Cautare in site
x inchide

Crenvursti in aluat

Reteta de
Adaugata la

Crenvursi in aluat. Nici nu-mi vine sa cred ca nu m-am invrednicit inca sa public reteta de crenvursti in aluat pe care o pregatesc pentru familia mea destul de des, atat de potriviti fiind pentru pachet, pentru micul dejun, o gustare sau un aperitiv. Drept va spun, eu nu obisnuiesc sa fac crenvursti in foietaj, mi se par foarte grei si toata grasimea din aluatul respectiv mi se pare inutila si indigesta in asociere cu crenvurstii. Reteta mea e cu un aluat dospit, cu miez pufos si crusta crocanta, care se mentine la fel de moale si placut si a doua zi. O alta chestie pe care nu concep sa o fac, e sa imbrac in aluat crenvursti din aceia in membrana artificiala, numai ideea de a pune in contact membrana aia cu aluatul si de o coace in cuptor imi da dureri de cap, deci obligatoriu folosesc crenvursti in membrana naturala la reteta asta. Dar… am povestit destul, hai mai bine sa-nvelim niste crenvursti in aluat :P!
crenvursti in aluat, reteta crenvursti in aluat

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Crenvursti in aluat:

  • 12 bucati de crenvursti subtiri in membrana naturala, eu am folosit crenvurstii de la Angst (dupa parerea mea, cei mai buni crenvursti vin de la Angst)
  • 500 de grame de faina
  • 1 ou mic
  • 250 de ml. de lapte caldut
  • 15 grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 40 de ml. de ulei + inca putin pentru uns planul de lucru
  • 1 galbenus de ou pentru finisat
  • optional: seminte pentru presarat (susan, mac etc.)

Preparare Crenvursti in aluat:

Pentru prepararea aluatului: se freaca drojdia cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza, oul cu sarea se bate cu furculita  si se dilueaza cu laptele caldut, se pune faina intr-un castron incapator, se adauga la mijloc laptele cu oul si apoi drojdia lichefiata si se framanta energic pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul este neted, elastic si se desface de pe maini si de pe vas. Se pune aluatul intr-un castron uns cu ulei (poza 1), se acopera cu un servet de bucatarie umed sau cu folie alimentara si se aseaza intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul (poza 2).

`preparare aluat pentru crenvursti in aluat

Crenvurstii e bine sa fie scosi din frigider cu o ora inainte de a-i imbraca in aluat, pentru a nu afecta prin diferenta de temperatura dospirea aluatului. Dupa cum va spuneam, am folosit preferatii de ani de zile ai familiei mele, crenvurstii de la firma Angst, care produce  si comercializeaza carne si produse din carne sub deviza „Excelenta face diferenta”.

crenvursti angst

Odata crescut aluatul, se unge planul de lucru cu ulei si aluatul se rastoarna pe acesta.

1. Se intinde aluatul intr-o forma dreptunghiulara si se aranjeaza crenvurstii deasupra in asa fel incat sa se poata decupa aluatul in dreptunghiuri egale pentru fiecare crenvurst in parte (poza 1). Optional, se poate adauga putin mustar si/sau ketchup pe fiecare bucata, eu prefer sa rezerv sosurile pentru servire.

2. Deoparte si de alta a crenvurstilor asezati pe dreptunghiurile de aluat, se decupeaza cu o rola de patiserie sau cu cutitul fasii de la marginea aluatului pana la crenvurst, la o latime de aproximativ 1-2 cm (poza 2).

3. Se aduc succesiv fasiile catre mijloc, acoperind crenvurstul, una din stanga, una din dreapta, creand un model cu aspect de impletitura (poza 3).

4. Se aseaza crenvurstii intr-o tava captusita cu hartie de copt, se acopera cu un servet umezit cu apa calda si se aseaza intr-un loc caldut; se aprinde cuptorul si se seteaza la 180 de grade.

5. In momentul in care cuptorul s-a incins, se unge aluatul pe suprafata cu galbenus de ou batut cu putina apa (poza 4).

preparare crenvursti in aluat-

Se coc in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca si se servesc calduti sau complet reci.

crenvursti in aluat, reteta de crenvursti inveliti in aluat

Sunt la fel de buni si a doua zi, dar e indicat sa ii pastrati la frigider, apoi ii puteti improspata in cuptor cateva minute.

crenvursti in aluat

Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 comentarii la Crenvursti in aluat

  1. Diana spune:

    In loc de crenvurști pot folosi si cașcaval?

  2. corina spune:

    am facut si eu cu crenvursti de la angst…am facut dupa reteta ta si au iesit foarte bune si pufoase..mrs de reteta…….

  3. sentomosan doina spune:

    Am avut musafiri si am vrut sa-i impresionez cu ceva mai special.Am reusit si-mi pare rau ca nu am facut o poza. Promit pe data viitoare.
    Toate retetele pe care le-am ales au fost foarte reusite. Multumesc si mai astept.

  4. Alina Sandrini spune:

    f.buni, felicitari si multumim pt reteta

  5. apetito spune:

    e a doua oara cand ii fac, acum ii am la racorit, nu i-am atacat inca. de data asta am condimentat ceva coca, arata si miros mirific, la gust cred ca sunt la fel de buni. faina reteta!!

  6. Medeea spune:

    Am facut reteta. A iesit super, putin cam uscate cornurile. Ce as putea face sa fie mai pufoase?

  7. loredana spune:

    Am intampinat 2 probleme: 1)aluatul l-am intins prea subtire si 2) crenvusti -nu ca cei din reteta – s-au umflat in cuptor apoi s-au lasat! De altfel fffff bun „mancabili” aspectul a lasat un pic de dorit! multumim de reteta si de ideea de impletit- cred ca se poate aplica si altor retete!

    • lauralaurentiu spune:

      Fara indoiala se poate aplica si altor retete. Nu am inteles ce s-a umflat si s-a lasat, aluatul sau crenvurstii?

  8. apetito spune:

    iata dovezile ;) buni, mai ales de luat la purtator, in deplasari. multzam mult de idee, Laura :)

  9. oare pot folosi si faina integrala?

    • lauralaurentiu spune:

      Cred ca da, poti inlocui cam pana la 30% din cantitatea totala de faina cu faina integrala fara a afecta rezultatul final.

  10. Senni spune:

    Buna, Laura!
    Am mai scris deja un mesaj, nu stiu unde a disparut… Ziceam in substanta ca facusem reteta azi, ca rezultatul a fost superb. Si pentru a raspunde intrebarilor de mai jos, am folosit crenvusti bio (nu locuiesc in Ro), nu i-am fiert (oricum se fac la cuptor) si ca am agrementat cu ketchup si mustar pentru serviciu, cum zici tu. Multumesc Laura! E o reteta foarte gustoasa!

  11. Gy spune:

    Buna.Cremvustii inainte de ai pune in aluat sunt fierti?

  12. violeta spune:

    Imi poti recomanda un magazin/supermarket (de preferat) und as putea gasi acesti cremwursti de la Angst? multumesc anticipat ,si arata extraordinar acest aperitiv ;)

CLOSE
CLOSE