Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Crofne bănățene

Crofne bănățene

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Crofne bănățene, croafne ca-n Banat, krapfen ca la etnicii germani din Banat, unul și același preparat. Descoperă rețeta de croafne/crofne bănățene prezentată pas cu pas. Gogoși pufoase și bine crescute, croafne bănățene, rețetă detaliată prezentată cu poze.

Un prieten, la a cărui părere țin, mi-a atras atenția că am lansat, în doar 2-3 zile de existență a blogului, prea multe retete pretențioase în Cuina bănățeană, în detrimentul rețetelor tradiționale. Asa că am hotărât să prestez azi aceste crofne… veți zice: niște gogosi! Până la urmă, da, crofna bănățeană este o gogoașă, dar una frumos gătită, ca de sărbătoare, cu guleraș alb de jur împrejur și care, obligatoriu, conține o… gaură! Adică nu conține nimic… ăă, de fapt, în secțiunea ei se găsește un gol de dimensiuni aproape cât ale crofnei însăși.

 

Crofne bănățeneAlte rețete asemănătoare sunt cea de Pancove ardelenești sau cea de Gogoși simple.

Ingrediente Crofne bănățene

  • 500 de grame de faina 000
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana de lapte caldut (200-250 ml, in functie de puterea de absorbtie a fainii folosite)
  • 1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata
  • 60 de grame de unt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie si (sau) portocala
  • ulei pentru prajit (cam 400-500 ml.)
  • zahar praf

Mod de preparare Crofne – croafne – bănățene – preparare aluat

1. Făina se cerne prin sită, pentru a o aera.

2. Varianta A. În cazul în care lucrați aluatul la mașina de pâine sau robot urmați pașii descriși mai jos.

  • Gălbenușurile frecate cu sarea se dizolvă în laptele cald (37°C).
  • Se adauga zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și portocală, untul topit (dar nu fierbinte) și se pun în mașina de pâine. Se adaugă făina cernută și drojdia și mașina va face treaba în locul vostru.

Varianta B. Dacă frământați cu mâna, vă recomand să:

  • Dizolvați drojdia cu zaharul în puțin lapte cald.
  • Faceți o maia cu puțină făină și lăsați-o deoparte până drojdia face bulbuci (5 minute).
  • Gălbenușurile, deasemenea, frecate cu sare, se dizolvă în restul de lapte și se pun aromele.
  • Se incepe frământare adăugand maiaua și puțin câte puțin din laptele cu gălbenușuri. Se frământă până aluatul este neted, apoi se începe încorporarea untului topit, câte puțin, până aluatul îl absoarbe pe tot.
    aluatcrofne

Crofne – croafne – bănățene, dospirea aluatului

3. Aluatul gata lucrat se așează într-un vas uns cu ulei. Se acoperă cu un prosop călduț, împăturit în mai multe straturi și se lasă să crească la loc cald, ferit de curenți de aer, până își dublează volumul.
aluatcrofnecresc

Crofne – croafne – bănățene, modelarea crofnelor

4. Se răstoarnă aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei – evitați înfăinarea planului de lucru, asta va duce la îngreunarea aluatului și va face creșterea mai dificilă. Se întinde într-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar/formă de mărime potrivită (cam 12 cm. diametru).

aluatpemasa

5. Crofnele astfel formate se așează într-o tava acoperită cu un șervet de bucătărie curat/hârtie de copt și se lasa la crescut înca 30 de minute, într-un loc călduț, musai acoperite lejer cu un șervet ușor umezit sau cu folie alimentară.
crofnelacrescut

Propunere: Minciunele

6. Între timp, marginile rezultate în urma tăierii crofnelor se adună la un loc și se întind într-o foaie subțire. Se taie în fâșii de 2 cm lățime.
miciuni

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

7. La mijlocul fiecărei fâșii se face o incizie, apoi se trece unul dintre capetele fâșiei prin această deschizatură.

miciuni1
minciuni2

8. Se prăjesc imediat minciunelele în baie de ulei încins, pe ambele părți. Se scot pe hârtie absorbantă, când devine rumene – aurii.

minciuni4
minciuni5

Mod de preparare  crofne – croafne – bănățene, prăjirea

8. Odată crescute crofnele, se pune pe foc o cratiță/tigaie încăpătoare, de preferință cu fundul gros. Ideale sunt vasele de fontă (tuci).  Se toarnă uleiul în tigaia încinsă cu răbdare, pe foc mediu, uleiul, într-un strat cam de 4 degete adâncime. Se lasă să se încingă bine uleiul, temperatura ideală de prăjire este în jurul a 170°C. La această temperatură, preparatele se gătesc și se rumenesc rapid, fără să se încarce cu ulei.

crofnecrescute

9. Se iau crofnele din tava în care au crescut și se așează în uleiul încins, ținând cont ca partea pe care se pun la fript să fie cea care a fost poziționată în partea superioară pe tavă. Practic, se răstoarnă din poziția în care au stat la crescut. Această „răsturnare” a crofnei în uleiul încins este esențială pentru formarea golului din interior și a „gulerașului alb” care înconjoară fiecare crofnă. Trebuie ținut cont ca uleiul să nu se supraîncalzească, nu trebuie să fie nici prea încins, dar nici prea rece. Dacă vi se pare ca se „bronzează” crofnele prea rapid, reduceți focul.
crofnelafript

10. Se prajesc pe ambele parti și odată rumenite se scot pe hârtie absorbantă.

crofnefripte

Servire crofne – croafne – bănățene

Cât sunt încă fierbinți, crofnele se pudrează cu zahăr praf vanilat. Noi preferăm să le servim cât sunt încă ușor călduțe, dar sunt bune și reci. Deasemenea, dat fiind că în interiorul acestor gogoși avem practic o gaură, sunt foarte ușor de umplut cu cremă sau gem. Cea mai firească alăturare pare să fie crema de vanilie (click pe link pentru rețetă) iar umplerea se face cu ajutorul unui poș la care atașăm un dui mai lung și îngust.

crofna

Ca să vedeți că nu am glumit deloc când v-am povestit despre gaura din interiorul crofnelor, iată și o secțiune:

sectiunecrofna1

Ultima rețetă publicată

Să vă fie de folos!

N.A., 22 octombrie 2011: zilele trecute, la cumpărături într-un supermarket și plictisită să-mi aștept bărbatul ce ținea să „aprofundeze” raftul cu accesorii auto, am luat în mână o carte de pe un raft. Numele cărții, ceva de genul „Dicționarul produselor gastronomice românești” (citat din memorie, nu am pretenția că ar fi exact).

Unul dintre consultanți, coautori, mă rog, un celebru bucătar simpatic și carismatic de pe la noi, gazdă a vreo doua emisiuni ș.a.m.d. Încep și-o răsfoiesc și din regiunea Banat… rețeta de crofne bănățene! Foarte frumos, îmi zic! Ia’ să citesc și eu asta. Nu am pretenția că aș fi inventat eu gogoașa, Doamne păzește! Dar când cineva îmi preia textul cuvânt cu cuvânt… hai, măi dom’le! Într-atât constă oare munca unui consultant la o carte de asemenea importanță (cică a fost și premiată în 2010 ca cea mai cea carte gastronomică a anului), în a lua texte de rețete gata redactate de alții cu copy paste?!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

86 comentarii la Crofne bănățene

  1. Ligia Teodorescu spune:

    Am facut mai multe retete de gogosi dar asta mi-a iesit perfecta..multumesc mult pentru reteta….gustul, textura si aspectul..sunt mirifice….s-au terminat prea repede…nici poza nu am apucat sa le fac..

    • lauralaurentiu spune:

      Ligia, sunt tare bucuroasa sa aud asta. Sa va fie de bine, sper sa mai incerci si alte retete de pe site si sa revii cu vesti tot atat de bune. :)

  2. Carban Rodica spune:

    De ce la mine nu cresc (nu se umfla) in ulei si raman crude in mijloc?

    • lauralaurentiu spune:

      Probabil ca:
      a) nu le-ati lasat suficient la dospit
      b) nu e suficient de fierbinte uleiul
      c) dimpotriva, e prea fierbinte uleiul.

      Ar putea fi oricare dintre cauzele de mai sus sau un cumul de cauze. Va doresc mai mult succes pe viitor. :)

  3. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  4. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  5. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  6. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  7. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  8. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  9. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  10. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  11. Veronica spune:

    Eu personal am incercat gogosile astea, japonezele si chiflele. Chiar daca am folosit ingrediente organice (care sunt nitel mai pretentioase) toate produsele au iesit extraordinar.
    Multumim pentru ca impartasesti cu noi retele tale minunate!

  12. Aariadna_75 spune:

    e prima data cand imi ies perfect,respectand aceasta reteta.
    multumesc ptr inca o reteta a copilariei mele

  13. Aniela spune:

    La noi in Carasul de munte  li-se zice PUPI am facut si eu recent dupa reteta bunicii…un deliciu…dulcele copilariei mele..ador retetele dumneavoastra…spor in continuare 

  14. Ildi_1982 spune:

    Draga Laura,

    tocmai am terminat de facut (am si mancat cateva deja) crofne.
    Am respectat reteta pas cu pas si majoritatea dintre ale mele nu sau umflat la prajit si nici nu au gaura in mijloc…oare de ce?…

    • lauralaurentiu spune:

      :) Nu stiu. Ceva nu a mers bine si numai tu poti sa iti dai seama, eu nu am cum sa stiu unde o fi fost problema. Poate drojdia nu a crescut cum trebuie? Poate a fost cam rece sau curent in locul unde le-ai lasat la crescut? Poate uleiul nu a avut temperatura potrivita?

    • Pot fi mai multe cauze:
      1.Nu au crescut destul in faza a doua, deci dupa ce le-ai taiat
      2.Au stat in curent sau nu a fost destul de cald in bucatarie
      3.Drojdia.Daca ai folosit din cea proaspata, e posibil s-o fi cumparat deja „compromisa”, adica pastrata in congelator(Drojdia fiind de fapt o fiinta vie, daca o tii in congelator, moare)
      4.Uleiul de la prajit nu a fost destul de cald(proba se face cu lingura de lemn, daca ies basicute cand o introduci in ulei, atunci e bun de prajit)

  15. Claudia Davis spune:

    Aceste gogosi le-am incercat de multe ori in masina de facut paine. Pun aluatul de seara in masina iar cand ma trezesc, acesta este gata crescut. Tai gogosile cu foma rotunda de prajiturele, le mai cresc un pic asa cum ati indicat si in mai putin de 1 ora de la trezire gogosile sunt gata.  Iata mai jos link-ul catre reteta de gogosi romanesti, asa cum am numit-o eu,  de pe site-ul meu in limba engleza: Multumesc pentru inspiratie!
    http://www.claudiashomecooking.com/romanian-donuts/?ref=nf 

  16. Beatu_alice spune:

    Am o intrebare . Cat inseamna in mililitri o cana de lapte la aceasta reteta? Multumesc anticipat.

    • lauralaurentiu spune:

      200-250 de ml., in functie si de capacitatea de absorbtie a fainii (se adauga treptat).

      • Mihaela spune:

        Vai, ce urât! Ar trebui să spui numele celui care a copiat rețeta în carte. Tu de ce ai o reținere dacă el n-a avut?

  17. luiza spune:

    tocmai am terminat de facut aceste minunate gogosi,sunt delicioase ,iar aspectul e perfect.continua asa pentru ca eu am, inceput sa imi surprind familia din ce in ce mai mult cu retete   ,,copiate,,de la tine.multumesc

  18. Elena spune:

    Buna ziua,
    Am realizat reteta dumneavoastra, respectand-o pas cu pas. Crofnele au iesit super. Am facut 17 crofne, facand doar jumatate de reteta. Data viitoare fac reteta completa si invit vecinii! :) Facusem si poza, dar fiind prea „grea”, nu a fost acceptata. Multam pentru reteta!

     

  19. Gabi spune:

    Stimata Laura,
    Aceste gogosele sint o minunatie. Si trebuie sa-ti spun, ca tricul sa pui aluatul la dospit in microwave, este super, super, super. Si mai trebuie sa-ti spun, ca prima data nu am crezut ca aluatul va creste in 1/2 ora si l-am lasat acolo ( cred ca a stat vreo 2 ore ) si cind am deschis cuptorul, m-am trezit cu aluat in brate. Oricum, blogul tau este foarte interesant.

  20. Maria Popovici spune:

    Am facut si eu crofnele!!Bestiale!mi-au amintit de copilaria mea si mirosul hmmm….ma bucur k ai postat pas cu pas aceasta reteta!la cat mai multe postari!

    • Anonim spune:

      Maria, ma bucur mult ca ai incercat gogosile – crofnele – mele si ti-au reusit! Sa iti fie de bine si iti multumesc pentru urari, te mai astept.

  21. Ioana spune:

    Am facut si eu aceste minunat de pufoase gogosi. Multumesc din suflet pentru reteta. Si ca sa laud si mai mult reteta, am pus numai o lingurita de drojdie(am tinut minte gresit), mi-au cresut mai greu, dar le-am lasat mai mult si au iesit asa de pufoase si bune. Esti o bucatareasa desavarsita. Multumesc din suflet pentru toate retetele. Urmatoarea reteta, covrigii sarbesti…. O saptamana cat mai frumoasa!:)

  22. vero spune:

    buna seara draga mea,iti doresc ca in anul care vine sa te gaseasca sanatoasa,cu bani multi pe masa si fericire in casa,iti urmaresc de foarte mult timp blogul,dar nu mai stiu daca am postat si comentarii la ceea ce am vazut sau la ceea ce am gatit dupa retetele tale
    cand te vom vedea la tv?imi este dor sa te ascult

  23. lauralaurentiu spune:

    Anca, iti multumesc frumos pentru apreciere si te mai astept cu drag! :)

  24. anca spune:

    Stiam despre tine doar ca esti interpreta de muzica populara,insa in aceasta seara am descoperit un om deosebit. Sigur o sa mai trec pe la tine.

  25. lauralaurentiu spune:

    Vero, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca ai avut succes cu reteta mea de gogosi – Crofne banatene – te mai astept cu drag sa rasfoiesti blogul meu culinar si va doresc sarbatori fericite!

  26. vero spune:

    buna laura si bine te-am gasit din nou,am executat ieri de facut crofnele iar ceilalti le-au mancat cu o mare pofta,mi-au spus sa-ti multumesc pentru asa bunatati
    iti dorim multa sanatate si sa ne mai incanti cu bunatatile tale si sa ne mai canti si de acum incolo multi ani,ai o voce minunata,te-am auzit de cateva ori la tvr timisoara si esti si foarte frumoasa
    multi pupici primeste din partea noastra

  27. vero spune:

    buna Laura si bine te-am gasit,azi voi face si eu crofnele tale,imi aduce aminte de gogosile pe care le facea mama cand noi eram copii,ieseau la fel ca si ale tale
    iti doresc multa sanatate si spor la munca in continuare ca se ne mai incanti inca multi ani de acum incolo cu bunatatile tale

  28. lili spune:

    super faine…oare rezist apna la craciun dc ma apuc de maine???/

  29. lauralaurentiu spune:

    regina cofetariei, sper si eu sa ai succes cu retetele mele, te astept cu impresii!

  30. regina cofetariei spune:

    draga laura de mult caut o reteta clasica de gogosi…ca la mama acasa….multumesc mult…de sarbatori vreau sa fac tortul cu musse de ciocolata…sper sa fie un succes

  31. Anonymous spune:

    cate ies din 500 gr faina ??

  32. lauralaurentiu spune:

    Andreea Iasi, multumesc mult de felicitari si sa iti fie de bine crofnele :).

  33. Andreea iasi spune:

    buna ziua
    am facut acu 1 luna aceste crofne minunate.au iesit super bune si pufoase
    ai am de gand sa fac briose flori de cires(am sa pun visine)
    imi place f mult blogul tau
    tine-o tot asa(sau de ce nu, la mai mare)

  34. cristina spune:

    mersi frumos ptr raspuns tot cristina sunt nu stiu de ce a scris anonim iti doresc Paste fericit alaturi de cei dragi!

  35. laura laurentiu spune:

    Cu praf de copt nu va iesi nimic, aia e sigur, insa poti cumpara drojdie deshidratata, care are termen de valabilitate cat de acu’ si pan’ la pastele cailor :)). Serios, rezista mult timp. Gasesti ori de la dr.oetker, ori de la pakmaya si e foarte buna – pui o lingura rasa de drojdie (nu mai mult) si iti reusesc crofnele sigur, numai sa nu le lasi sa le ia curentu’ – e foarte important sa lasi aluatul la dospit intr-un loc caldut.

  36. Anonymous spune:

    laura spune-mi te rog este vreo forma sa adaptez reteta sa pun praf de copt in loc de drojdie ptr ca plec in strainatate si acolo nu gasesc nimic si ma gandeam sa cumpar praf de copt ptr ca drojdia are terman de expirare scurt?ce zici?as putea sa fac crofne cu praf de copt sau altceva in loc de drojdie cu termen mai mare de valabilitate?

  37. cristina spune:

    mersi frumos pt raspuns ..te anunt cum mi-au iesit cand mai fac mersi frumos si o sa-ti urmaresc in continuare retetele :*

  38. laura laurentiu spune:

    Cristina, daca spui ca in tava erau crescute, probabil ca uleiul nu a fost suficient de incins. In mod normal, cand le pui in ulei ele se umfla vazand cu ochii, in cateva secunde sunt ca niste besici. Altceva nu vad ce ar fi putut fi, daca era sa nu fi fost drojdia buna nu ti-ar fi crescut inainte, la dospit. Ma bucur ca macar ti-a placut gustul si mi-as dori sa reusesti perfect daca le vei mai incerca.

  39. cristina spune:

    te rog laura ajuta-ma!am incercat reteta ta la gust au fost super dar nu stiu ce s-a intamplat pt ca nu arata deloc ca ale tale.in tava erau crescute cam ca acestea,dar dupa prajit sunt mult mai mici ca cele din poza ta,te rog spune-mi e vre-un secret pe care eu nu-l stiu.astept raspunsul tau.multumesc anticipat

  40. laura laurentiu spune:

    Incearca, Simo, au mai facut-o fete (si baieti) de pe Culinar si au fost incantati!

  41. Simos says ... spune:

    Hehehe! Si eu am avut aceasta polemica :) La Taverna Sarbului au pljeskavica … destul de buna, dar nu ca acasa. Facuta in casa nu am mancat niciodata, dar cu reteta ta … sigur voi incerca. Sotul meu, care este tot din Timisoara, este un fan absolut al pljeskavicei. De cate ori ajungem acasa, isi face drum prin Complex … :)

  42. laura laurentiu spune:

    Pana stabilesti cu exactitate ce motive te tin la Bucursti, incearca sa prestezi o crofna tu insati, dupa indicatiile de pe blog. Nu are cum sa nu reuseasca. :) A-propos, am intrat intr-o „polemica” (pun intre ghilimele, pentru ca motivul dezbaterii mi s-a parut hilar) cu cineva de la Bucuresti pe tema pljeskavicei…nu intelegea persoana „de ce nu e asta un hamburger” =)).

  43. Simos says ... spune:

    Doamne, de astea imi face si mama cand vin acasa :). Sunt in Bucuresti de 2 ani si inca tot nu stiu ce Dzeu caut aici :). Nu au nici gogosi din astia, nici langosi, nici zupa cu taitei, mai nimic :) A, de pljeskavica nici nu mai zic :)
    Numai bine,
    Simona

  44. Anonymous spune:

    FABULOS… si stiu sigur asta

  45. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult, violette, iti multumesc pentru vizita!

  46. violette spune:

    Felicitari pt. blog! Azi l-am descoperit,e minunat, atat grafica cat si pozele si explicatiile! Mult succes si tine-o tot asa!

  47. laura laurentiu spune:

    Iti multumesc mult, Iulia! Te invit cu drag sa incerci retetele care iti plac! Te pup!

  48. iulia spune:

    Draga mea Laura, ca artista te-am descoperit de ceva vreme si te admir foarte mult, ma bucur ca te-am descoperit si in aceasta ipostaza, de culinareasa. Ai retete extraordinare, pe unele dintre ele o sa le incerc cu siguranta. Mult succes in tot ceea ce faci!!! Te pup!! :)

  49. laura laurentiu spune:

    Draga mea tiza, iti multumesc mult pentru sustinere si felicitari! Crofnele mele sunt niste biete „ratuste uratele” fata de perfectiunea ce iese din mainile tale. Te pup si te mai astept!

  50. LauraAdamache spune:

    Draga Laura rar am vazut gogosi atat de frumoase!! Felicitari pentru blogul tau absolut minunat.
    Datorita meseriei mele am avut ocazia sa strabat tara in lung si in lat iar bucataria banateana, care dupa parerea mea este cea mai complexa bucatarie a noastra, mi-a lasat o amintire extrem de vie si placuta.
    Astazi am avut marea placere sa iti descopar minunata voce!!Felicitari Laura draga si mult succes in tot ceea ce vei face. Te pup!

  51. laura laurentiu spune:

    Draga mea, stii la ce distanta stau locuiesc eu, fata de Aeroport? Nici 5 minute de mers cu masina! Te astept cu drag si te rog sa ma anunti cu vreo zi-doua inainte, sa ma pregatesc si eu, ca tot banatanu’ care primeste gosti (oaspeti) de seama, cu tot ce am mai bun! :*

  52. Danelutza spune:

    Laura, m-am hotarit… Salivez in fiecare zi la bunatatile prezentate de tine, asa ca, atunci cind voi veni in tara, iti fac o vizita, ca tot stau vreo doua ore in aeroportul de la Timisoara. Multumesc si pentru aceasta reteta delicioasa si la cit mai multe.

  53. laura laurentiu spune:

    Lissa, pai noi suntem chiar vecinele, sigur ca multe obiceiuri culinare seamana! Imi pare bine ca ti-am trezit nostalgii si ca iti plac! Te pup!

  54. laura laurentiu spune:

    Ina, iti multumesc mult, mult! Te mai astept!

  55. laura laurentiu spune:

    Mariana, draga mea, ma bucur mult de aprecierea aratata mie si banatenilor in general! Te invit sa ma vizitezi de oricate ori vei dori!

  56. Lissa's Cakes spune:

    Laura, cu asa o prezentare frumoasa creezi pofte oricui,bravo!Asa se fac si pe la noi,poate difera putin reteta ca ouale se pun intregi si nu se mai lasa la dospit dupa ce le decupezi ..suntem aproape de voi si de-aia cred ca se aseamana placintele,dar sunt buneee…la noi le zice pupi,buna le zicea pupureţi si la minciunele le zice frunze..cate bordeie atatea obiceie…ce amintiri mi-ai rascolit cu placintele astea,nu le-am facut de ceva timp si chiar mi dor.
    Laura sa-ti dea Dumnezeu muuulta sanatate si sa ne arati ce minunatii de bucate se mai fac in banat,ca ai talent cu carul…si nu numai la gatit ,te pup!

  57. ina spune:

    Este atat de interesant blogul tau!!! Super poze, super explicatii, super TOT! Bravo, felicitari!

  58. mariana spune:

    Bine te-am gasit!ce ma bucur de acest blog,mai ales ca sint fan BANATENI!ADMIR SI SUSTIN TOT CE E BANATEAN!Oreteta f.reusita si dupa mine se poate umple cu ce doresti!Bravo!(mai vin pe la tine OK?)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE