Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Retete la gratar: Somon afumat pe scandura de cedru

Retete la gratar: Somon afumat pe scandura de cedru

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Dragii mei, in prag de Florii vin cu o noua reteta potrivita pentru dezlegarea la peste, cel mai delicios peste pe care l-am mancat vreodata, somon afumat pe scandura de cedru. Reteta este nou-nouta, dar o alta noutate, nu mai putin importanta, este lansarea serialului culinar Bucataria de Vara, al carui subiect sunt retetele culinare gatite in afara limitelor fizice ale „cuinii mele banatene”, pe care am stramutat-o, dupa cum veti vedea, in exterior. Toate astea nu ar fi fost posibile fara aportul esential al partenerilor mei, cei care pun la dispozitia fiecaruia gratarul de gradina potrivit. Deci, impreuna cu ecores.ro va vom oferi in perioada ce urmeaza o serie de retete culinare care vor demonstra ca gatitul in aer liber poate sa ofere o alternativa sanatoasa, delicioasa, incantatoare si relaxata pentru fiecare dintre noi.somon afumat pe lemn de cedru, reteta de somon la gratarTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

In acest episod:
Somon afumat pe scandura de lemn de cedru
Rizotto negru cu fructe de mare

Sparanghel invelit in bacon la gratar

Creveti la gratar

Serialul Bucataria de Vara va va oferi la fiecare sfarsit de saptamana cate o reteta – dar ce spun eu o reteta? – cate un meniu complet, in timp util ca sa il puteti aplica si voi in weekend. In continuare va invit sa vizionati primul episod al serialului Bucataria de Vara si sa descoperiti meniul propus in filmul de mai jos:

Atat pentru azi, sper ca v-a placut. Fiti cu ochii pe retetecalamama.ro pentru Bucataria de Vara de saptamana viitoare!

Edit: la masa am avut-o oapete pe sotia fericita Alina Codrean, cu care am descoperit de curand ca suntem consatence. :) Ea a dus desertul! Alta reteta la gratar cu peste:

 

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Retete la gratar: Somon afumat pe scandura de cedru

  1. Bogdan spune:

    Felicitari pentru reteta, arata demential, insa pentru a fi sincer ,2 aspecte cheie m-au deranjat : 1. Nu am inteles de ce lemnul de cedru, care este specificul acestor scandurele, de ce nu de brad, stejar sau altceva. Presupun ca emisiunea nu se adreseaza bucatarilor. Al doilea aspect este calitatea materialului video. Meriti mai mult. Ceva mult mai profi pentru a fi in raport cu calitatile culinare prezentate. Mult succes in continuare !! 

    • lauralaurentiu spune:

      Bogdan, voi incerca sa explic cele doua aspecte care te-au deranjat:

      1. pentru afumarea/gatirea la gratar se folosesc esente de lemn care trebuie s aiba doua calitati: a) sa fie esenta tare/semitare (unde bradul, teiul, molidul etc. nu se incadreaza) b) sa fie aromat (cerinta la care pica si stejarul); in mod frecvent, se folosesc pentru stilul acesta de a gati cedrul deja prezentat, marul, ciresul, betisoarele de scortisoara, artarul… si-or mai fi
      2. e un home-video, eu atata pot :)

      2012/4/10 Disqus

  2. Roxana spune:

    arata spectaculos! si cred ca e foarte gustos! :)

  3. Fab Chef spune:

    Delicios, delicios, delicios! 

  4. Fab Chef spune:

    Delicios, delicios, delicios! 

  5. Gabrielad_31 spune:

    Acum am urmarit si eu clipul. Tot respectul!

  6. Bubu spune:

    Super tare, dar de unde fac rost de scandura de cedru?

  7. Ionela spune:

    Senzational! Am ramas fara cuvinte. Felicitarile sunt prea putin ca sa te laud, esti un geniu!

    • lauralaurentiu spune:

       wow, Ionela, ma bucur mult ca ti-a placut dar’ m-ai laudat cam prea tare :)). Buna mancare a fost :)… si frumoasa :).

  8. Laura Paul Dume spune:

    totul foarte bun!!! mi-a placut mult!!!!

    • lauralaurentiu spune:

       Ma bucur tare mult, Laura draga. Si mie mi-a placut mult totul, inca mai cred ca am avut o sclipire de geniu cu orezul ala, a fost nebunie de bun! De peste… nici n-are rost sa discutam, a fost intr-un fel de nu-l pot nici descrie.

  9. Aditză spune:

    Bine, Laura dragă, deci de-acum înainte mă așteaptă câte o porție de delicioasă tortură în fiece weekend. Vorba cântecului, cică „killing me softly”… chiar, cum de nu te-ai gândit la ăsta pentru coloana sonoră =))? Și pentru că sunt și eu un biet masochist, promit să nu absentez. Vin, mă uit, uăchii mi se scurg, mai mușc cu ciudă din cornu sevăn deiz… viață de burlac, nenicule! Să nu te superi pe mine, sterge frustrările unui biet mâncău neconsolat și să rămână numai felicitările, care sunt cordiale. :)

    • lauralaurentiu spune:

       Aditza, unul dintre cele mai amuzante mesaje pe care le-am primit pe blog :)). Stai linistit, nu ma supar, am inteles mesajul perfect, da’ arunca si tu „nenicule” cornul sevan deiz cat colo, fa-ti un sandvis decent dintr-o paine buna, unsa cu o pasta pe care o faci in 2 minute – 100 de grame branza de vaci proaspata, 2 linguri de smatana, 1 lingura de ceapa fin tocata, sare si piepr alb dupa gust, poate si-un pic de marar, daca-ti place – si peste crema asta buna pui cateva felii de sunca de casa sau chiar de friptura rece, niste rosii, niste rondele de ceapa rosie (daca n-ai intalnire) si-o sa vezi, viata de burlac va parea imediat mai frumoasa! ;) Te astept sa revii!

  10. Buna Reteta dar de unde luam lemnul de cedru?!

  11. Dana_bardac spune:

    Laura, am inghitit in sec de cateva ori, cred ca reteta asta mi-a stimulat glandele salivare mai mult decat oricare alta pe care am citit-o sau urmarit-o in show-uri de gatit. Trecand peste felul in care m-ai chinuit si m-ai facut sa poftesc, zic atata: cum de nu te-au observat inca cei de la euforia? Am vazut ca ai aparut la paprika, dar a fost o singura data iar tu meriti o emisiune permanenta, o emisiune culinara autentica, stimulanta si cu retete adevarate pe care bietii romani o asteapta demult si nu o mai primesc. Sincere felicitari, inca nu am vazut asa ceva in vreun cooking show din ro.

    • lauralaurentiu spune:

      Dana, iti multumesc foarte mult pentru apreciere. M-am gandit uneori ca mi-as dori o emisiune culinara, dar apoi singura am dat inapoi, spunandu-mi ca nu e inca momentul. Inca sunt implicata si in alte proiecte si  nu am timpul fizic sa ma dedic exclusiv unei asemenea activitati, care, frumoasa, intr-adevar, e si foarte solicitanta. Dar ma bucura mult aprecierea ta, inseamna ca mi-am atins scopul cu acest filmulet si te astept si la episoadele urmatoare.

  12. Angi spune:

    Asta e sadism curaaaat! Imaginile ma fac sa constientizez gustul, simt si cum miroase, simt aromele, vai!!! M-ai omorat, femeie!

    • lauralaurentiu spune:

      Angi, las ca te resuscitez duminica ;). Punem ceva fain pe gratar, cica eu am nume de floare (pe bune, n-am aflat decat dupa 40 de ani, cand a inceput vodafone sa-mi dea cadou minute de Florii =)) ).

  13. Mihnea spune:

    Laura, mi-ai infipt cutitu-n rana si il rasucesti incetisor. In viata mea nu am poftit la ceva in halul asta, imi curg balele pe tastatura. Nu esti normala!

    • lauralaurentiu spune:

       :)) Mihnea, stiu ca ai vrut sa ma lauzi. Pai… e reteta, nu poza pe vreun ambalaj,  rezolvarea ar fi sa sa iti procuri ingredientele si sa-i dai bice! Drept e, ai nevoie si de un gratar decent. ;)

  14. Alina Codrean spune:

    O masa deosebita!Ma bucur ca am avut ocazia sa mananc asa ceva!A fost delicios!
    A fost o zi extrem de placuta pentru mine!Ma bucur din suflet ca v-am cunoscut!

    • lauralaurentiu spune:

       Alina draga, am o restanta serioasa la somn (cu editarea video mi-am petrecut juma’ de noapte), am uitat sa mentionez compania agreabila, am editat acuma :)). Ma bucur si eu mult de tot ca te-am cunoscut si sper sa mai fie ocazii.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE