Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Inghetata de ciocolata fina

Inghetata de ciocolata fina

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Inghetata de ciocolata, fina, cremoasa, usor de facut

Suntem in mijlocul unei veri ce s-a dovedit neobisnuit de calda pana acum, astfel incat m-am gandit ca cea mai potrivita reteta pe timpurile astea toride ar fi una de inghetata(sa ne mai racorim putin :). Reteta apartine unui renumit chef grec (pe care am urmarit-o ani la rand, in emisiunile televiziunilor din Grecia, Arghiro Barbarigou).

inghetata ciocolata fina 2 reteta retetecalamama.ro

 

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 8
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Inghetata de ciocolata fina

  • 375 gr.ciocolata cu 50% cacao
  • 500 ml lapte
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 30% grasime
  • 125 grame zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • topping: 50 gr.ciocolata cu 50% cacao , 50 ml. smantana pentru frisca cu 30% grasime
  • optional: fructe sau alte siropuri… dupa gust.

Preparare Inghetata de ciocolata

1. Cele 375 de grame de ciocolata se rup in bucati si se pun intr-un bol mai mare.  Separat,se pun intr-o cratita, pe foc, 500 ml.lapte, 500 ml.smantana pentru frisca, 125 de grame zahar si cele doua pliculete de zahar vanilat. Se amesteca (pe foc) pana se topeste zaharul si se infierbanta bine (sa nu fiarba). Compozitia se da deoparte si se adauga peste bucatile de ciocolata, amestecand continuu pana ce aceasta se topeste. Cand s-a racit compozitia complet, se pune intr-un recipient la congelator si se amesteca energic de cel putin cinci ori din 30 in 30 de minute (pentru a nuse forma ace de gheata). Desigur, o masina de inghetata v-ar simplifica viata cu mult, pur si simplu turnati compozitia racita in recipientul bine inghetat (peste noapte, la congelator) al acesteia, porniti-o timp de 20 de minute apoi dati inghetata la congelator ca sa se intareasca bine.

PUBLICITATE
Preparare Inghetata de ciocolata fina 1 Preparare Inghetata de ciocolata fina 2

DSC04407

2.   Pentru topping se amesteca continuu pe foc mic (intr-un ibric) cele 50 de grame de smantana pentru frisca cu 30% grasime si 50 de grame de ciocolata, pana ce aceasta se topeste si devine fluida. Aveti grija sa nu se arda ciocolata, pentru asta amestecati continuu.

DSC05506

La servire (in afara de sosul de ciocolata) eu am adaugat cateva visine si putin sirop de la dulceata de visine. Ciocolata se preteaza la foarte multe combinatii… alegerea este a dumneavoastra !  S-aveti pofta si sa o savurati cu placere…pentru ca e intr-adevar delicioasa !

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

 inghetata ciocolata fina

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un comentariu la Inghetata de ciocolata fina

  1. Magda spune:

    Cat timp dureaza pana se ingheata, in cazul in care nu dispun de aparatul pentru inghetata?

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE