf de sare
  • jeleu din capsuni: 1 cana de capsuni proaspete, 2 linguri de zahar sau 1 lingura de miere, dupa gust

 Preparare Budinca de Tapioca Cu Capsuni:

Ca si garnitura la budinca de tapioca, dupa cum am specificat, se pot folosi orice fructe va plac, dar si un jeleu gata preparat sau un gem, dupa cum va este mai la indemana. Eu am pregatit rapid un jeleu de capsuni: am pus capsunile (din congelator, culeg roade ale prevederii de asta vara) intr-o craticioara si am adaugat apa rece atat cat sa le acopere. Am fiert capsunile pana cand lichidul a scazut complet, am adaugat 2 linguri de zahar (zaharul e optional, se poate adauga miere sau sirop de agave ca si indulcitor) si am mai clocotit cateva minute. Am pasat apoi capsunile cu blenderul de mana (si asta e optional, se pot lasa intregi).

preparare budinca de tapioca 1

Am impartit jeleul de capsuni in doua pahare pe care le-am asezat oblic intr-un cofraj de oua, asta numai si numai pentru aspectul final al preparatului, pentru a obtine stratificarea pe diagonala.

preparare budinca de tapioca 5

Cat timp jeleul de capsuni se raceste bine, trecem la prepararea propriu zisa a budincii de tapioca:

1. Se pun intr-o cratita 3,1/2 cani de apa rece. Se adauga perlele de tapioca (1/2 cana masurata cu un recipient identica ca si apa). Se pune cratita pe foc.

2. Cand apa se infierbanta bine, se incepe sa se amestece pana cand apa fierbe si perlele de tapioca se ridica la suprafata, apoi se reduce focul la minimum posibil si se continua fierberea cam 5-6 minute, amestecand continuu, pana cand continutul cratitei se ingroasa ca o mamaliga.

preparare budinca de tapioca 2

3. Se rastoarna continutul cratitei, asa fierbinte cum este, intr-o strecuratoare, si se clateste sub jet de apa rece, amestecand constant, pana cand apa inchegata in care au fiert perlele de tapioca dispare si raman doar perlele nelipicioase, semitranslucide.

preparare budinca de tapioca 2

4. Se pun perlele de tapioca inapoi in cratita si se toarna deasupra lor laptele rece. Se adauga semintele razuite din pastaia de vanilie, un strop de sare si 1-2 linguri de zahar (daca optati sa indulciti cu miere, adaugati-o la final).

preparare budinca de tapioca 4

5. Se pune cratita pe foc foarte mic si se fierbe, amestecand constant, pana cand toate perlele de tapioca devin translucide iar laptele e usor inchegat.

preparare budinca de tapioca 6

6. Se toarna cu grija budinca peste jeleul din pahare, deja racit. Se lasa sa se raceasca inainte de a se servi, eventual, se poate pregati mai devreme si sa se tina cateva ore la frigider.

budinca de tapioca in pahare s

Este usoara, are un gust fin si o textura extrem de placuta, fara sa fie prea gelatinoasa (datorita faptului ca excesul de substanta gelatinoasa a fost indepartat prin clatire cu apa rece) si mai ales, contine lapte bun si hranitor.

budinca de tapioca cu capsuni 2 s

Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 comentarii la Budinca de tapioca cu capsuni

  1. irina spune:

    Se poate folosi si lapte de soia?

  2. Asterisc spune:

    Aspectul este deosebit. Dar mi se pare ca bucataria noastra are foarte multe prelucrari termice pana se ajunge la un rezultat final.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE