Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cosulete cu cascaval

Cosulete cu cascaval

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Am lipsit cateva zile de la bucatarie…motivat, pentru ca m-am „accidentat pe teren” – nu ceva serios, doar o crestatura la un deget. Azi, cu tot cu plasturele inerent, nu am mai rezistat si am trebuit sa „mesteresc” ceva nou, aceste cosulete cu cascaval care mi-au facut bucuria de a-mi umple casa de parfum in timp ce se coceau, apoi ne-au incantat pe toti cu gustul si consistenta lor, caci nu cred ca poate fi ceva mai bun decat o placinta proaspata cu branza.

cosulete-cu-cascaval-reteta-culinara-pas-cu-pas-placinte-in-forma-de-cosulete-cu-cascaval-reteta

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Cosulete cu cascaval:

Aluat:

  • 500 de grame de faina
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • 75 grame de unt cu 80% grasime
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar

Umplutura:

  • 100 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval ras
  • 50 de grame de unt moale

Finisat:

  • ou batut sau galbenus

Preparare Cosulete Cu Cascaval:

Drojdia am dizolvat-o in laptele caldut, am adaugat untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Am pus faina si sarea in masina de paine, am turnat amestecul lichid si am pus-o la framantat. Mi-a rezultat un aluat foarte placut la atingere, elastic si deloc lipicios, pe care l-am pus intr-un vas uns cu ulei si l-am lasat o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.

cosulete cu cascaval 002

Intre timp, prepar umplutura, amestecand cascavalul ras (eu l-am dat la blender) cu branza de vaci si untul moale.Dupa expirarea „timpului regulamentar” aluatul s-a dezvoltat frumos.

cosulete cu cascaval 003

Pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei am intins aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.

reteta-cosulete-cu-cascaval-pas-cu-pas-cosulete-cu-cascaval-intinderea-aluatului

Am asezat umplutura pe foaie.

reteta-cosulete-cu-cascaval-placinta-cosulete-cu-cascaval-asamblare-1

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Incepand dinspre latura mai scurta, am rulat aluatul.

cosulete-cu-cascaval-impachetarea-aluatului-1

Ruloul l-am lasat sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi l-am luat din nou la maltratat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.

cosulete-cu-cascaval-impachetarea-aluatului-2

Am rulat foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.

cosulete-cu-cascaval-impachetarea-aluatului-faza-finala

Cu ajutorul foarfecilor, am crestat ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi am facut o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura am desprins complet bucata crestata de rulou.

Am o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare le-am tras inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.

Cosuletele le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt.

cosulete-cu-cascaval-in-tava-reteta-cosulete-cu-cascaval

Le-am lasat sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi le-am uns cu galbenus (eu am mai asezat de fiecare parte a tortitei cate o bucatica de cascaval).

cosulete-cu-cascaval-in-tava-unse-cu-galbenus-reteta-cosulete-cu-cascaval

Le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.

reteta-cosulete-cu-cascaval-pas-cu-pas-cosulete-cu-cascaval-coapte

Frumoase…pe cat de bune – si invers:

Ultima rețetă publicată

cosulete-cu-cascaval-reteta-pas-cu-pas-de-cosulete-cu-cascaval

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

45 comentarii la Cosulete cu cascaval

  1. Dana spune:

    Draga Laura cu retetele tale am cam luat in greutate…deci nu stiu daca sa mai continui….noi si noi provocari..acum acest aluat cu vreo 80 gr.zahar l as putea folosi la cosulete cu scortisoara sau mac, cacao? Va sarut si va multumesc…cantarul nu va multumeste!😊😚

  2. […] originala (este….fara cuvinte , dar va asigur ca si aceasta este foarte buna )o gasiti AICI Astept sa – mi spuneti cum v – au iesit voua […]

  3. elena popa spune:

    super reteta

  4. mabu76roma spune:

    Multumesc pentru reteta! Le-am facut cu un kg de faina, deci am avut ce framanta, fara ajutorul nici unui tip de aparat. Ca de obicei, am batut aluatul de masa in vreo 4 ture de 50 ori, deci merge si fara ustensile sofisticate…Coca a dospit in doua castroane diferite, prin urmare fiecare 500gr de faina a ajuns in forma a doua rulouri subtirele obtinute din foaia intinsa si unsa efectiv cu unt si apoi presarat deasupra parmezan si cascaval,deci nu am folosit nimic cremos in afara untului. La a doua rulare, adica dupa ungerea cu umplutura, am presarat foaia cu piper macinat si cu praf de paprika si usturoi , ca sa le dea mai mult gust.

    DIn 500g de faina mi-au iesit 25 si respectiv 28 cosulete(am facut cantitate dubla, dupa cum spuneam mai sus ) plus 4 floricele, trandafirasi, din capetele rulourilor.

    Au fost un succes si pentru noutatea lor si pentru gustul si aroma care au raspandit-o. Incerc sa atasez si poza, dar, ca si la cornurile din aluat ,sigur nu voi reusi…
    Inca o data, multumesc pentru reteta si iti marturisesc ca nu ma asteptam sa reusesc vreodata sa fac asa minunatii, dar pasii retetelor sunt explicati foarte clar, asa ca meritul reusitei este in mare parte al tau…Marilena

  5. laurenta spune:

    ce ti-am zis? pur si simplu faci magie !!! in bucatarie ,cuvintele sunt de prisos, se vede!!!**************

  6. Victoria spune:

    Draga Laura, ai miini de aur :-) Ieri am facut aceste minunatate, cosulete si au iesit formidabil de bune, iti multumesc din toata inima pt reteta aceasta delicioasa. Ce sa zic, eu am mincat 1, fetele mele cite uns si restul a mincat cu f. mare pofta sotul (de  la ora 17 incepand pina la vreo ora 21 )iar dupa fiecare ce a mincat-o o zis mereu pe nemteste: vai ce bune sint! :-).
     Eu locuiesc in Köln/Germania, si am luat „Quark” ca brinza proaspata si „Gouda” ca cascaval ras. Am trebuit sa iau ceva faina mai multa ca in reteta, dar stiam cum sa arate aluatul asa ca nu era nici o problema.Am facut poze de la cosuletele deosibite de bune:-)

    Te-am pupat si iti multumesc inca o data pentru retetele tale, multe,multe am preparat deja si toate sint f.f.f. bune!!!

    Cu drag

    Victoria

  7. Cornelia spune:

    Abia astept sa le incerc simbata pentru „mosii de iarna” ; sper sa-mi reuseasca asa ca cele prezentate aici; multumesc Laura pentru frumoasa reteta !

  8. Dana spune:

    Esti minunata,Laura! As face toate retetele intr-o singura zi,atat de interesante si delicioase imi par.
    Iti multumesc!

  9. Ana spune:

    Buna Laura,

    Ma numesc Ana, locuiesc in München si vreau sa-ti spun ca esti o incantare pt mine.
    Am facut si eu Mai multe retete de pe blogul Tau, Pot doar Spune FANTASTIC, toate sunt delicioase…ai maini de aur.

    Cosuletele le-am facut o Data ASA cum e reteta ta si azi le-am facut dulci Cu nuca, stafide si Miere ……un deliciu!

    Te pup
    Ana

    Sa nu Te lasi, Sa continui tot ASA si Sa nu cumva Sa renunti La Blog!!!!!!!!!!!

  10. mmmmmmmmmm bun!!!!!!!!!!

  11. Lenuta_beuca08 spune:

    SUNT SUPER AM SA LE INCERC SI EU.FELICITARI SI 10**** CU*STELUTA

  12. Clarahi spune:

    Buna Laura ma numesc Clara si te-am gasit pe blogul lui sabina imi place foarte mult de retetele ei si acum m-ai dat gata cu ale tale
    vreau sa iti spun ca le-am facut de paste si au iesit minunate de bune dar un pic maricele dar acum stiu ce trebuie sa fac a doua oara impart aluatul in 2 si fac 2 suluri mai mici sint bestiale de bune te felicit esti de nota 100 am facut si japoneze mi-au reuit mai vreau sa incerc burek cu brinza te pup felicitari

    • Anonim spune:

      Clara, multumesc de felicitari! Ma bucur ca ai incercat deja retetele mele si ti-au reusit, sa iti fie de bine si te mai astept cu mare drag!

  13. Catalina spune:

    Le-am facut de doua ori si au iesit delicioase. A doua oara, tortitele cosuletelor au cedat, ca sa zic asa, insa stiu sigur ca din cauza cascavalului si a branzei. In plus, in bucatarie era foarte cald caci in acelasi timp, faceam si covrigii tai sarbesti care sunt nemaipomeniti.
    Multumesc pentru retetele tale atat de de gustoase si aratoase :)

  14. Anonymous spune:

    am sa incerc si eu

  15. Anonymous spune:

    va multumesc pentru raspuns.
    Promit sa nu ma dau batuta si sa revin cu impresii dupa ce mai incerc odata.
    Numai bine!

  16. lauralaurentiu spune:

    Imi pare rau ca ai esuat. Ti-as recomanda sa respecti procedeul pas cu pas, chiar daca framanti aluatul in masina de paine (un program scurt doar de framantare, masina mea are unul de 15 min.) sa lasi aluatul sa creasca intr-un bol, ca sa il poti supraveghea si in momentul in care si-a dublat volumul sa incepi lucrul cu el. In mod normal, 30 de minute intr-un loc caldut ar trebui sa fie suficient. Ca sa nu iti iasa asa de mari, alungeste ruloul de aluat cat poti de mult, inainte sa treci la decupat. In sectiune, cilindrul format sa nu aiba o grosime (diametru) mai mare de 6-7 cm. (maximum).

  17. Anonymous spune:

    incercarea mea a fost sortita esecului. Nu-mi dau seama unde am gresit….
    1. Am facut aluatul la masina de paine, pe progr.de aluaturi de 1h 30min.-sa fi fost asta o problema?
    Ideea este ca aluatul a fost foarte moale… coditele s-au culcat la copt, asa ca numai a cosulet nu arata…
    Dar pentru ca sunt atat de laudate aici, am sa le mai dau o sansa, dar dupa sarbatori..
    va pup si numai bine

  18. Anonymous spune:

    azi mi-am facut si eu curaj sa la incerc….
    sper sa iasa bune pentru ca vreau sa le fac si de Craciun. Nu stiu sigur daca are vre-o importanta cum intind aluatul a doua oara si cate bucati ar trebui sa-mi iasa. Mie mi-au iesit 7, dar cred ca le-am facut cam mari…..
    Multumesc pentru reteta.
    Voi reveni cu impresii

  19. Anonymous spune:

    Felicitari! Arata minunat! O sa incerc neaparat reteta asta. Carmencita

  20. Anonymous spune:

    incerc si eu

  21. laura laurentiu spune:

    Ioana draga, ma bucur foarte mult ca ti-au reusit – ca sa vezi ce concidenta, tot in Dumbravita, tot cu telemea, aseara – le-a facut nasa-mea (le-am si gustat :P ). Foarte reusite! Un Paste fericit si tie!

  22. laura laurentiu spune:

    Nicolina, ma bucur mult ca it-au placut, sa treci pe la mine sa imi impartasesti impresiile tale :)

  23. Ioana.Nagy spune:

    Laura draga, le-am facut si eu azi de dimineata si trebuie sa iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta. Sunt de-a dreptul minunate. Eu le-am facut cu branza telemea uscata si au iesit si frumoase si deosebit de gustoase. Sa stii ca am sa particip la concurs cu ele. Te pup si iti urez un Paste fericit alaturi de cei dragi. Ioana – Dumbravita- Timisoara

  24. CristinaK spune:

    Laura, nu pot spune despre aceste cosulete decat: minunate! minunate! minunate!

  25. nicolina spune:

    Laura arata minunat osuletele , trebuie sa le incerc si eu neaparat.

  26. laura laurentiu spune:

    Imi pare bine, draga Lacrima! Pai, asa cum ai scris „cuina banateana” iti scriai numele tau, asta e tot :). Oricum, nu pot sa nu te felicit din nou pentru promptitudinea cu care ai prestat reteta! te pup si te mai astept cu drag!

  27. Anonymous spune:

    draga laura nu prea stiu cum sa comentez eu sant cea semnata cu cuina banateana scuze dar nu stiam ce tre sa optez sant Llacrima de pe trilu:))

  28. laura laurentiu spune:

    Pentru persoana care a semnat „cuina banateana” – hai ca m-ai facut sa rad :)) – de doua ori, o data ca m-am bucurat ca ai incercat atat de repede cosuletele si ti le-a placut, apoi ca m-ai amuzat semnand cu numele blogului meu :). Te felicit pentru reusita cosuletelor cu cascaval si mi-ar place sa aflu cum te cheama :).

  29. cuina banateana spune:

    draga laura in dimineata asta leam incercat deja mam trezit mai devreme sa ajung si la munca si cu graba am uitat sa le ung deasupra dar oricum au iesit foarte bune iti multumesc pt postare si te pup.

  30. laura laurentiu spune:

    Draga Sabina, nu o sa-ti para rau daca ii incerci, sunt sigura de asta. Data viitoare eu vreau sa adaug in amestecul de branzeturi si ceva mai picant, eventual o lingura, doua, de branza de burduf.

  31. Sabina spune:

    Laura, felicitarile mele pentru aceasta idee. O voi incerca si eu!!!

  32. laura laurentiu spune:

    Alison, multumesc de felicitari, te pup si eu :)

  33. laura laurentiu spune:

    Mimita, sunt frumoase si foarte bune (au fost) :P – merita sa le incerci.

  34. diamond spune:

    oh, da… pe bune esti bucataresa mea preferata!:D

    o sa-ti dovedesc ;)

  35. alison spune:

    hmmm!ce interesante si ce dragute,cosuletele tale ,laura!felicitari,miini binecuvintate ai!si nu numai!te pup!

  36. mimita-k spune:

    Arata foarte bine cosuletele.Maine am sa le incerc si eu…:)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE