Cautare in site
x inchide

Inghetata de pepene galben

Reteta de
Adaugata la

Canicula asta fara sfarsit ma face sa ma gandesc la fiecare cateva minute la ceva racoritor. Asa si azi, am hotarat sa fac o inghetata inainte sa verific daca am ingredientele potrivite prin casa. Asa ca am deschis frigiderul si-am vazut un pepene cantalup, caruia i-am spus pe data „tu te vei face inghetata mea de azi.” Asadar, inghetata de pepene va fi sa fie! Reteta asta e foarte usor de facut, crema de baza se pregateste in cateva minute, la rece,  nu e nevoie decat de-un blender. Daca aveti aparat de inghetata, va puteti racori dupa alte cateva zeci de minute, dar reteta reuseste la fel de bine si preparata ca pe vremuri, la congelator.

inghetata pepene, reteta inghetata de pepene galbenTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Inghetata De Pepene Galben:

  • 500 de grame de pepene galben curatat de coaja si seminte
  • 150 de grame de iaurt
  • 100 de grame de smantana lichida pentru frisca (se poate inlocui cantitatea de smantana cu iaurt, pentru o inghetata cu mai putine calorii, dar folosind smantana se va obtine o textura mult mai fina)
  • 3 linguri de miere de salcam (daca nu va place mierea puteti indulci cu zahar pudra)
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • optional: 1 lingurita de apa de flori de portocal

Preparare Inghetata De Pepene Galben:

Inainte de a trece la pasii prepararii, care, veti vedea, sunt foarte, foarte simpli, vreau sa va spun ca dupa ce am infipt fara mila cutitul in pepenele cantalup, mi-am amintit ca a mai facut cineva o inghetata de penene de curand. Si nu doar ca a facut o inghetata de pepene, dar a lansat si un concurs minunat de retete de inghetata, cu un premiu foarte tentant pentru toti iubitorii de delicii racoritoare, un aparat de facut inghetata. Regulamentul concursului dar si reteta de inghetata de pepene cu busuioc le puteti citi pe blogul Catalinei.

Revenind la reteta de care-am vorbit deja, iata principalul protagonist:

pepene

1. Cantariti pepenele, in functie de greutatea pe care o are veti vedea daca e nevoie sa-l curatati de coaja pe tot sau o jumatate o puteti pastra. Pepenele curatat de samburi si de coaja se taie cuburi care se pun intr-un castron.

2. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender (oridecare, eu am folosit blenderul de mana dar operatia o face la fel de bine un blender clasic sau un procesator pentru alimente).

preparare inghetata pepene

3. Se adauga peste piureul de pepene iaurtul, smantana, mierea de albine sau zahar dupa gust (daca folositi zahar, dizolvati-l complet in iaurt si tineti cont ca senzatia de dulce este mult mai slaba in cazul alimentelor foarte reci), zeama de lamaie si apa de flori de portocal.

4. Se omogenizeaza totul perfect si asta va fi crema de baza pentru inghetata de pepene galben.

inghetata pepene preparare 2

5. Daca folositi aparatul pentru inghetata, crema se toarna in vasul aparatului dupa ce motorul acestuia a fost pornit. Atentie, vasul aparatului trebuie sa fi stat macar 12 ore la congelator. In timp de 20-25 de minute inghetata va fi gata, in stadiul de semifredo, daca doriti o puteti servi asa, mai ales pentru copii sau pentru cei care sufera de nevralgii dentare. Daca doriti o inghetata bine intarita, se toarna crema semiinghetata intr-un castron sau o cutie cu capac si se da la congelator jumatate de ora pana la o ora.

inghetata de pepene preparare 3

6. Daca nu aveti aparat de inghetata, dupa ce ati terminat cu pasul 4 mai sus descris, turnati crema intr-un castron cu capac si dati-o la congelator. La fiecare 30 de minute amestecati energic in vas (cu mixerul e foarte bine), acoperiti bine si dati la congelator mai departe, pana cand inghetata este facuta. Amestecarile frecvente au rolul de a impiedica formarea cristalelor de gheata in compozitie.

Dupa ce inghetata s-a intarit bine, se poate degusta imediat sau se poate pastra in congelator pana la o ocazie potrivita.

Eu am scobit cu o cupa de inghetata mici globuri de pulpa jumatatii de pepene ce mi-a ramas.

pepene galben

Am aranjat inghetata in cupe bine racite la frigider, alternand globurile de inghetata cu cele de pepene galben.

inghetata de pepene 2

Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Inghetata de pepene galben

  1. […] de pepene galben una din preferatele mele, iar reteta folosita i-a pus aroma faina in valoare. Laura, multumesc pentru frumoasa […]

  2. […] Se omogenizează totul perfect şi asta va fi crema de baza pentru această  îngheţată de pepene galben făcută în casă. Dacă folosiţi aparatul pentru îngheţată, crema se toarnă în vasul aparatului după ce motorul acestuia a fost pornit. Atenţie, vasul aparatului trebuie să fi stat măcar 12 ore la congelator. În timp de 20-25 de minute îngheţată va fi gata, în stadiul de semifredo, dacă doriţi o puteţi servi aşa. Dacă doriţi o îngheţată bine întărită, se toarnă crema semiîngheţată într-un castron sau o cutie cu capac şi se da la congelator jumătate de oră până la o oră, scrie retetecalamama.ro. […]

  3. Dorel_C spune:

    Vai , dar la fix am gasit reteta asta , ca am un pepene in frigider , si nu stiam cum sa-l manc , simplu sau sa fac un milkshake ….
    Si e asa de usoara , ca nu am cum sa gresesc !!
    Multumesc din inima d-na Laurentiu !!! ( Ce mare o sa ma mai dau ;-) )

  4. Lia spune:

    e grozava!!!
    felicitari, am citit articolul lui Cristi Roman :)
    nu stiam ca esti atat de titrata!!! … ma inclin si mult respect pentru munca depusa ( …. in urma careia profitam si noi novicii :P )

    • lauralaurentiu spune:

      Lia, multumescatat pentru ca apreciezi reteta cat si pentru felicitari. :) Nu sunt chiar „atat de titrata”, scrie de studii, nu de licenta :)). Mi-am dorit dreptul, dar aveam deja prea multe responsabilitati cand m-am apucat… si m-am lasat… si iar m-am apucat. Si desigur ca iar m-am lasat. Nu cred ca o sa ma mai apuc. :))

CLOSE
CLOSE