Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker

Autor:

Desi nu era neaparat pe lista acelor chestioare la a caror achizitie visez eu, cand, in urma unui parteneriat recent incheiat m-am pricopsit cu o tigaie Dry Cooker Delimano, nu pot zice ca nu m-am bucurat. In timp ce studiam cu sprancenele ridicate a uimire cele unsprezece la numar orificii ale tigaii, mi-am spus „Da-mi, Doamne, ce n-am gandit,/ Sa ma mir ce m-a gasit”! Mai ales ca nici nu prea stiam la ce si cum anume s-o folosesc. Am studiat cu atentie informatiile de pe site-ul partenerilor si am aflat cate ceva: cica, daca gatesc in aceasta tigaie, voi obtine un gust delicios si crocant cu 99% mai putine grasimi; apoi, ca interiorul tigaii e acoperit de un invelis special de ceramica anti-aderent care ajuta sa pregatesti alimentele mai sanatoase si mai gustoase si, nu in ultimul rand, ca o tehnologie brevetata a pus la punct un sistem prin care o coloana de aer cald se ridica in mod constant spre capac si circula in intreaga tigaie, preparatele fiind prajite sau fierte uniform – iata ca am lamurit si functia celor unsprezece gauri din mijlocul tigaii. Ei bine, nici nu se punea problema de a nu ma revansa cu o reteta fata de cei care m-au cadorisit atat de consistent, asa incat azi am purces la prepararea unui pranz simplu si cu grasimi putine, gatit uscat, direct pe stratul ceramic al tigaii cu pricina, un fel de fish&chips in varianta low fat, niste fileuri de peste (nu cred ca e relevant de care dar eu am folosit pangasius despre care cred cu tarie ca e la fel de sanatos ca si somonul de crescatorie provenit din America sau Canada) imbracate intr-o crusta cu ierburi aromatice. Dar… sa purcedem:

Peste in crusta aromata, la tigaia Dry CookerIngrediente:

loading...
  • 3-4 fileuri de peste fara piele si os, in greutate de 150-200 de grame, in functie de cati meseni aveti la masa
  • 1 galbenus crud
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de parmezan proaspat razuit
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri cu varf de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri cu varf de busuioc proaspat tocat
  • sare si piper

Preparare: Intai de toate, sa ma laud cu tigaia:Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 1Fileurile de peste se zvanta foarte bine pe suprafata cu un servet de bucatarie, se sareaza si se pipereaza.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 2Galbenusul se bate putin cu furculita si se adauga pe rand cele doua linguri de ulei de masline extravirgin, batand in continuare pana la obtinerea unui sos-maioneza care se lasa deoparte.Se amesteca pesmetul, verdeturile tocate, usturoiul, parmezanul si piper macinat proaspat dupa gust.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 3Cu ajutorul unei pensule, se ung fileurile pe o parte cu sosul maioneza, se tavalesc cu partea unsa in pesmet, se intoc si se repeta procedeul.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 4Odata imbracate pe ambele parti, fileurile se preseaza bine cu palma, asa incat sa adere cat mai bine crusta.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 5Se incinge tigaia pe foc si – minune! – veti sti cu precizie cand s-a atins temperatura optima pentru gatit, pentru ca indicatorul de temperatura situat pe maner se va inrosi.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 6Se aseaza fileurile in tigaia uscata complet, ca daca-i dry, apoi dry sa fie!Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 7Se acopera cu capacul care nu-i de orisicare, ci de sticla termorezistenta pyrex.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 8Nus’ de ce m-oi fi iluzionat ca fluxul de aer care se invarte pe sub capac imi va rumeni fileurile si pe partea expusa, nu s-a intamplat asa ci a trebuit sa le intorc, dar asta foarte repede, dupa 1-2 minute. In fine, foarte repede au fost gata, mult mai repede decat timpul necesar pentru curatatul a sase cartofi de dimensiune medie-mica.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 9Asa ca am scos fileurile si le-am pastrat calde si in tigaia Dry Cooker Delimano am trantit rapid cartofii curatati si spalati, cu un pic de sare, piper si rozmarin, ba si c-o lingura de ulei de cel de masline amestecati.Preparare Peste in crusta aromata, la tigaia Dry Cooker 10Desi se vede ca sunt taiati groscior, si cartofii astia au fost gata incredibil de repede. Neavand ulei in care sa inoate, au trebuit intorsi de pe o parte pe cealalta, ca sa se rumeneasca. Nu au avut gust de „chips”, ci mai degraba de cartofi pe plita, daca si-i mai aminteste cineva (cei foarte tineri nu cred c-au mai prins a se delecta cu astfel de tratatii).In fine, am servit pestele cu acesti cartofi si lamaie si pot zice ca am mancat destul de bine. Barbatului meu i s-a facut foame dupa 2 ore, insa :P, deh, omul nu se poate dezbara de „traditii”, mai ales cand acestea implica slanina, carne de porc s.a.m.d.

Print Friendly
loading...

Comentarii

  1. Dora a zis

    Draga Laura si eu am fost neincrezatoare.M-am invartit si m-am sucit mult pana sa ma decid a cumpara un dry cooker delimano.L-am primit de Craciun si azi am facut peste.Ce n-am inteles,cu ce trebuie sa le intorc,ca plasticul se topeste.

  2. adina a zis

    Tare faina reteta, mersi! Dar cred ca e totusi important ce peste folosesti. Eu am pus in dry cooker doi pesti prinsi in rau, cleni cred, si nu au iesit deloc uscati. Dimpotriva, foarte gustosi si preparati rapid.

  3. Marilena a zis

    Tigaia mea Dry cooker nu este cu suprafata din ceramica ci din teflon, dar gatesc la fel de bine in ea si totul este f. gustos, mai mult, ca se prepara totul rapid si fara prea mult deranj dupa. Recomand tuturor sa achizitioneze un astfel de recipient.

  4. TRICA1234 a zis

    de ce s-au prins legumele de tigaie? am pus putin ulei si am incercat sa gatesc cartofi cu ceapa si morcovi? 

  5. Tempusprint a zis

    hello,
    va rog sa-mi spuneti cum se comporta tigaia pe plita cu inductie sau pe ochi de plita electric vitroceramic. Nu pateaza sticla plitei? Se poate curata?
    Multumesc, Dia

    • lauralaurentiu a zis

      Chiar nu stiu. Am spus clar „se incinge tigaia pe foc” => am in dotare o plita cu gaz. Eu nu comercializez acest produs, l-am primit doar spre testare.

    • Elena a zis

      Asta clar e o reclama mascata la un produs duplicat ce copie pozele dupa site-urile Top Shop si Delimano. Mare grija de unde achizitionati produsul!

    • Elena a zis

      Asta clar e o reclama mascata la un produs duplicat ce copie pozele dupa site-urile Top Shop si Delimano. Mare grija de unde achizitionati produsul!

  6. Marianageanau a zis

    Arata super bine pestele si cred ca este si foarte gustos…si sincer…imi place si tigaia.Vreau si eu una,de unde o pot cumpara sau cum sa dau de ea.Pupici…

  7. Tyna a zis

    va rog sa imi spuneti daca cartofii prajiti ies crocanti sau doar se fierb  in abur. vreau sa achizitionez dar nu ma dau banii afara din casa . eu nu mai mananc de mult cartofi prajiti si imi este tare dor de ei .
     multumesc 

  8. ZanaBuna a zis

    Buna fetelor!

    Sunt la priMA EXPERIENTA..puiutz cu legule, excelenta tigaie. Abia ast sa gust, d aratat nu mai vorbesc,foarte bine arata. Este adev k nici eu nu am fost increzatoare, dar dak i cadou,cadou sa fie :)) imi poate spune cineva daca dry cooker-ul de ceramica este mai performant?

    Multumesc!
    PS: Pofta buna tuturor :D

  9. Anghel Ion a zis

    Referitor la tigaia Dry cooker ceramic este intradevar o realizare tehnica buna, stratul ceramic este rezistent , usor de curatat, preparatul se face fara fum si la vedere datorita capacului termorezistent insa ne rezistent la lovituri, ceace mi s-a intamplat mie aseara cand l-am scapat pe jos in bucatarie. Incercad sa-l cumpar separat nu am reusit, mi se ofera alt dry cooker complet … nimic nu este perfect cu astfel de produse de tele shoping!

  10. Ioana a zis

    Retetele dvs sunt minunate,blogul este mereu inspiratia mea…acum incerc sa mananc sanatos,iar pestele asta imi face cu ochiul,ca tare bine arata! o singura intrebare am:nu ai pus deloc ulei in tigaie? pe site-ul lor am vazut ca e nevoie de 1-2 picaturi. Multe retete faine in continuare!

    • Anonim a zis

      Ioana, multumesc de apreciere, ma bucur ca ma citesti deseori si iti servesc de inspiratie. Nu am pus niciun strop de ulei in tigaie, pentru ca crusta pestilor deja continea grasime. A fost ok.

  11. Adriana a zis

     Buna Laura, si eu am primit asa o tigaie. La inceput am fost neincrezatoare ( nu cred in  teleshopping, ce sa fac?!) insa folosind-o a inceput sa-mi placa. Si chiar mai mult decit grill-ul de la Zepter! Am facut si mici si cirnaciori si friptura, ies ok.Ca sa iasa putin crocanti eu dau la o parte capacul pentru 5 min cind totul este patruns.Arunc grasimea care se aduna in tigaie, traind astfel cu iluzia ca mincam mai sanatos…Si nu se face fum! Legumele sunt foarte bune, isi pastreaza chiar si culoarea daca nu le gatesti prea mult.Asa ca, una peste alta, ma bucur de cadou, ceea ce iti doresc si tie! Adriana

    • Anonim a zis

      Pai si eu ma bucur, Adriana, ca doar e cadou :=))! Asa si eu, cred ca rezerva fata de
      teleshopping m-a facut sa nu fiu 100% increzatoare in tehnologia
      „fantanii de caldura” :). Stratul ceramic chiar e de calitate, se curata
      atat de frumos si nu se lipeste nimic de el. E faina :). S-o folosesti cu
      spor si tu pe a ta.:)

      2011/5/20 Disqus

    • Anonim a zis

      @sunshine alice, sunt la prima utilizare :). Prima concluzie ferma este ca
      se gatesc foarte rapid preparatele in ea, sensibil mai rapid decat intr-un
      vas clasic. E antiaderenta si se curata perfect. Na, sa vad ce-oi mai face-n
      ea! :)

  12. carmen.patrascu a zis

    draga mea de unde se achizitioneaza o astfel de tigaie ? nu cu invelis de teflon ci exact ca a ta! 

    • Anonim a zis

      @carmen.patrascu, este un banner ceva mai sus, imediat sub meniu, ala cu
      „ghicitoarea” :) si cu tipa fara cap. Dai click si ajungi pe site-ul celor
      care comercializeaza tigaia asta cu invelisul ceramic. ;)

    • Anonim a zis

      Uscatel,ca de aia-i dry cooker :))! Glumesc, chiar a fost un pranz bun,
      macar din cand in cand sa mai renuntam la sosuri.

  13. Zilahi Adela a zis

    Pestele arata grozav de bine, sunt fan peste, avand in vedere ca tata este mare pescar :)) iar de cartofi asa pe plita nu am mancat , doar facuti in cuptor intregi pe gratie, sunt excelenti… o seara placuta! 

    • Anonim a zis

      Adela, pestele e foarte bun, poti sa il prepari in acelasi mod si la cuptor
      sau intr-o tigaie teflonata. :) Fain sa ai tata mare pescar ;)!

      2011/5/19 Disqus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *