Ciocolata de casa Bounty

Autor:

Ciocolata Bounty – toata lumea o stie si mai toata lumea o adora. Mai putini stiu, insa, ca poate fi facuta acasa cu mare succes. Va propun o reteta de ciocolata Bounty pe care, daca o veti prepara – si ar fi pacat sa nu o faceti – veti obtine niste ciocolatele delicioase si aspectuoase, foarte apropiate de cele pe care le stiti de la magazin.
Inspiratia acestei retete a venit de la conserva de lapte de cocos pe care am gasit-o la real. Am tot visat sa fac si eu ceva cu lapte de cocos si acum ca in sfarsit am ajuns in posesia lui, m-am gandit ca s-ar preta de minune la niste ciocolatele gen bounty. Am cautat retete pe internet si ce credeti? Ceea ce am gasit… nu era cu lapte de cocos!  Ei bine, am modificat cea mai promitatoare dintre retetele gasite  asa incat sa fie cu lapte de cocos. Iata ce a iesit:
ciocolata bounty de casa

Ingrediente Ciocolata de casa ”Bounty”:

  • 100 de mililitri de lapte de cocos (din conserva, l-am gasit de cumparat la real)
  • 200 de grame de cocos fulgi
  • 300 de grame de zahar
  • 275 de grame de unt

glazura de ciocolata:

  • 200 de grame de ciocolata
  • 60 de grame de unt
  • 2 linguri de ulei

Preparare Ciocolata de casa ”Bounty”:

Laptele de cocos, zaharul si untul se pun intr-o cratita (poza 1). Se aduc la fierbere si se fierb pe foc mic, amestecand constant, vreo 5 minute, pana cand compozitia devine vascoasa si zaharul e complet dizolvat (poza 2). Se adauga fulgii de cocos (poza 3), se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand continuu, pana cand compozitia e ca o crema si se tine de lingura (poza 4).
Preparare Ciocolata de casa Bounty 1

Se toarna compozitia de cocos intr-o forma cu hartie de copt pe fund si se niveleaza (tava mea a avut 26×20 cm., atentie, reteta nu e potrivita pentru o tava mare).

ciocolata bounty de casa 5
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la congelator pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui timp, masa de cocos se scoate din forma si se taie cu cutitul in patrate (sau bastonase dreptunghiulare) de dimensiunea preferata, eu le-am facut de aproximativ 3 x 3 cm., fara a sta sa le masor.
ciocolata bounty de casa 6
Toate ingredientele pentru glazura se pun intr-un bol termorezistent si se topesc scufundand bolul intr-un alt vas, mai mare, cu apa clocotita (cam de 10 cm. adancime sa fie apa). Se amesteca bine si glazura este gata pentru a imbraca bomboanele.
Se scufunda cate o bucatica in glazura, cu ajutorul unei furculite.
ciocolata bounty de casa 7
Se scurge fiecare ciocolatica putin si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.
ciocolata bounty de casa 8

Dupa ce sunt toate imbracate in ciocolata, se mai dau cu tot cu tava la congelator, timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se taie cu ajutorul unui cutit marginile neregulate de ciocolata scursa in tava. Aceste margini se pun inapoi in vasul cu glazura, incalzindu-se pe aburi doar cat sa se fluidifice totul din nou. Asa arata bomboanele dupa prima glazurare:

loading...
ciocolata bounty de casa 9
Desi sunt destul de aratoase, este indicat sa se glazureze inca o data, pentru ca stratul de ciocolata creat e, deocamdata, foarte subtire si fragil, asa incat operatiunea se repeta identic ca si prima data, scufundandu-se fiecare bomboana in ciocolata topita si asezandu-se inapoi in tava. Dupa ce le-am glazurat pe toate si a doua oara, am trasat linii cu furculita inmuiata in ciocolata ramasa pe suprafata bomboanelor (nu sunt sigura ca a fost o alegere buna, aratau tare frumos si asa, netede).
ciocolata bounty de casa 10

Se dau din nou la congelator pentru 10 minute, apoi se corecteaza marginile cu cutitul (aschiile de ciocolata ce rezulta din aceste margini neregulate pot fi pastrate si folosite la o glazura).

ciocolata bounty de casa 11

Bomboanele sunt gata, numai bune de asezat in cosulete de hartie (sau nu), in orice caz perfecte pentru infulecat:

ciocolata bounty de casa

De aici m-am inspirat, asa incat, dupa cum veti vedea in reteta respectiva, daca nu gasiti lapte de cocos, inlocuiti-l cu smantana dulce (pentru frisca).

Print Friendly
loading...

Comentarii

  1. Andreea a zis

    Buna Laura! Ciocolata Bounty e preferata mea! Am incercat reteta, dar din pacate crema nu s-a legat. Cred ca stiu unde am gresit si o sa incerc din nou. A treia oara sigur o sa-mi iasa :))!

    Posibil sa fi tinut smantana + untul + zaharul prea mult pe foc (~10min) pentru ca, desi zaharul se topise, compozitia nu devenise vascoasa si m-am gandit sa mai astept un pic, iar cand am pus fulgii de cocos (o a doua greseala a fost ca am pus 250g, ca in reteta de unde te-ai inspirat, dar fara sa-mi dau seama ca in reteta ta erau doar 200g), compozitia s-a facut un mare bobolot si nu mai era lichid in care sa fiarba fulgii.

    Am mai lasat-o pe foc 2-3 min, sa fiarba si cocosul un pic, dar mai degraba l-am prajit :)), iar fulgii nu s-au legat deloc. Eh! O sa-i folosesc in lapte cu cereale, iar data viitoare sper sa ma intorc cu o relatare fericita :).

  2. Raluca a zis

    buna ziua draga laura….mi am procurat toate ingredientele pt minunta
    reteta”bounty ” dar am o nelamurire inainte de pregatire….tava in care
    se toarna compozitia pana sa se faca glazura cat tre sa fie de mare ?
    …ca cea de aragaz nu prea incape in congelator,,,astept rasp si
    multumesc mult …va pup

    • lauralaurentiu a zis

      Tava mea a avut 26×20 cm., deci… micuta, in niciun caz cat tava de la aragaz. Daca tava e prea mare, stratul de cocos nu va avea grosimea necesara. Spor la treaba!

      • Raluca a zis

        ma gandeam eu ca trebuie mai mica tava,,dar am vazut in poza si am crezut ca trebuie mare…gata ms mult,ma apuc de treaba… :*

  3. Nastase Cristian a zis

    Probabil pe unii ii deranjeaza denumirea de Bounty. Ideea este ca ciocolata Bounty are un gust unic si nu poate fi confundat. Aceasta reteta, la fel are si ea un gust unic si as zice de 10 ori mai bun, deoarece este facuta acasa de noi, cu ce ingrediente dorim (ieftine sau scumpe). Multumesc Laura pentru reteta. Laura tu ce ciocolata ai folosit? Cu stima, Cristi.

    • lauralaurentiu a zis

      Cristi, nu mai imi amintesc, sincer, dar inclin sa cred ca ceva cuvertura, ori ciocolata amaruie romaneasca, ori picaturi din alea care se vand la cutie, special pentru topit.

      2012/5/31 Disqus

  4. Xpix a zis

    Aceștia inteligenții care nu fură de la alții doar se „inspiră” (nu e atac la persoană că m-am adresat la general), știai că Bounty  e marca inregistrată?

    • Anonim a zis

      Cum sa nu, de aceea nici nu imi permit sa comercializez ciocolatelele astea :P, pe care, de altfel, nici nu le-am mai prestat de la data postarii, chiar nu cred ca prezint vreun pericol pentru detinatorii marcii. Multumesc pentru apreciere. :)

  5. Laura Godja a zis

    doamne cum arata, imi vine sa ling monitorul, salivez aici de numa, laura cred ca dau o fuga la tine, mai fa o portie ptr. admiratori :):):). pupici draga mea si spor la bucatarit. abia astept sa o probez si eu.

  6. Adelyne a zis

    Musai sa experimentez si reteta asta.:)Numai ca la noi nu se gaseste lapte de cocos nicaieri…o sa incerc cu smantana dulce, daca zici ca merge!

    • Anonim a zis

      Si mie mi-a placut mult cum au iesit si… uite, din vreo 50 cate au fost
      initial, au mai supravietuit 4 bucati! :)) Am avut doua ture de musafiri,
      fiica-mea a dus azi juma’ de tava cu ea, ehe! A fost cererea marea :).

    • Anonim a zis

      Ei, ai zis tu, pai n-ar fi pacat, cand fac atat de buna mancare :P ?!
      Revenind la subiectul ce a generat aceasta discutie, chiar daca nu esti cu
      dulciurile, una poti lua si tu, ca e buna si-ti regleaza (uneori) glicemia
      :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *