Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Păstrăv la cuptor - ”a la venitienne”

Păstrăv la cuptor – ”a la venitienne”

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Reteta aceasta minunata de pastrav a ajuns la mine prin intermediul unei „sirene cu parul de aur”, asa imi place mie sa o numesc pe fata care este cunoscuta pe culinar drept Kiken-Hana, care ne spune ca a descoperit la randu-i aceasta reteta intr-o carte foarte veche de bucate, mai exact de pe la 1908.

pastrav la cuptor, reteta pastrav la cuptor a la venitienne

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Pastrav la cuptor ”a la venitienne”:

  • 4 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 80 grame de unt
  • pesmet
  • ulei
  • zeama de lamaie

Preparare Pastrav la cuptor ”a la venitienne”:

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pas 1

Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - crema de unt aromata

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pas 2

Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pasul 3

Dupa trecerea timpului de marinare, pastravii se dau prin pesmet si se aseaza pe gratarul cuptorului preincins la 190 de grade (180 ventilat), cu o tava acoperita cu hartie de copt dedesubt, unde vor ramane timp de 20 de minute.

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pasul 4

Se servesc cu o garnitura la alegere, eu le-am pus alaturi Cartofii condimentati la cuptor.

pastrav la cuptor, reteta pastrav la cuptor ala venitienne 2

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 comentarii la Păstrăv la cuptor – ”a la venitienne”

  1. andreea spune:

    Buna ziua. Cum se spumeaza untul?

  2. Florinadamian22 spune:

    pentru cine posteste, cu ce se poate inlocui untul ?!

    • lauralaurentiu spune:

      Poate cu o margarina buna sau sa renunti complet la el, pui in interiorul pestelui felii de lamaie, patrunjel tocat si cate 1 catel de usturoi felioare.

  3. Magdy spune:

    Foarte bună această reţetă! Tot de la KikenHana am copiat-o. :)
    Eu o fac cam o dată pe lună, însă cu macrou. Nu găsesc aici păstrăv.

    Laura, iţi citesc des blogul şi îmi copiez anumite reţete. Eşti super! ;)

    Magdy.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE