Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de pui umplut cu rizotto - o reteta surprinzatoare

Piept de pui umplut cu rizotto – o reteta surprinzatoare

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Reteta pe care v-o propun este una dintre acele retete culinare perfecte pentru a va impresiona musafirii dar si familia, un adevarat rasfat:

piept de pui cu rizotto

Ingrediente:(pentru 4 persoane)

  • 4 jumatati de piept de pui, fara os si piele
  • 150 de grame de orez cu bobul rotund (camolino am folosit eu)
  • 600 de ml. de supa de pui
  • 200 de grame de ciuperci crude
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml. de bulion de rosii consistent
  • 2-3 linguri de parmezan razuit
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 30 de ml. ulei de masline
  • 2 linguri de faina integrala
  • sare, piper

Preparare:

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu (poza 1).Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele (poza 2), se amesteca si se reduce focul. Se calesc sub capac timp de 3-4 minute.Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte (poza 3) si cand da in clocot se adauga orezul. Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos.Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul (poza 4).piept de pui cu rizotto rizotto

Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.

piept de pui cu rizotto 1

Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:

piept de pui cu rizotto 2

Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

piept de pui cu rizotto 3

Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitori:

piept de pui cu rizotto 4

Se tavalesc rulorile prin faina.Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile:

piept de pui cu rizotto 5

Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos:

piept de pui cu rizotto 6

Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:

piept de pui cu rizotto 7

Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:

piept de pui cu rizotto 8

Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui). O sectiune a pieptului de pui umplut cu rizotto:

Ultima rețetă publicată

piept de pui cu rizotto sectiune

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Piept de pui umplut cu rizotto – o reteta surprinzatoare

  1. irina spune:

    Absolut delicios! Mulțumesc frumos pt rețetă.

  2. nightshade spune:

    Foarte interesanta reteta. Dar intervine inevitabil intrebarea, avand in vedere ca nu e usor de facut un rizotto ca la carte, odata pus in carnea de pui  care la randul iei v-a fierbe innabusit pt inca 15-20 de minute, rizotto-ul nu devine prea fiert?!

    • lauralaurentiu spune:

      Aceasta nu este o reteta de rizotto. „Subiectul”, ca sa zic asa, nu e orezul, ci preparatul cu carne, care in interiorul lui are orezul ala. Scopul acestei retete nu este obtinerea unui rizotto perfect, ci a unui preparat de sine statator din piept de pui cu ceva umplutura de rizotto. Am fost destul de explicita?

      2012/2/25 Disqus

  3. Anonymous spune:

    faina reteta am facuto a iesit minunat

  4. laura laurentiu spune:

    Cred ca se poate face si cu carne de porc, un cotlet dezosat si degresat, batut foarte subtire. Te astept cu impresii.

  5. Anonymous spune:

    doamna LAURA as dori sa fac si eu reteta asta dar in loc de carne de pui as vrea sa folosesc carne de porc.Crede-ti ca o sa iasa bine?MULTUMESC

  6. Superstar- spune:

    Salut !Doresti sa faci link exchange ?eu iti afisez linkul pe http://blog.jocuri-tari.ro si pe http://www.jocuri-tari.ro/links.php iar tu imi afisezi un link catre http://www.jocuri-tari.ro cu titlul jocuri ,email me la kaydotsuperstar@gmail.com sau completeaza formularul http://blog.jocuri-tari.ro/link-exchange

  7. MONONOKE KITCHEN spune:

    uh, ce bine arata!
    bine, bine de tot!
    cred ca-i si delicios pe masura…

  8. laura laurentiu spune:

    Yuki – Ok, atunci pune apa, 1 morcov si 1 patrunjel ras.

  9. Yuki spune:

    si ca sa lamurim lucrurile: ma gandeam ca poate ai gasit in comert supa de pui gata preparata, la cutie; stiam si eu cele doua variante oferite de tine, dar ele nu functioneza pt. mine. cea cu cubul pt. ca nu folosesc delicat sau cuburi ' magice' la gatit, a doua pt. ca nu posed congelator, iar spatiul de depozitare al firgiderului este ocupat de alte chestii, inclusiv congelatorul frigiderului.

  10. Yuki spune:

    wow, m-ai dat gata cu raspunsul asta.

  11. maria mihalache spune:

    Laura, intotdeauna ma surprinzi placut cu tot ceea ce faci tu.Felicitari!

  12. Antzu' spune:

    arata tare tare bine!

  13. laura laurentiu spune:

    YukiAme – o persoana cu adevarat preocupata de gatit stie ca multe retete au supa de pui pe lista ingredientelor, ca semipreparat. De aceea, acele persoane iau supa din congelator, pregatesc o cantitate mai mare si o portioneaza in cutii de volum mai mic, congeland-o pana la utilizare. Daca nu ai asemenea provizii, ai putea sa iei supa dintr-un vas cu apa fierbinte, in care ai dizolvat cubul magic – dar nu e cea mai sanatoasa varianta, sau, ma rog, nu e ceea ce recomand.

  14. laura laurentiu spune:

    Daniela, ma bucur ca iti place si daca te hotarasti sa o faci te astept cu impresii!

  15. YukiAme spune:

    o intrebare poate stupida, dar de unde iau supa de pui?

  16. Daniela spune:

    Ce pofta mi-ai facut la ora asta… si ce bunatate imi vad ochii… Gata fug sa beau un pahar cu apa rece, poate-mi trece… Dar salvez reteta… Week-end placut !

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE