Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Biscuiti de secara cu stafide

Biscuiti de secara cu stafide

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Ce bucurie, in sfarsit o zi cu soare in acest februarie, bucataria s-a umplut de lumina, perfect pentru fotografii, perfect pentru o reteta buna de biscuiti. Reteta pe care v-o propun azi o sa va ajute sa faceti fara mare efort niste biscuiti deliciosi, cu exteriorul crocant si interiorul fraged. Pe deasupra, reteta de biscuiti de secara cu merita cu atat mai multi incercata, cu cat biscuitii sunt si sanatosi: am folosit faina de grau spelta si faina de secara, ambele cu indice glicemic mai mic decat al fainii albe de grau, zahar brun si melasa. Biscuitii sunt atat de gustosi si se potrivesc atat de bine langa cafea, ai zice ca pentru asta au fost inventati!

biscuiti cu secara si stafide 3

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 40 de bucati
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Biscuiti de secara cu stafide:

  • 120 de grame de unt
  • 200 de grame de zahar brun
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 de lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de melasa din trestie de zahar (sau miere de albine)
  • 135 de grame de faina de grau spelta (sau faina de grau integrala)
  • 90 de grame de faina de secara
  • 60 de grame de stafide

Preparare Biscuiti de secara cu stafide:

1. Intr-un castron potrivit pentru mixer se pune untul taiat in bucatele, se adauga sarea si 150 de grame din zaharul brun (poza 1).

2. Se mixeaza pana cand incepe sa capete compozitia un aspect cremos (poza 2).

3. Se adauga extractul de vanilie, oul intreg si melasa (poza 3).

4. Se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt si stafidele maruntite cu cutitul (poza 4).

5. Se mixeaza pana cand compozitia este omogena (poza 5).

preparare biscuiti cu secara si stafide

Aluatul obtinut se pune intr-un castron, se infoliaza cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dar merge sa ramana chiar si peste noapte.

Dupa trecerea timpului de odihna, se formeaza bile de dimensiunea unei nuci mai mici (in functie de marimea la care le modelati, vor rezulta intre 36 si 40 de bucati) care se tavalesc prin cele 50 de grame de zahar brun ramas.

preparare biscuiti cu secara 1

Bilele rezultate se pun pe doua tavi potrivite pentru cuptor in care s-a asternut hartie de copt. Asezati-le cu o distanta de 5-6 cm. intre ele, pentru ca se latesc mult la copt.

preparare biscuiti cu secara 2

Tavile se coc pe rand, cate 13-15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Biscuitii sunt gata cand devin bruni-aurii, putin mai colorati pe margini.

biscuiti cu secara copti

De preferat, biscuitii copti se racesc pe un gratar pentru prajituri, ca sa nu se abureasca partea inferioara, asa vor avea o textura perfecta. Dupa ce se racesc complet se pot pastra intr-o cutie de tabla sau de carton cateva saptamani bune. Daca nimeni nu da atacul asupra cutiei, desigur :P.

biscuiti cu secara si stafide primplan 1

Iar daca vi se par prea simpli, puteti sa le dati o fata de-a dreptul decadenta, lipindu-i cate doi cu dulce de leche, ganache de ciocolata sau alta crema pe placul vostru :).

biscuiti cu secara si stafide 1 s

Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Biscuiti de secara cu stafide

  1. bogdan spune:

    da când untul(sursa de grasimi saturate și colesterol) și zahărul sunt considerate alimente sănătoase?

    • Aș putea să răspund ceva de genul ”de pe când moșu-meu și-a dus traiul consumând pâine cu unt și ceai cu zahăr (alb!!!) toată existența lui. Care a durat 96 de ani.” Mie una atâția ani de sănătate mi-ar fi cam prea mulți, așa că voi încerca să argumentez: compară biscuiții ăștia cu orice produs cumpărat din magazin, unul din sutele, poate miile de sortimente pe care vei găsi inscripționați termeni ca emulgator, arome identic naturale, grăsimi parțial hidrogenate, antiaglomerant, Enuștiucât etc. Între a consuma acele produse (pe care lumea nu doar că le cumpără și le mănâncă, dar le dă și copiilor la școală în loc de pachețel) și biscuiții ăștia, ce ai alege? Nu ai auzit nimic despre faptul că untul – sursă de grăsimi saturate și colesterol, cum zici tu – e oricum de zece ori mai benefic pentru corpul uman decât margarina? Așa cum e orice produs natural, prin comparație cu unul procesat? Nici că zahărul brun are un indice glicemic mai mic decât zahărul alb și că este procesat mult mai puțin? Nici că făinurile integrale sunt mai sănătoase decât făina albă? Aș putea continua, dar mi-e teamă că mă agit prea mult pentru prea puțin.

  2. ionel spune:

    Buna ziua

    Va rog sa imi spuneti de ce se taie compozitia cand adaug oul.
    Unde gresec cu asta. Parca se „drege” cand adaug faina dar parca tot nu imi este clar cu taiatul asta….

    De altfel este fooooooarte buna reteta. si am inlocuit zaharul de deasupra cu fulgi de migdale

  3. Magda spune:

    I-am facut din nou.Uitasem cat sunt de buni.Inca o data Laura,mii de multumiri!

  4. Magda spune:

    Mai buni de atat nu se poate!Multumesc foarte mult!Cu siguranta o sa-i mai fac.

  5. Anda spune:

    am doua intrebari legate de reteta acesta:
    1. daca nu tavalesc bilele prin zahar brun si le las asa, se ard?

    2. in loc de melasa/miere pot pune peltea?

    merci!

  6. Teobucatar spune:

    Arata bine si sigur au un gust deosebit!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE