Cautare in site
x inchide

Biscuiti cu bere si cascaval

Reteta de
Adaugata la

Ca pentru multe alte lucruri bune din viata mea, pentru reteta acestor biscuiti sarati cu cascaval si bere trebuie sa ii multumesc sotului meu. Nu, nu mi-a soptit el reteta de biscuiti cu bere si cascaval, ci m-a inspirat intr-un fel tare de amuzant: acum un an il sarbatoream de ziua lui si urmau sa ne vina invitati. Printre multe alte aperitive, imi propusesem sa pregatesc si niste minitarte cu ciupercute si m-am plans ca mai am ore in sir de lucru pana o sa preagatesc un foietaj. Sotul meu m-a intrebat daca nu stiu eu niciun alt aluat care s-ar preta pentru ce mi-am propus. Eu i-am raspuns tot cu o intrebare: ce alt aluat ar putea fi mai potrivit? Iar el, pentru ca se cinstea cu un pahar cu bere, mi-a raspuns amuzat: unul cu bere! Mai in gluma, mai in serios am aruncat atunci in bolul kitchenaid-ului faina, unt, sare si piper, cascaval ras si niste bere din sticla desfacuta pe masa, fara a cantari nimic, dupa principiul „ce-o fi ‘om vedea” (care nu da gres aproape nicidata :P). Ce sa vezi? Minune! Aluatul a fost atat de reusit, incat am mai purces la o portie, incercand sa reproduc „accidentul” si de aceasta data cantarind totul. Al doilea aluat pregatit l-am intins pur si simplu si am facut niste biscuiti deliciosi, care au fost apreciati de toati invitatii. Nu, nu vreau sa „pantentez” reteta de biscuiti cu bere si cascaval, mai mult ca sigur ca am inventat ceva deja inventat de altcineva, pe undeva :)). Ceea ce vreau este sa vi-i propun si voua, sunt grozav de buni de rontait cu un pahar de bere, de servit cu diverse sosuri, dip-uri, salate, dar nu uitati  nici ca aluatul e splendid pentru orice tarta cu umplutura sarata.

biscuiti cu bere si cascaval, reteta biscuiti sarati de casa
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2 tavi
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Biscuiti cu Bere si Cascaval:

  • 300 de grame de faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 50 de grame de unt
  • 200 de grame de cascaval ras (oridecare, de-a lungul timpului am folosit, in functie de ce aveam prin frigider, cand rucar, cand dalia, cand cascaval afumat)
  • 150-180 de ml. de bere (indiferent de sortiment)
  • optional: galbenus pentru uns deasupra (se poate si fara sa fie unsi sau se pot unge cu putin lapte), verdeturi dupa gust (eu am folosit cate 1 linggurita de rzomarin fin tocat si de cimbru uscat), piper (eu am pus), diverse seminte si cristale de sare pentru presarat pe deasupra

Preparare Biscuiti cu Bere si Cascaval:

Intai de toate, revin asupra faptului ca in luat puteti adauga in proportia dorita diferite arome cum ar fi fulgii de chili, busuioc sau oregano uscat, putei presara biscuitii cu chimion, susan, mac sau chiar cu nimic. Eu i-am presarat cu seminte de nigella si cristale de sare marina.

ingrediente biscuiti sarati de casa cu cascaval

1. Pentru inceput, se pun intr-un castron faina, sarea (1 lingurita rasa), untul taiat in bucatele si ierburile aromatice, daca se folosesc. Cu varful degetelor se incoporeaza untul in faina (poza 1).

2. Se adauga cascavalul ras peste ingredientele din castron (poza 2).

3. Se adauga berea cate putin, framantand rapid (poza 3). Nu se adauga decat atata bere cat e nevoie pentru obtinerea unui aluat nelipicios, neted.

4. Aluatul gata framantat se aduna intr-o bila, se infoliaza cu film alimentar si se da la frigider timp de 1 ora (poza 4).

preparare aluat biscuiti cu bere si cascaval

5. Dupa trecerea timpului de odihna de 1 ora, cuptorul se porneste si se seteaza la 180 de grade Celsius.

Aluatul se imparte in doua jumatati si fiecare in parte se intinde cu sucitorul direct pe coala de hartie de copt (asa cum am facut la biscuitii graham), intr-o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se ajusteaza marginile aluatului, daca se doreste un aspect cat mai placut.

6. Se taie aluatul cu un cutit infainat sau cu rola de patiserie, eu am portionat biscuitii in triunghiuri dar desigur li se poate da orice forma se doreste.

preparare biscuiti cu bere si cascaval

In acest punct, biscuitii se pot pur si simplu intepa cu furculita din loc in loc si apoi sa se dea la cuptor, sau se pot unge pe deasupra cu galbenus de ou batut cu 1 lingura de apa rece sau cu lapte, apoi se pot presara cu seminte, cristale de sare sau ierburi aromatice uscate. Peste faza cu intepatul cu furculita sa nu sariti, insa. :)

preparare biscuiti cu bere si cascaval 4

Se coc biscuitii pe rand, cate o tava o data, in cuptorul preincins la 180 de grade intr-o pozitie medie (la mijlocul inaltimii cuptorului) timp de 15-20 de minute, pana ce se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit se scot, se se desprind unii de altii trecand cu rola de patiserie sau cu un cutit deasupra taieturilor dinainte facute. As sublinia ca pentru o textura mai crocanta ii puteti lasa ceva mai mult la cuptor (fara sa se arda), mai ales daca nu a fost aluatul intins prea subtire.

biscuiti cu bere si cascaval copti 1

Se lasa biscuitii pe gratar sa se raceasca complet. Biscuitii astia sunt crocanti, dar nu prea tare, nu sunt tari, dar nici moi, au un gust foarte, foarte bun si o textura splendida. In imaginea de mai jos puteti aprecia cum arata interiorul, aerat, cu multe straturi fine.

sectiune biscuiti cu bere si cascaval 1

Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Biscuiti cu bere si cascaval

  1. La ura spune:

    Laura ma intrebam daca in loc de bere pot sa folosesc apa minerala de ex.Vreau sa dau fetitei si nu doresc bere in aluat!!!!

    • Laura draga, alcoolul din bere se va evapora complet in timpul coacerii, asa ca ai putea sa ii dai si fetitei, dar daca ai totusi o retinere, incearca asa cum ai zis, cu apa minerala. Te astept cu vesti!

  2. mioara spune:

    Anul trecut am facut acesti biscuiti pt sarbatorile pascale. Au fost perfecti si de atunci ii fac de cate ori am ocazia.Gustul lor imi aduce aminte de sarbatorile din copilarie cand mama mea ii facea cu chimen. Iti multumesc pt reteta.

  3. Deedee spune:

    YUMM!au iesit mai buni decat orice covrigei/biscuitei am incercat din comert,(si sunt mare fana ale acestor categorii)

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur enorm, Deedee, sa-ti fie de bine. In plus, in acesti biscuiti stii sigur ce ai pus, sunt o alegere infinit mai buna decat cei cumparati :).

  4. Raluca spune:

    Miam…m-am apucat si eu acum cateva ore, am facut aluatul, l-am lasat ceva la frigider, iar acum e prima tava in cuptor…

    Eu am folosit bere blonda, cascaval normal, din supermarket, in principiu am respectat reteta. Am pus chimen macinat, sare, piper, cimbru, seminte de susan si de in, toate incorporate in aluat.

    De-abia astept sa se faca, dau tarcoale cuptorului si, daca imi ies buni, ma gandesc ca data viitoare sa folosesc bere bruna (mi se pare mult mai aromata) si cascaval afumat, sau branza de vaca mai tare, facuta de bunica-mea la tara…

    Oare o merge ca in aluatul asta sa pui si morcov ras, sau sa faci unii cu usturoi?…

    • lauralaurentiu spune:

      Raluca draga, poate ca morcovul ar aduce un pic de umezeala in plus in aluat si nu stiu daca ar fi neaparat de dorit. Poti sa incerci, eventual, sa renunti la ceva din lichid. Usturoiul ar merge, de ce nu? Poti adauga orice arome iti plac.

  5. Summer Time spune:

    foarte buni biscuitii cu bere si cascaval …cei mai buni de felul asta pe care i-am mancat pana acum! as avea si eu o intrebare…aluatul pt acesti biscuiti se poate pastra si la congelator …si daca da…pt cat timp? multumesc!

  6. Senni spune:

    Buna Laura.

    Tot pe urmele tale sunt… Am facut biscuitii azi-dimineata. I-am taiat cu o forma rotunda, i-am copt 20 de minute (sa incerce fiecare dupa cuptorul pe care il are, nu toate cuptoarele coc la fel). Au fost prietenii, am baut bere, am mancat biscuitii, nu mai ramane nimic… Acum asteptam pieptul de pui cu tarhon la slow-cooker… Dar cum l-am facut de multe ori deja, stiu ca rezultatul va fi excelent. Multumesc, Laura, retetele tale nu ne-au dezamagit niciodata! :))

  7. BDana spune:

    O merge aluatul rulat si apoi taiat felii din el ca la biscuitii cu cheddar? Ca daca ii intind eu, precis ies paralelipipedici. Dar compozitia suna tare bine.

    • lauralaurentiu spune:

      Dana draga, as zice ca ar merge si asa, numai sa prelungesti cu ceva timpul de coacere, ca sa devina rumeni si crocanti. Eu i-am intins destul de subtire si prima sarja, pe care am lasat-o 16 minute, mi se pare mai putin reusita decat a doua pe care i-am lasat 20. Ma refer la textura.

  8. BDana spune:

    O merge aluatul rulat si apoi taiat felii din el ca la biscuitii cu cheddar? Ca daca ii intind eu, precis ies paralelipipedici. Dar compozitia suna tare bine.

  9. BDana spune:

    O merge aluatul rulat si apoi taiat felii din el ca la biscuitii cu cheddar? Ca daca ii intind eu, precis ies paralelipipedici. Dar compozitia suna tare bine.

  10. BDana spune:

    O merge aluatul rulat si apoi taiat felii din el ca la biscuitii cu cheddar? Ca daca ii intind eu, precis ies paralelipipedici. Dar compozitia suna tare bine.

  11. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi plac foarte mult si cred ca sunt si foarte buni!!

  12. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi plac foarte mult si cred ca sunt si foarte buni!!

  13. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi plac foarte mult si cred ca sunt si foarte buni!!

  14. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi plac foarte mult si cred ca sunt si foarte buni!!

  15. mirabela spune:

    De cand ati postat prima poza am stat cu ochii pe site sa vad si reteta :). am plecat in bucatarie :*

  16. mirabela spune:

    De cand ati postat prima poza am stat cu ochii pe site sa vad si reteta :). am plecat in bucatarie :*

CLOSE
CLOSE