Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Am reteta acestui aluat pentru cornuri de la sora mea, care la randul ei a gasit-o intr-o revista de pe la inceputul anilor ’90. De fapt, la origine, aluatul era recomandat pentru pateuri si sora mea chiar a facut din el niste delicioase pateuri cu ciuperci, eu m-am gandit, insa, sa incerc aluatul asta si sub forma de cornuri. Ei bine, mi-au reusit niste minunatii de cornuri si le-am reluat de sute de ori, cu diverse umpluturi, dulci sau sarate. Aluatul asta e foarte usor de lucrat, dar cu rezultate foarte bune, adaptabil foarte multor forme – placinte, cornuri, pateuri, blaturi etc. – si care poate fi facut atat sarat, cat si dulce, adaugand ceva mai mult zahar in compozitie si aromele preferate (coaja de lamaie, vanilie etc.). Asadar, iata cornurile mele (sunt umplute cu branza):

cornuri aluat cu iaurt
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 24 portii
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Cornuri Din Aluat Cu Iaurt, Dospit La Rece:

  • 500 de grame de faina
  • 200 de grame de unt (sau margarina) rece, taiat in bucati
  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt (150-175 ml.)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (pt. varianta dulce adaugati aproximativ 80 de grame de zahar si arome, 1 lingurita de extract de vanilie si coaja rasa de la 1 lamaie)
  • 25 de grame de drojdie proaspata sau 1 lingura rasa – 7 grame – de drojdie granulata (uscata)

pt. umplutura:

  • 150 de grame de branza de vaci (proaspata)
  • 60 de grame de cascaval ras
  • 1 ou
  • sare dupa gust

pt. finisat:

  • 1 ou batut
  • cascaval ras prin razatoarea mica

Preparare Cornuri Din Aluat Cu Iaurt Dospit La Rece:

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte.

Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos:

cornuri aluat cu iaurt 2

cornuri aluat cu iaurt 3

Se adauga oul, iaurtul si drojdia dizolvata in apa:

cornuri aluat cu iaurt 4

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Se framanta rapid ingredientele, pana cand aluatul se desprinde complet de pe vas si nu mai este deloc lipicios:

cornuri aluat cu iaurt 5

Se infoliaza bolul si se da la frigider pentru 3 ore. Dupa trecerea acestui timp, aluatul si-a dublat volumul (cel putin):

cornuri aluat cu iaurt 6

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul intr-o forma dreptunghiulara, in grosime de aproximativ 5-7 mm. Se taie in forma de dreptunghiuri, care se impart la randul lor pe diagonala, obtinandu-se triunghiuri (20-24 de bucati, in functie de cat de mari se doresc cornurile). La baza fiecarui triunghi se aseaza cate o lingurita cu umplutura:

cornuri aluat cu iaurt 7

Se ruleaza de la baza spre varf, formand cornurile, care se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt:

cornuri aluat cu iaurt 8

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius. Intre timp, cornurile vor mai creste, la temperatura bucatariei. Cand cuptorul s-a incins, cornurile se ung cu pensula cu ou batut si (optional) se presara cu cascavalul ras (sau seminte de susan, mac etc.):

cornuri aluat cu iaurt 9

Se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana se rumenesc frumos:

cornuri aluat cu iaurt 10

Cornurile sunt foarte fragede si gustoase, atat caldute cat si reci. O sectiune:

cornuri aluat cu iaurt sectiune

Ultima rețetă publicată

Pofta mare si spor la copt!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

56 comentarii la Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

  1. Szoke Florica spune:

    Reteta super !
    Multumim

  2. Diana spune:

    Felicitari pentru site! E un mare ajutor pentru neinitiati ca mine care pe langa ca au nevoie de informatii detaliate, trebuie sa vada si cum trebuie sa arate preparatul in fiecare stadiu. Multumesc !

  3. RATIU LARISA spune:

    am facut aceste cornuri , sunt minunate , o nebunie si ce miros era in bucatarie

  4. Amalia spune:

    Buna ziua!
    Am preparat aluatul in varianta sărata, am adăugat condimente ( fulgi de chili, semințe de chimionul si negrilica si mult piper). Am congelat jumătate din cantitate si am utilizat bucata de aluat congelată dupa vreo doua saptamâni, ca blat pentru o Tarta cu legume. A fost excelent!!!

  5. A'isha Gabriela spune:

    Bună ziu. Arata tare bine. Voi iîncercasșieu aceasta reteta, dar am o iîntrebare…… Pot face și cornulețecu rahat, cele mici, din acest aluat? MMulțumesc

    • Laura Laurentiu spune:

      Poti sa le umpli cu orice si sa le faci cat de mici sau mari doresti. Cred ca te referi la ceva concret cand spui „cornulete cu rahat, cele mici” si din pacate nu am cum sa stiu la ce anume.

  6. Mona Luiza spune:

    am făcut cornulețele în weekend ! o minunăție : pufoase, sărate (eu am amestecat brînză de vaci, telemea și cașcaval) și extraordinar de gustoase!
    Mulțumim mult pentru rețetă! :)

  7. Andreea spune:

    Delicioase! Le-am facut dulci si am adaugat 80g de zahar in aluat, asa cum ati specificat, iar in branza (210g telemea de oi) inca 40g. Tocmai am dat gata 3 bucati, si in timp ce scriu mesajul, imi ploua in gura :))! Multumim pentru reteta :*!

  8. Draga Laura  ma surprinzi de fiecare data cu retele tale foarte delicioase, cornurile mi se par foarte gustoase , saptamana asta o sa incerc sa le fac . 

  9. Laura spune:

    Tocmai am scos cornurile din cuptor, arata minunat si sunt delicioase. Va multumesc pentru minunata reteta si, mai ales, pentru felul in care ati explicat fiecare pas ca sa priceapa tot nepriceputul. Felicitari pentru blog. 

  10. Lenuta spune:

    vreau sa va felicit pt.un asa blog frumos si gustos.Imi place foarte mult si mai ales ca aveti retete super bune!Am facut multe retete de pe el si toate au fost cu succes inclusiv aceste cornuri delicioase care le-am prestat pana acum de vre-o 4ori sub diferite .Multumesc ca impartasiti cu noi pasiune d-voastra care este si a noastra. Mult succes in continuare si sa va de-a d-zeu multa sanatate!

  11. Alina spune:

    foarte bune.mi-au iesit super.

  12. Cristinaploscar spune:

    de acord cu toti cei ce posteaza comentarii, super aceste cornuri, de altfel toate retetele tale.Le-am executat deja de 2 ori.Felicitari pentru tot ce faci.

  13. Rodica_mureszan spune:

    super gustoase aceste cornuri, ….draga Laura ai niste retete minunate, pacat ca nu imi ajunge timpul pentru a le incerca pe toate…esti grozava…tine-o tot asa

    • Anonim spune:

      Sa inteleg ca le-ai icnercat? Daca da, sa va fie de bine! In limita timpului, am convingerea ca o sa incerci si altele, Rodica. :)

  14. eu spune:

    Laura iti urmaresc blogul cu mare interes si am preparat nenumarate retete de-ale tale.Toate au iesit excelent.Aceste cornuri pentru copilasii mei sunt o nebunie.Felicitari pentru felul in care gatesti .

  15. Angelica Mioveni spune:

    O reteta de cornuri minunata, pozele pas cu pas m-au ajutat mult sa imi reuseasca. Nu am mai facut pana acum aluaturi dospite, dar mi-au resit. Multumesc, Laura

  16. lauralaurentiu spune:

    corni, raluca, va multuemsc foarte mult pentru aprecieri. Sa va fie de bine, draga Ralu.

  17. raluca spune:

    Buna, Laura. Foarte bune si pufoase, le-am facut acum 2 seri si le-am umplut cu cascaval si branza philadelphia, si un pic de cascaval ras pe deasupra. perfecte cu un pahar de kefir, mai ales cand iti bate ploaia in geam, mai-mai sa dam drumul si la caldura, dar am zis ca nu o facem, macar de principiu, ca e iulie…(suntem in Redmond, wa).multumim.

  18. Anonymous spune:

    Draga Laura,in loc de branza de vaci putem lucra oare cu crema-branza PHILADELPHIA?

    Multumesc,A.M.

  19. DiAnais spune:

    Ce faine sunt! Ar fi tare interesant de vazut si una dintre pozele mai vechi – un fel de before and after. :)

  20. corni spune:

    Am facut cornurike cu iaurt o reusita de reteta.BUNE LAURA TINE-O TOT ASA.Am incercat multe din retetele tale.sunt ffffoarte buuuneee.

  21. Dorina spune:

    Am facut cornurile , sunt dementiale.Mi-au iesit 26 de bucati …. prea putine , :).Data viitoare dublez cantitatile.Si vreau sa incerc si varianta dulce.

  22. Penzionarul_oz spune:

    Sunt curios ce gust au si cam cand ar trebui mancati, ma refer ca desert sau intre mese ?

  23. Andreea spune:

    Laura, tocmai am scos de la cuptor cornuletele si mananc unul. Sunt de viiiis. La capitolul aspect nu prea mi-au iesit, cred ca din cauza da nu am intins destul de bine foaia de aluat, dar gustul compenseaza din plin. Cred ca sunt cele mai bune cornulete pe care le-am mancat pana acum.( mai ales ca sunt primele pe care le fac :D in cariera mea de gospodina ) Foarte , foarte fragede !

  24. Lale spune:

    Laura,arat super cornuletele tale eu vreau sa fac si sa le umplu cu nuca si zahar.Oare merg?
    Pupici

  25. lauralaurentiu spune:

    Pansy, chiar sunt foarte fragede si cu un gust foarte bun. Vacanta placuta iti doresc!

  26. pansy spune:

    dupa ce ma intorc din vacanta am sa le fac si eu.par asa fragede.probabil ca si sunt.

  27. lauralaurentiu spune:

    ellis-el , ma bucur din suflet, sa va fie de bine! E o reteta buna sa ti-o amintesti cand ai vreo petrecere, pana te ocupi de restul, astea se dospesc in frigider, nici nu stii caand le-ai facut! :)

  28. lauralaurentiu spune:

    Cris, daca au disparut atat de repede inseamna ca v-au placut, sa va fie de bine! :)

  29. lauralaurentiu spune:

    Ciusca, te inteleg, dar crede-ma ca se fac intr-o joaca! :)

  30. lauralaurentiu spune:

    Dorina, daca te vei hotari sa le faci, te astept cu impresii!

  31. lauralaurentiu spune:

    Luiza, ma bucur mult daca le faci, te astept cu impresii, va pupam si noi!

  32. lauralaurentiu spune:

    Irina, multumesc frumos, asa e, sunt fragede de tot. :)

  33. lauralaurentiu spune:

    Liana10 – le-ai furat, sa-ti fie de bine! :P

  34. lauralaurentiu spune:

    Daniela, multumesc de complimente, intr-adevar, dospirea la frigider e buna: nu trebuie sa ai grija sa feresti aluatul de curenti de aer, de schimbari de temperatura, in plus, in timpul de asteptare, poti face orice altceva.

  35. lauralaurentiu spune:

    Andreea, ma bucur mult ca te incanta reteta asta, e foarte practica si usor de facut, sunt convinsa ca o sa iti prinda bine. Sunt curioasa de rezultatul tau si te astept cu impresii.

  36. lauralaurentiu spune:

    Pt. persoana interesata de gogosi bine crescute: ceea ce vezi pe antetul blogului sunt asa numitele "crofne", gasesti reteta aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/02/crofne-banatene.html. Succes!

  37. lauralaurentiu spune:

    Nela, multumesc foarte mult, vizita ta mi-a facut placere si te mai astept.

  38. ellis_el spune:

    Mi-au placut tare mult cornurile astea cand le-am vazut asa ca le-am si facut imediat.Pe langa faptul ca sunt nemaipomenit de bune si usor de facut mai ies si multe,le-am umplut si cu gem si cu branza si am fost foarte multumita,ca de altfel de toate retetele Dvs.Mii de multumiri

  39. Anonymous spune:

    Le-am facut aseara si mi-au iesit 32 de cornulete din care, azi dimineata, supravietuisera vreo 5-6…

    Cris.

  40. Ciusca spune:

    Ei da, pe cornurile astea mi-ar placea – rara treaba – mai mult decat sa le fac, sa le gasesc dimineata calde pe masa langa un pahar cu lapte. Si cred ca, daca ar trebui, as putea sa ma multumesc si doar cu uitatul la ele :)

  41. Dorina spune:

    Ma gadila la nas mirosul cornurilor tale proaspat scoase din cuptor…Serios , am udat tastatura.Cat de curand vreau sa le fac si eu.

  42. Luiza spune:

    Lauraaa…la cum arata cornurile…ti-e foame si daca esti satul…un deliciu! chiar ca imi trebuia o idee de ceva cornulete,ca tot vreau sa fac de cateva zile…va pupam!

  43. Irina spune:

    Laura, arata excelent.Sunt convinsa ca sunt foarte fragede!

  44. Liana10 spune:

    Excelente! Ti-am furat doua…poate ma mai intorc dupa alte doua…lasa-le la indemana, draga Laura.Merci!

  45. Daniela spune:

    Buna Laura
    Arata foarte bine, mmm… si cu pranza nu mai zic. Acum cu caldurile aste e mai buna dospirea la frigider.
    Pe curand.

  46. Andreea spune:

    Buna Laura, esti minunata! Am mai auzit eu cum ca aluaturile cresc ele si la frigider dar nu m-am incumetat sa incerc pana acum. Vazand la tine…sigur e de bine!:) asa ca voi executa si eu cornurile astea. Permite-mi sa imprumut si eu reteta de la tine, caci eu una sunt innebunita dupa branza!:)Daca voi posta vreodata reteta la mine pe blog am sa scriu cu litere mari de o schioapa ca am luat-o de la tine ca sa vada lumea intreaga cat de super esti! :)

  47. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    Sunt convinsa ca, cornurile acestea sunt foarte bune, ca si "cornuri de brutar", de altfel( pe care adesea la fac), insa, fiind o mare fana a aluaturilor, ma obsedeaza gogosii aceeia din colajul de poze din susul paginii… nu ai postat reteta?
    Nu fac gogosi, pentru ca, am incercat de cateva ori si mi-au iesit tari, ca piatra. Care-i secretul unora pufosi si moi, ca cei din fotografie?

  48. Nela spune:

    Moama cum pot sa arate si sunt atat de apetisante.O seara placuta in continuare

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE