Inghetata de kiwi

Autor:

Cred ca aceasta inghetata de kiwi e cea mai racoritoare inghetata pe care am gustat-o vreodata, cu o nota de prospetime surprinzatoare:

inghetata de kiwi
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: redusa

Ingrediente Inghetata de kiwi:

  • 4 kiwi mari, bine coapte
  • 250 de ml. smantana pentru frisca
  • 250 de ml. de iaurt gras (sana cu 3,5%)
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de vanilie

Preparare Inghetata de kiwi:

Cele 4 kiwi se decojesc si se zdrobesc cu robotul sau furculita:

inghetata de kiwi 2

Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara, pe foc mic. Se infierbanta amestecandu-se continuu pana ce se dizolva zaharul complet. Odata zaharul dizolvat, se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si se da deoparte, sa se raceasca complet:

inghetata de kiwi 3

Smantana pentru frisca indulcita, complet rece, se amesteca bine cu iaurtul:

inghetata de kiwi 4

Se adauga pireul de kiwi:

inghetata de kiwi 5

Compozitia se omogenizeaza si se toarna in aparatul de inghetata, al carui recipient a stat la congelator cel putin 12 ore inaintea prepararii inghetatei:inghetata de kiwi 6

Cand inghetata devine cremoasa, se scoate din aparat (dupa aproximativ 15 minute) si se toarna intr-un recipient cu capac, in care se pastreaza, la congelator, pana la momentul in care va fi consumata:inghetata de kiwi 7

E foarte fresh, gustoasa si fructata:

inghetata de kiwi 1

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. gabitza a zis

    abia astept sa merg maine cu mama la supermarket sa cumparam kiwi  si sa POT face inghetata ce imi lasa gura apaaaaa……………….. arata ff bine si fresh, vborba ta , si in plus la cofetaria unde merg eu este aceasta aroma de inghetata pe care cand o vad o  si cumpar si imi mai place mult cea de mere ………………………………………. iti multumesc a treia oare pt toate retetela de deserturi pe care le urmaresc in fiecare zii  ( si as vrea sa te rog ceva : NU AM GASIT NICIUNDE PE BLOGUL TAU – care este mult mai bun si nu ma uit la altele- CUM SE FACE O PIZZA CAPRICIOSA -daca asa se scrie , nu sunt  sigura-SAU CEL PUTZIN O PIZZA NORMALA …. te rooog frumosss cu ciresica deasupra                  pupici

  2. Kimelsilvica a zis

    mersi mult de reteta,arata bine cred ca e si foarte gustoasa,am ingredientele in casa asa ca maine o voi face sigur

  3. Ankamarius a zis

    iti multumesc foarte mult…..o sa o incerc om facut fursecurile fine cu nuci si au iesit delicioase…..multumim ca ne inspiri ,de curand am inceput sa fac…….cursuri de bucatar,ma gandesc si eu ca daca tot imi place bucataritul,de ce sa nu ma angajez in domeniu…..mult succes in continuare,popici multi de la anka

  4. Ankamarius a zis

    draga laura…..te rog din suflet sa imi raspunzi pe facebook,sau tot aici,as prefera totusi pe facebook,as vrea o reteta de inghetata,care se poate prepara fara ajutorul masinii de facut inghetata,,,,pt ca din pacate nu am acest dispozitiv:((….multumesc anticipat,anka

    • Anonim a zis

      Ankamarius, orice reteta, incluzand pe aceasta, se poate face fara masina de inghetata. Ca sa nu se formeze cristale de ghiata, recomand sa scoti castronul in care o congelezi la fiecare jumatate de ora din congelator si sa mixezi inghetata cu mixerul. Va fi cremoasa aproape ca cea de la aparat.

  5. Nela a zis

    Laura iti urmaresc blogul de mult ,imi place la nebunie tot ce gatesti .Inghetata arata super bine ,iti doresc o zi cat mai placuta

  6. lauralaurentiu a zis

    Daniela , asa e, costa doi bani masina aia de inghetata, dar sa stii ca e tare utila in casa! Iti doresc succes sa o gasesti! :)

  7. lauralaurentiu a zis

    Boabe de Cafea – multumesc pentru complimente, ma bucur ca urmaresti blogul.
    Pentru ca inghetata sa iasa buna si cremoasa, fara a o face la masina speciala, te sfatuiesc sa o scoti din congelator si sa o mixezi (cu mixerul, cu robotul de bucatarie, blenderul etc.) cam o data pe ora (cel putin) pana e gata. Asta pentru a evita formarea cristalelor de mari de ghiata.

  8. Daniela a zis

    Arata super de bine!
    Amarata masina de inghetata, am trei zile de cand o caut, peste tot s-a terminat… sper s-o gasesc in curand, si sa-mi fac inghetata!
    Pe curand.

  9. Boabe de Cafea a zis

    Bravo, d-na Laura!
    Va urmaresc de mult timp dar abia acum imi iau inima in dinti sa va scriu.
    Am o intrebare. Oare iese buna inghetata daca pun compozitia direct la congelator?
    Nu am masina de facut inghetata.

  10. lauralaurentiu a zis

    Corina, iti multumesc si eu si fie sa fie acesta doar primul level, ca sa zic asa :)) – ma refer la faptul ca noi ne-am mutat nu mai stiu de cate ori, pana am ajuns sa ne construim de la temelie casa visata :) .

  11. Cristina P a zis

    Laura,ti-am trimis ieri seara articolul intreg. Daca l-ai primit dami un semn, pentru ca Yafa mi-a spus ca am o problema cu mesajele…
    Iti doresc o saptamana placuta…

  12. lauralaurentiu a zis

    Gina, daca ai apucat sa o faci atat de repede, cred ca la fel de repede ai si dat de fundul castronului! :))

  13. Gina a zis

    ma crezi ca am facut-o deja? lllooolllzzz e buna de tot si intr-adevar mai racoritoare decat alte inghetate, poate ca pare aiurea, dar iti ramane asa un gust proaspat ca te simti cu totul revigorat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *