Sorbet de mango

Autor:

Cu toate ca vara asta e cea mai „de toamna” din cate am trait, pofta de inghetata e la locul ei, declansata de simplul fapt ca suntem in luna lui cuptor, chiar daca numai din punct de vedere calendaristic. Na, si cand pofta cere inghetata, eu  n-am decat sa ma gandesc la noi combinatii si arome. Mi-a venit ideea sa incerc sa fac acasa un sorbet de mango, fruct tropical provenind din tarile cu vara eterna si l-am reusit. Acest sorbet de mango este atat de proaspat si de racoritor pe cat de usor este de facut. Pentru ca mango nu are doar aroma tropicala specifica, si si o textura aparte, acest sorbet al meu, cu toate ca are foarte putine grasimi, are consistenta unei inghetate bune.

sorbet de mango-1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 1 litru
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Sorbet De Mango:

  • 3 mango bine coapte
  • 50-60 de ml. de zeama de lamaie (1 lamaie mare sau 2 mai mici sau, si mai sigur, dupa gust)
  • 100 de grame de zahar
  • 150 de grame de iaurt grecesc cu 10% grasime

Preparare Sorbet De Mango:

1. Prima data, zaharul se pune pe foc intr-o craticioara, impreuna cu 1 lingura de zeama de lamaie (din cantitatea totala) si 60 de ml. de apa. Se fierbe pana cand zaharul se dizolva complet apoi se raceste siropul pana la temperatura camerei.

2. Mango se taie in jumatati, evitand samburele de mari dimensiuni de la mijloc, apoi se desprinde toata pulpa fructului si se taie in cuburi. Se pun cuburile de mango, iaurtul, siropul de zahar racit si zeama de lamaie in blender si se mixeaza pana la obtinerea unei creme fine, semifluide.

loading...

preparare sorbet de mango 13. Crema se trece prin sita pentru a indeparta fibrele atoase continute de mango, apoi se toarna in vasul masinii de inghetata, tinut peste noapte in congelator. Se porneste masina de inghetata si se proceseaza crema timp de 15-20 de minute, sau pana cand se intareste. Daca nu aveti masina inghetata, turnati crema intr-un vas cu capac si dati-l la congelator. Din 30 in 30 de minute amestecati energic in vas, pentru a sparge cristalele de gheata formate. Insistati, pentru ca un sorbet are mult mai putina grasime decat o inghetata obisnuita si gheata se formeaza mai usor intr-un mediu apos.

preparare sorbet de mango 2Sorbetul se poate servi imediat sau se poate pastra la congelator sa se mai intareasca. La mine a rezistat 3 zile (adica in 3 zile l-am dat gata :)) ).

sorbet de mango 2In final, va doresc pofta buna si va asigur ca masina de inghetata nu e un moft, chiar permite obtinerea unei texturi cu mult mai bune a inghetatelor si sorbeturilor de casa. E un aparat simplu si nu e nici cine stie ce costisitor, singurul inconvenient e ca trebuie inghetat recipientul in congelator inainte de a prepara inghetata si nu merge sa se faca decat o singura tura o data. Stiti ce? Eu ma gandesc sa mai imi iau unul. :)

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. lumiana a zis

    Foarte interesanta reteta,dar nu am inteles daca se scoate coaja de la fruct.Din poze ar reiesi ca da.Asavea o mica idee pentru cei fara masina de inghetata .A mea era de proasta calitatesidupa doua folosiri s.a ars, deci sunt fara.Pentru aevita deschisul congelatorului la fiecarre 30 minute si decantatul ingredientelor pana la congelarea completa putem sa folosim o gelatina,agaragar sau alfele pentru a le tine in suspensie uniform si sa nu se mai formeze cristale de gheata sisa se decanteze?Oare i.ar schimba gustul sau textura la o inghetata sau serbet in cazul de fata sau doar ar ajuta?Merci anticipat de raspuns. .Si pentru impartasjrea experientei tale de bucatafeasa finasi experimentata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *