Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Pască fără aluat

Pască fără aluat

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Pasca fără aluat, desert simplu dar foarte aromat, cu brânză de vaci, ouă și vanillie. Cum se face o pască fără aluat delicioasă si parfumată.

pasca fără aluat

Pasca fără aluat este un desert extrem de simplu de făcut, cu ingrediente la îndemînă, brânză de vaci, ouă, zahăr, vanilie. Rezultatul este uimitor de parfumat și cu o textură fină, aerată.

Cantitatea de ingrediente de mai jos este suficientă pentru o formă de 20 până în 24 cm., pentru o pască mai mare, va trebui să dublați cantitățile.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Ingrediente pasca fără aluat

  • 500 gr. brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 70 gr, făină
  • 100 gr stafide
  • coaja lămâie
  • esență de vanilie
  • un vârf sare
  • unt pentru tapetat forma
  • o mana de pesmet sfaramati pentru tapetat

Mod de preparare pasca fără aluat

  1. Se separă gălbenușurile de albușuri.
  2. Se mixează albușurile cu puțină sare pînă se fac spumă țeapănă.Preparare Pască fără aluat 2
  3. Se adaugă pe treptat circa 50 gr. din cantitatea de zahăr și se mixează până când se obține o bezea lucioasă.Preparare Pască fără aluat 3
  4. Mixam gălbenușurile cu 100 gr. zahăr până își măresc volumul și capătă o culoare gălbuie. Preparare Pască fără aluat 4
  5. Se amestecă crema de gălbenușuri cu brânza de vaci și stafidele înmuiate în prealabil în apă și scurse bine.Preparare Pască fără aluat 5
  6. Se mixează bine după care se adaugă și făina cernută în prealabil.Preparare Pască fără aluat 6
  7. Se mixează până la omogenizare.
  8. Se adaugă treptat albușurile, amestecând de sus în jos cu o spatulă, cu grijp sp nu distrugem textura aerată a spumei de albușuri.
  9. Se adaugă și esența de vanilie, amestecând cu grijă în continuare.Preparare Pască fără aluat 7
  10. Pentru coacere, am folosit o oală cu diametrul de 20 cm. Abia după ce am pus la cuptor, am realizat că ar putea fi dificil să o scot din  formă. Acesta e un detaliu de ținut cont dacă vrem să avem o prezentare festivă. În acest caz, cea mai bună variantă este o formă de tort cu margine detașabilă.
  11. Se unge forma cu unt și se tapetează cu pesmet.
  12. Se toarnă compoziția și se nivelează la suprafață.Preparare Pască fără aluat 8
  13. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 35-45 minute.
  14. După scurgerea timpului de coacere, se stinge focul din cuptor și se întredeschide ușa pentru o scădere treptata a temperaturii.
  15. După ce s-a mai răcorit, pasca se scoate de la cuptor și se pudrează fie cu zahăr pudră, fie cu cacao.Preparare Pască fără aluat 9
  16. Se servește rece, porționată în felii.
Ultima rețetă publicată

pasca fără aluat

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un comentariu la Pască fără aluat

  1. APOSTOL VIORICA spune:

    Multumesc pentru reteta!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE