Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Inghetata Cheesecake

Inghetata Cheesecake

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Va place cheesecake-ul? Atunci o sa va placa si inghetata cu gust de cheesecake! E o inghetata deosebit de cremoasa, de gustoasa si de racoritoare, iar contrastul cu straturile de biscuiti graham o fac si mai speciala. Prima data am mancat inghetata cheesecake la un stand de la mall, obisnuiesc sa-mi cumpar cate doua cupe mici cand ies de la cumparaturi si intr-o zi mi-am zis sa o incerc si pe asta. Categoric, a fost un coup de foudre si m-am indragostit pe loc de inghetata cheesecake! De atunci caut un prilej sa o comit si acasa, iar cum ieri am copt biscuitii perfecti, i-a venit randul si inghetatei si, fara falsa modestie, e mai buna decat cea cumparata :).

inghetata cheesecake, reteta inghetata cu gust de cheesecake
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente inghetata cheesecake:

  • 250 de grame de crema de branza sau branza proaspata de vaci cu textura foarte fina (sa nu fie granulata)
  • 250 de grame de smantana acrisoara (pentru gatit)
  • 2 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 cutie de lapte condensat de 400 de grame
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • optional, 4-5 linguri de biscuiti graham sfaramati
Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Preparare:

De facut, inghetata cu gust de cheesecake se face foarte usor, nu este nevoie sa se fiarba compozitia, din cauza asta va merge mult mai rapid decat inghetatele pe baza de crema de oua. Daca nu aveti in casa lapte condensat, se inlocuieste cu aceeasi cantitate de smantana pentru frisca si se vor adauga 3 linguri cu varf de zahar pudra in plus (laptele condensat e indulcit).

1. Crema de branza sau branza de vaci, smantana, coaja razuita de lamaie si zaharul pudra se pun intr-un castron si se lucreaza cu blenderul de mana pana la obtinerea unei texturi foarte, foarte fine (poza 1 – sau, se pun toate in procesor si se mixeaza).

PUBLICITATE
Preparare Inghetata Cheesecake 2 Preparare Inghetata Cheesecake 3

2. Se adauga laptele condensat (poza 2) si extractul de vanilie si se omogenizeaza foarte bine.

3. Se raceste crema obtinuta la frigider, apoi se toarna in vasul masinii de inghetata care a fost in prealabil tinut la congelator macar 12 ore si se ingheata. O alta alternativa ar fi sa se puna crema intr-un castron acoperit si sa se dea la congelator, amestecand la fiecare 30-40 de minute pentru a preintampina formarea cristalelor de gheata, pana cand compozitia devine cremoasa (poza 3).

4. Daca se doreste, se formeaza straturi de inghetata si de biscuiti: se pun intr-un castron 3-4 linguri bune de inghetata, si se presara cu 1 lingura cu varf de biscuiti sfaramati (poza 4). Se acopera cu  inghetata, iar cu biscuiti etc. Se acopera castronul si se da la congelator sa se intareasca inainte de servire.

preparare inghetata cheesecake, reteta inghetata gust cheesecake

Va asigur, inghetata cu gust de cheesecake e o minune a inghetatelor, si aspectuoasa, si rapid de facut si buna de nu se poate mai buna.

inghetata cheesecake, reteta inghetata gust cheesecake

Alte retete de inghetata:

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Inghetata Cheesecake

  1. Ligia Teodorescu spune:

    Cea mai buna inghetata pe care am putut sa o fac vreodata….e delicioasa….mirifica si suuuper simpla. Multumesc pentru reteta.

  2. Adrian Paul spune:

    Abia ast sa o scot de la congelator:):) eu am pus biscuiti Oreo..pun poza cu rezultatu final,abia acu ii dau 1 amestec caci nu am masinuta de inghetata:P..imi place retetele tale.:*

  3. dush spune:

    multumesc frumos, nu am gustat ceva atata de bun de multa vreme…
    http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/269263_456408031038214_1256991831_n.jpg

  4. Ana B spune:

    Chiar mai aveam o cutie cu lapte condensat de la Delatte si nu stiam ce sa fac cu ea, mai are putin si expira, am luat colet din acela mare de 12 sau 24 sa ne saturam :D Am totusi o intrebare: ce tip de branza fina sa caut? Ma gandesc ca poate ar merge mascarpone, la tine in imagini vad altceva si nu-mi dau seama exact. Multumiri si felicitari pentru tot ce faci!
    Ana B

    • lauralaurentiu spune:

      La mine in imagini se vede o branza de casa, facuta de mine, fara a o opari prea tare (maximum 80-82 de grade dupa separare) ca sa fie cremoasa. Ti-as recomanda ceva gen philadelphia.

      2012/6/29 Disqus

  5. Melaniefaur spune:

    Superb,ca de obicei.Iar am de lucru…mai ales ca sunt o mare amatoare de inghetata.Laptele condensat l-am gasit la Lidl,dar stiu eu ce sa zic despre el,parca nu are decat culoarea celui folosit de tine,lipseste ceva din textura.Pentru reteta,multumesc.Atat eu,cat si familia mea.

  6. Mia spune:

    Si eu am pus asa stiu ca dureaza si de aceea am crezut ca ar fi o varianta mai rapida sa cumpar dar o sa am rabdare sa se faca al meu.Merci oricum.

  7. Mia spune:

    Toate retetele tale sunt super faine si bune dar daca nu te superi imi spui si mie de unde iti  cumperi extractul de vanilie mersi.

    • lauralaurentiu spune:

      Mia, eu nu-l cumpar, mi-l pregatesc singura tinand in alcool (o votca buna) pastaile de vanilie naturala. Dureaza luni in sir, dar merita.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE