Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Biscuiti cu ceai negru si lamaie

Biscuiti cu ceai negru si lamaie

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Niste biscuiti aromati, tarisori dar foarte potriviti langa o ceasca de cafea (sau ceai, bineinteles):

biscuitilamaie 032
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Biscuiti cu ceai negru si lamaie:biscuitilamaie 002

  • 100 ml ceai negru, tare
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita de cardamom praf
  • 160 de grame de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 80 ml ulei
  • 1 ou
  • 480-500 de grame de faina (in functie de puterea fainii de inglobare a lichidului) – eu am folosit 210 grame de faina integrala si 280 grame de faina de grau dur.
  • 1 ou batut pentru finisaj

Preparare Biscuiti cu ceai negru si lamaie:

Ceaiul, zeama de lamaie si zaharul se fierb pana la dizolvarea completa a zaharului:

biscuitilamaie 004

Se adauga uleiul peste ceai si se lasa cateva minute sa se racoreasca (1-2 minute, doar cat sa nu fie clocotit).Se amesteca omogen faina cu coaja de lamaie, cardamomul si praful de copt, se toarna peste faina amestecul de ceai si ulei, se adauga oul si se framanta repede un aluat.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

biscuitilamaie 005biscuitilamaie 007

Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de aproximativ 2 mm si se taie cu o forma rotunda (aproximativ 8 cm diametru):biscuitilamaie 013

Se cesteaza suprafata biscutitilor cu un cutit ascutit, trasand o reteta de taieturi perpediculare:

biscuitilamaie 017

Se pensuleaza suprafata biscuitilor cu ou batut, se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt:

biscuitilamaie 021

Se dau la cuptorul preincins la 180 de grade petru 15 minute (trebuie sa fie rumeniti frumos):

biscuitilamaie 044

Imediat ce sunt scosi din cuptor sunt moi, dar cand se racesc devin crocanti si destul de tari iar pe masura ce se pastreaza mai mult devin mai fragezi.

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Biscuiti cu ceai negru si lamaie

  1. mary spune:

    daca nu avem la moment cardamomul nu e nimic?? :(((

  2. laura laurentiu spune:

    Imediat dupa ce i-am copt, am afirmat ca sunt tari, trebuie sa retractez, a doua zi erau minunat de fragezi!

  3. laura laurentiu spune:

    Mirela, probabil ca da. Sunt niste biscuiti mai tari, asa, cer langa ei ceai sau cafea:). Sunt aromati placut de la lamaie si ceai.

  4. Mirela spune:

    Multumesc de raspun Laura!
    Si daca nu am asa ceva e ok,ies la fel de buni biscuitii?!

  5. laura laurentiu spune:

    Mirela, cardamomul este un condiment cu un gust placut, de lamaie – anume praful cenusiu care se vede in poza tuturor ingredientelor, pe o farfurioara alaturi de coaja de lamaie.

  6. Mirela spune:

    Laura,ce este „cardamon”?
    Foarte bine arata biscuitii,salivez aici la monitor,:)
    Felicitari pt un blog asa frumos si o bucatareasa desavarsita!
    Te pup dulce!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE