Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Somon in stil mediteranean - o reteta delicioasa

Somon in stil mediteranean – o reteta delicioasa

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Ieri mi-am oferit un pranz exceptional de gustos si de sanatos in acelasi timp, prin aportul de omega 3 al somonului, in afara de asta, sunt extrem de satisfacuta pentru ca am descoperit cea mai buna reteta pentru prepararea somonului din cate am gustat vreodata, care nu este doar delicioasa, ci si foarte rapida si usor de facut. Iata despre ce e vorba:

somon in stil mediteranean, reteta de somon in stil mediteranean 2

Ingrediente Somon in stil mediteranean:

  • 4 bucati de file de somon, cu tot cu piele, de aproximativ 160-180 de grame fiecare
  • 1 lingurita de marar uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de capere conservate, scurse de lichid
  • 1 varf de cutit de chimion macinat
  • 1 varf de cutit de coriandru macinat
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 2 catei mari de usturoi
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 60 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • zeama de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici

Preparare:

Iata condimentele:

somon in stil mediteranean 1

Se toaca usturoiul marunt, se toaca si caperele (doar cat sa nu fie toate intregi), se amesteca cu sarea, piperul, chimionul si coriandrul macinat, coaja rasa de lamaie si sarea. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul de masline. Se agita bine sosul.Se aseaza fileurile de somon intr-un vas si se toarna sosul deasupra lor, intorcandu-le pe toate partile:

somon in stil mediteranean 2

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Se acopera vasul cu un capac sau o folie si se da la frigider pentru 2 ore. Dupa trecerea acestui timp, se incinge bine o tigaie neaderenta si se aseaza fileurile de somon, cu pielea in jos:

somon in stil mediteranean 3

Dupa 6 minute se intoarce somonul:

somon in stil mediteranean 4

Se tine in tigaie inca 4 minute, depinde de grosimea fileurilor, pana este bine facut si rumenit frumos, dupa care se scot si se pastreaza la cald, acoperite, pana in momentul servirii:

somon in stil mediteranean 5

Se servesc alaturi de garnitura preferata (eu am ales dovleceii mei crocanti la cuptor), acoperind fileurile cu sosul de capere ramas:

Ultima rețetă publicată

somon in stil mediteranean, reteta de somon in stil mediteranean

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Somon in stil mediteranean – o reteta delicioasa

  1. laura laurentiu spune:

    AFUMATURI – va multumesc frumos! V-am vizitat blogul, aveti niste poze care incita pupilele, dar papilele si mai si!

  2. laura laurentiu spune:

    Flori, Pansy, mariette, anca, Florentina, Ana, LauraAdamache, Just me – va multumesc din suflet, sa aveti parte de o primavara minunata, plina de arome delicioase!

  3. laura laurentiu spune:

    Adina, iti multumesc mult! Sa stii ca am luat in serios cererea ta si o sa postez si niste sarmale, cand le-o veni randul!

  4. laura laurentiu spune:

    Monu, iti multumesc mult pentru aprecieri! Zici ca v-a placut de mine? :P Ma bucur mult si va pup!

  5. laura laurentiu spune:

    Pansy, ma bucur mult ca iti place, daca o sa incerci combinatia asta te vei inamora si tu, la fel ca si mine! :P

  6. Just me spune:

    Pe aripi de primavara
    8 Martie lin coboara
    Si in a lui privire
    Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

  7. LauraAdamache spune:

    La Multi Ani draga mea!! Iti doresc un 8 Marie plin soare si caldura si o primavara minunata!! Te pupic!!

  8. Ana spune:

    Pe blogul meu te asteapta niste premii.

  9. ANCA spune:

    Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici …..

  10. AFUMATURI spune:

    Ne bucuram foarte mult ca am descoperit acest blog de banatean adevarat, si noi suntem banateni, locuim in Timisoara si mergem foarte des in Caras acolo unde locuiesc parintii nostri si unde punem in practica retetele de afumaturi. Frumos blog, am citit cu mare interes articolul "Taierea porcului la banateni", foarte frumos!

  11. Florentina spune:

    Arata foarte bine merita incercata reteta.
    http://www.registrufirme.ro

  12. mariette spune:

    Iti doresc un 1 Martie fericit
    si o primavara care sa iti infloreasca intregul an.

  13. pansy spune:

    laura,un martisor intr-un cub de primavara te asteapta la mine pe blog.

  14. Flori spune:

    Va doresc o primavara minunata, plina de realizari!
    Cu drag,
    Flori

  15. Adina spune:

    Buna ziua! Aveti un blog superb! FELICITARI!
    As avea o rugaminte, daca ati putea sa ne aratati si cum se fac sarmalutele. As dori sa dau reteta unor prietene americance si nu am gasit pe internet nici o reteta care sa imi convina sa le-o trimit.
    Va multumesc!

  16. Monu spune:

    Arată fenomenal pestele! Tocmai ce te-am văzut la Favorit. E prima dată când te aud cântând şi ne-a plăcut foarte mult! (eu şi mezina familiei). Bravos!

  17. pansy spune:

    grozav arata,am sa incerc combinatia ta de condimente.

  18. laura laurentiu spune:

    Claudia-Maria, ma bucur tare mult!

  19. laura laurentiu spune:

    ANCA, ma bucur mult ca iti place si iti multumesc de invitatie!

  20. laura laurentiu spune:

    bucatar-maniac – as zice, combinatia perfecta pentru somon, dupa care dibuiesc cam demultisor :) .

  21. Claudia-Maria spune:

    aha acu mere ;)) de cand tot dau tarcoale si imi prind urechile pr'asilea la comentarii,tare faina arata fileul de peste,intr-adevar condimente de zile mari ;) si eu am facut azi dar cu ciuperci si parmezan,ce tzuc!

  22. ANCA spune:

    ff bine arata draga Laura…
    iar saominul !!! pestele sotului meu preferat :) te pup si numai bine,te astept si pe la mine ;)

  23. bucatar maniac spune:

    minunata combinatia de mirodenii! iar somonul arata delicios!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE