Cautare in site
x inchide

Covrigi cu branza si cascaval

Reteta de
Adaugata la

Tradiționali și foarte savuroși, covrigii sunt printre cele mai îndrăgite gustări sau aperitive românești, fie că sunt covrigi opăriți, covrigi pufoși sau fragezi, covrigi cu chimion sau cu cașcaval. Mai știu de existența unui fel de covrigi tari ca iasca, dar și aceia au fanii lor, chiar dacă mie mi se par inadmisibil de uscați și cumva împietriți. Reteta de covrigei pe care v-o propun azi este foarte, foarte ușor de făcut, covrigeii ies fragezi, sfărâmicioși doar atat cât trebuie, gustoși și nemaipomeniți lângă un pahar de bere bună (dar și fără ea).  Sunt sigură că o să vă placă și că mulți veți încerca rețeta de covrigi, cu atât mai mult că acești covrigei fragezi se fac din aluat nedospit.

covigrei sarati din aluat nedospit retetecalamama

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 3 tavi
Grad de dificultate: usor

Ingrediente covrigi cu branza si cascaval:

  • 250 de grame de unt
  • 125 de grame de branza de vaci (bine stoarsa de zer)
  • 125 de grame de telemea rasa (sa nu fie foarte uscata)
  • 250-275 de grame de faina
  • 1 lingurita rasa de sare (numai daca telemeaua nu e foarte sarata, caz in care nu se adauga sare suplimentar)
  • 1 ou batut pentru uns
  • 50 de grame de cascaval razuit pe razatoarea fina pt. presarat (se pot presara si cu susan, chimion, mac etc.)
  • in plus, faina pt. presarat planul de lucru

Preparare covrigi cu branza si cascaval:

1. Untul, branza de vaci, telemeaua rasa si sarea (daca se foloseste) se pun intr-un castron potrivit pt. mixer (poza 1).2. Se mixeaza ingredientele amintite pana se formeaza o crema (poza 2).3. Se adauga faina (poza 3- in functie de calitatea fainii poate sa fie nevoie de 1 lingura de faina in plus).4. Se framanta rapid, indiferent daca se va face framantarea mecanic sau manual, doar atat cat sa se lege aluatul (poza 4).5. Aluatul se prezeaza intr-o forma de bila si se infasoara in folie alimentara (poza 5). Se da aluatul la frigider cel putin jumatate de ora, ideal ar fi 2-3 ore.covrigei sarati preparareDupa trecerea timpului de odihna, se aprinde cuptorul si se fixeaza la 190 de grade Celsius.Aluatul se imparte in 2 bucati egale, dintre care una se infasoara la loc in folie si se pune la frigider, cealalta se intinde cu sucitorul pe planul de lucru bine presarat cu faina pana la o grosime de 4-5 mm. Se decupeaza cu o forma speciala pentru covrigi (daca nu aveti forma, li se poate da si alta infatisare, de exemplu de saratele).preparare covrigi, reteta de covrigiResturile care cad de la decupare se aduna la un loc, se intind din nou in foaie si se decupeaza, rezultand alti covrigi.Covrigii formati se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara cu cascavalul razuit pe razatoarea fina. Se coc in cuptorul preincins la 190 de grade timp de 12 minute, pana cand covrigii devin aurii (nu se lasa sa se arda).preparare covrigi sarati, reteta de covrigi 1Se lasa sa se raceasca apoi se mananca… hm, cu pofta cam prea mare, ca-s exact ca semintele, iei unul si parca tot ai mai lua :)) !

covrigei sarati fara dospire-reteta

Din cantitatile de mai sus ies 3 tavi de covrigi de aproximativ 7×4 cm., parca insuficienti fata de pofta degustatorilor.O alta reteta de covrigi sarati, deliciosi si pufosi: Covrigi sarati sarbesti

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 comentarii la Covrigi cu branza si cascaval

  1. Andreea spune:

    Buna, Laura! Ai putea te rog sa-mi spui asa cu aproximatie cam ce cantitate de covrigei ti-a iesit? Vreau sa-i fac singura pentru nunta (crantanele de pus pe masa) si mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc!!!

  2. Andreea spune:

    Buna,
    Mai intai as vrea sa iti multumesc pentru reteta eclerelor, a avut un mare success printre ai mei.
    Acum, referitor la covrigeii astia care imi lasa gura apa, voiam sa te intreb daca ar merge si cu branzica de burduf in locul celei de vaci.
    Merci pentru raspuns!
    Andreea

  3. Elis spune:

    Foarte buni covrigeii facuti dupa acesta reteta. Au avut un imens succes la copii mai ales ca au si muncit la ei….-))))

  4. daniela spune:

    buna laura cred ca e delicioasa reteta am sai incerc dar ce nu am vazut in reteta e praf de copt sau drojdie nu sunt necesare ca si ingrediente .

  5. malina spune:

    am reusit. miam miam.

  6. malina spune:

    succes maxim, gust desavarsit, bucatareasa laudata :))) multzam pentru reteta, din cauza ta am alergat prin tot bucurestiul sa caut forma, pana la urma, exasperat de insistenta mea, a fost sotul in sellgros si mi-a gasit acolo, ca-n alta parte nu exista.nu pot sa pun poza, o sa mai incerc.

  7. carmen spune:

    No, am spus io ca n-o sa mai execut nimica pana la sf. sptamanii viitoare, cand mi-am propus sa fac „Tortul de visine”, dar nu m-am putut abtine !!!!!!! Doamne, sunt dementiali covrigeii acestia. Reteta mea contine si drojdie, ou , smantana. Faptul ca aluatul nu contine drojdie, mi-a starnit curiozitatea. Si sunt foarte usor de facut, nefiind nevoita sa folosesc ap .de paine pt a-mi framanta aluatul.
    Draga mea, Laura, multumesc!! Te cunosc doar de cateva zile, dar deja esti printre favorite si incep sa te indragesc din ce in ce mai mult.
    Zile faine sa ai !
    Carmen

    • lauralaurentiu spune:

      Carmen, ma bucur tare mult. Asa e, e un aluat foarte fain si usor de facut, ma bucur ca ii apreciezi. :) Eu folosesc aluatul asta si la cruste pentru tarte sarate, uneori, ies minunate.

      2012/7/27 Disqus

  8. cristina spune:

    am pus aluatul la frigider si ai fac peste vreo ora sunt sigura ca vor iesi ft buni,am mai facut si saratelele si prajitura k schnite si sunt ft ft bune toate.
    pt cei care locuiesc in anglia ea mai aproape de original  e cottage chese branza de vaci doar ca trebuie scursa..sper sa fie de folos..

  9. Ramonacpc spune:

    buna vvreau si eu sa incerc reteta dar nu inteleg ce fel de branza de vaci se fol.dulce sau cas putin sarat..ajutor. :))

  10. ciao laura azi ii fac,deja i-am framintat si am pus aluatul in frigider, io am sa il las 3 ore, am sa iti spun cum au iesit, ms de reteta

  11. Doina spune:

    pacat ca nu se poate dauga o poza mai mare….dar asta e….

    • lauralaurentiu spune:

      Pai dau click pe poza si o vad la dimensiunea originala :). Super arata, excelente! Multumesc mult pentru poza, Doina draga :).

  12. Doina spune:

    Asa dupa cum am zis nu am forma de covrigi dar am facut aseara din acelasi aluat saratele….au disparut rapid toate !

  13. Ionela spune:

    Fantastici! Trebuie executati! Saratelele tale cu ut si untura le-am facut de 2 ori! 7×4 e dimensiunea covrigilor?  

    • lauralaurentiu spune:

      Ionela, cam asa e forma mea (una de tabla, cumparata de la metro), dar e irelevant, poti sa le dai orice forma sau dimensiune vrei, aluatul in sine e foarte bun si gustos.

  14. Ce amintiri ma leaga de o forma de gen! Buna avea asa ceva si alte cateva, pe care din pacate mama le-a facut pierdute si si-a inzestrat bucataria cu ceva mai nou ;)(( Nici prin cap nu-i trecea c-o sa plang ;) eu mai tarziu dupa ele. Foarte buni covrigeii – ai copilariei, ce sa mai!

  15. Aariadna_75 spune:

    ma apuc de treaba,revin cu impresii

  16. Gina_marina_1972 spune:

    o intrebare ,va rog….aici ,unde sunt eu nu am cum sa gasesc branza de vaci proaspata…o pot inlocui cu branza feta? multumesc

    • lauralaurentiu spune:

       Hm… cu o branza gen ricotta, mai degraba. Feta merge in loc de telemea (ca sunt ambele sarate), branza de vaci nefiind sarata va echilibra gustul final al aluatului.

    • pentru d-na Gina,poate gasiti branza de burduf ,am incercat sa inlocuiesc cele doua branze cu burduf si au iesit minunati.Nici in Anglia nu gasesc branza de vaci ,dar de burduf da.Pentru satisfactia papilelor gustative merita.

    • Crinigavril spune:

       branzica de vaci se poate face in casa, dintr-un lapte gras

      • lauralaurentiu spune:

        Categoric, de fapt ceea ce se vede in castronul ala pozat e o branza facuta de mine. Cred ca ar trebui sa postez modalitatea de preparare a branzei de vaci de casa.

CLOSE
CLOSE