Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Curcan cu lapte de cocos si scoici - un fel de tocanita exotica

Curcan cu lapte de cocos si scoici – un fel de tocanita exotica

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Curcan cu lapte de cocos si cu scoici? Ei da, suna… cel putin neobisnuit, dar va asigur ca e o mancare buna de te lingi pe degete, foarte aspectuoasa si mai ales foarte, foarte aromata.
Inspiratiunea a venit din nou de la laptele de cocos, ca doar ieri am deschis o conserva de 400 de mililitri. Ce sa fac, deci, cu cei 300 de militri ramasi? Am inceput sa caut retete exotice pe internet, dar cele care contineau lapte de cocos, mai contineau si alte chestii dintre care de unele nici macar nu am auzit, iar de altele, desi auzisem, nu se gaseau prin camara mea. Asa incat am apelat la fantezie si am adunat laolalta niste ingrediente care m-am gandit eu ca s-ar potrivi, punandu-se reciproc in valoare. Carei bucatarii apartine mancarea asta? As zice ca bucatariei mele :P! Nu stiu daca are vreun specific, miroase cumva a mare sudica, condimentata si plina de arome cum e, dar e categoric buna, buna de tot:

 

curcan cu lapte de cocos si scoici

Ingrediente:

  • vreo 500 de grame de piept de curcan sau de pui
  • 4 linguri de ulei (de rapita, de struguri, de floarea soarelui, daca aveti de arahide e si mai bun)
  • 30 de bucati midii gata curatate, eu am scos 20 de bucati din cochilii si 10 le-am pastrat semidecorticate
  • 300 de ml. lapte de cocos neindulcit
  • 2 cepe de marime medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei mic iute rosu, proaspat sau uscat si cu semintele curatate (daca va place foarte iute, puteti lasa si semintele)
  • vreo 10-12 cm. de ghimbir proaspat
  • 1 rosie mica taiata in cubulete
  • condimente – cate 1 lingurita din fiecare: chimion macinat, coriandru macinat, scortisoara pudra, curry pudra, paprika, piper alb
  • 2 linguri de sos de scoici
  • 2 linguri de sos de soia light
  • patrunjel verde tocat pentru servit (daca aveti coriandru proaspat e si mai bine)

Preparare:

Pieptul de pui sau de curcan se taie fasiute:

curcan cu lapte de cocos si scoici 1

Se pregatesc condimentele:

condimente

 

Se toaca marunt ghimbirul curatat de coaja, ardeiul iute (atat cat doriti din el, sa nu fie mancarea prea picanta pt. gustul vostru) si usturoiul
Intr-o tigaie larga, incapatoare, se incinge uleiul. Se adauga ghimbirul, ardeiul iute si usturoiul si se amesteca scurt. Se adauga si condimentele.

 

curcan cu lapte de cocos si scoici 2

Se adauga imediat fasiile de piept de curcan sau de pui.

curcan cu lapte de cocos si scoici 3
Imediat ce carnea devine opaca si se deschide la culoare, se adauga ceapa taiata fasii.
curcan cu lapte de cocos si scoici 4
Se calesc impreuna pana ce se evapora lichidul, supraveghind si amestecand constant, apoi se adauga laptele de cocos.
curcan cu lapte de cocos si scoici 5
Se adauga sosul de soia si sosul de scoici (nu e este nevoie de sare, mancarea va avea destula sare de la aceste sosuri).
curcan cu lapte de cocos si scoici 6
Se lasa sa fiarba mancarea si sa scada sosul. Sincer ideea de a adauga si scoicile mi-a venit in acest moment, adica daca am pus sosul de scoici, de ce sa nu adaug si scoicile :P ?
scoici
Cum aveam niste midii, le-am decongelat rapid si le-am adaugat in sosul scazut deodata cu rosia taiata in cubulete mici. Inca 2 minute de clocot si gata!
curcan cu lapte de cocos si scoici 7
Am servit mancarea cu orez fiert, simplu. Foarte aromata, foarte gustoasa!
loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Curcan cu lapte de cocos si scoici – un fel de tocanita exotica

  1. NetPizza spune:

    Imi pare bine sa aud ca am ajuns la faza in care se comanda si laptele de cocos pe net :-), inseamna ca  degeaba suna un pic bizarr, este practic si folositor…
    dealtfel daca stiti vreun restaurant unde prepara curcan cu scoici sau chestii exotice asemanatoare, scrieti aici, poate vom pune si pe ei pe site…

  2. Carmen spune:

    am facut in sfarsit si acest preparat :)))  am comandat pe net laptele de cocos, care intr-adevar, acum inteleg de ce nu e bine sa fie inlocuit, are o consistenta ridicata si da nota principala la mancare; pot sa spun atat: daca si prietenul meu a mancat cu pofta si e genul care din friptura si cartofi prajiti nu il scot… cred ca am zis tot! :))

  3. Carmen spune:

    se poate inlocui laptele de cocos cu cel de soia care se gaseste mai usor?

    • lauralaurentiu spune:

      Nu tocmai, laptele de cocos nu e in reteta asta pentru a inlocui laptele obisnuit, ci pentru gustul pe care il are. Laptele de cocos e specific bucatariei sud-asiatice, el da tenta aia de autentic.

  4. Ana B spune:

    O adevarata gospodina simite aromele, stie ce merge cu ce. Mama mea facea uneori „reteta inventata” si mereu ii ieseau f bune. Felicitari!

  5. Zazuza spune:

    chiar e o reteta inedita, dar am invatat intre timp ca ceve mai diverse alimente, la a caror combinatie as fi strambat din nas acum ceva vreme, pot rezulta in niste arome si gusturi fascinante!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE