Cautare in site
x inchide

Biscuiti Graham

Reteta de
Adaugata la

…sau „graham crackers”, sau cei mai buni si potriviti biscuiti pentru blatul clasic de cheesecake, minunati si cu o inghetata, la cafea sau… pur si simplu! Biscuitii graham sunt de departe preferatii mei, dar si ai sotului, de care trebuie sa ascund cativa de fiecare data cand ii fac, daca vreau sa salvez pentru un cheesecake :)). Iata de ce ne plac atat de mult biscuitii graham: au un gust subtil de caramel, de la melasa si zaharul brun, au o consistenta perfecta, crocanti fara sa fie tari, sfaramiciosi doar atat cat trebuie, daca-i pun intr-o cutie inchisa, se pastreaza bine vreme indelungata (mai precis ar trebui sa spun „biscuitii graham s-ar pastra…”, ca mie nu mi-a iesit chestia cu pastratul niciodata :P) si in plus sunt mai sanatosi decat alti biscuti, pentru ca faina graham are un continut de glucide mai mic iar zaharul brun si melasa, la fel, sunt mai sanatoase decat zaharul alb rafinat. Am facut reteta asta de nenumarate ori, nu am postat-o pana acum pentru ca pur si simplu dispareau inainte sa apuc sa ii pozez, am ales-o din multe alte oferte similare de pe internet tocmai pentru ca e cu faina graham (chiar, cum or fi biscuitii graham fara faina graham?) si ii apartine lui Alton Brown.

reteta biscuiti graham, graham crackers, biscuiti cu faina graham

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2 tavi
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Biscuiti Graham:ingrediente biscuiti graham

  • 240 de grame de faina graham
  • 55 de grame de faina obisnuita
  • 85 de grame de zahar brun
  • 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • semintele razuite dintr-o pastaie de vanilie (sau extract de vanilie)
  • 85 de grame de unt
  • 65 de grame de melasa din trestie de zahar
  • 40-50 de ml. de lapte rece
  • 1 praf de sare

Preparare Biscuiti Graham:

1. Fainurile, sarea, praful de copt si bicarbonatul, semintele razuite din pastaia de vanilie si zaharul brun se amesteca bine intr-un procesor sau mixer (pulsati de cateva ori).

2. Se adauga untul rece, taiat in bucatele (poza 2) si se lucreaza la mixer pana cand compozitia are un aspect nisipos.

3. Deindata ce compozitia a capatat aspectul granulat dorit, se adauga melasa (poza 3 – eu pun bolul cu tot cu ingredientele din el pe cantar, iau tara si adaug cele 65 de grame de melasa, oprindu-ma sa adaug atunci cand cantarul indica atat cat trebuie).

4. Se amesteca la mixer pana se omogenizeaza melasa in compozitie apoi se adauga laptele foarte rece, putin cate putin, doar atat cat e nevoie ca sa se adune aluatul (poza 4).

5. Imediat ce aluatul se aduna intr-o bila se inceteaza sa se mai framante, se intinde pe planul de lucru folie alimentara, aluatul se plaseaza deasupra foliei si se preseaza intr-un disc cu grosimea de aproximativ 3-4 cm. (poza 5), care se va inveli bine de tot in folie si se va da la frigider pentru 30 de minute.

preparare biscuiti graham

In timpul de odihna al aluatului se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dupa trecerea celor 30 de minute in care aluatul se odihneste la frigider, pe planul de lucru se aseaza o coala de hartie de copt de dimensiune potrivita pentru tava in care veti coace biscuitii. Aluatul se scoate din folie si se imparte in 2 bucati egale (in timp ce prima jumatate e in cuptor, se va prelucra indentic cea de-a 2-a jumatate, pentru inca o tava de biscuiti). Se aseaza una dintre bucati pe coala de hartie de copt, se acopera cu o a doua coala de hartie de copt identica si se intinde presand cu sucitorul pe deasupra, pana la obtinerea unei foi cu grosime uniforma de 3-4 mm. (acest procedeu mi l-am imaginat si eu si l-am recomandat demultisor la prajitura alba ca zapada, un „expert” comentator mi-a reprosat ca procedeul ar fi „ingenios, dar pueril”, iata ca unii din cei mai celebri chef-i recomanda acelasi procedeu :P).

biscuiti graham preparare 6

Se dezlipeste foaia de copt de deasupra si aluatul se tranfera cu ajutorul foii de la baza in tava. Se taie in bucati potrivite cu ajutorul unei role pentru pizza sau taietor de patiserie (nu e obligatoriu sa fie ondulat) si se inteapa cu furculita biscuitii.

biscuiti graham preparare 7

Fara sa se dezlipeasca unii de altii, biscuitii se coc in cuptorul preincins la 180 de grade timp de 25 de minute, sau pana cand incep sa se coloreze usor pe margini, dupa care se scot, se transfera cu tot cu hartia de copt pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-i desparti in bucati unice.

biscuiti graham 2, reteta de biscuiti cu faina graham

Se pastreaza intr-o cutie metalica bine inchisa, intr-un loc racoros. Pofta buna!

Alte retete de biscuiti:

loading...

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 comentarii la Biscuiti Graham

  1. Livia spune:

    Gata!
    I-am făcut cu miere și cu faina integrala de grâu.
    Am completat cu zahar alb vreo 10 gr pentru că nu mi-a ajuns cel brut. A ieșit cam dulce pt gustul meu.
    La întins i-am întins prea tare pe margini. Iar în mijloc unde a crescut cel mai tare au ieșit puțin înecăcioși.
    Data viitoare or sa îmi iasă mai bine. ?
    P.S.: am vrut să atașez poza dar vad ca nu se poate…

  2. Cristina spune:

    Buna Laura,

    Melasa as putea s-o inlocuiesc cu miere? De asemenea, care e exact faina graham? Pot folosi faina integrala, sau trebuie o faina speciala. Am cautat prin cateva super marketuri si nu am gasit special graham, asa ca ma intrebam. Multumesc frumos,

    Cristina

    • lauralaurentiu spune:

      Buna, Cristina, poti folosi miere, daca nu ai problema falsa ca mierea ar deveni toxica atunci cand e incalzita :)). Nu am nici eu problema asta, mi se pare o aberatie. Faina poti folosi si integrala, sigur ca da. Te astept cu vesti bune.

      2014-02-06 Disqus :

      • Cristina spune:

        Multumesc, tocmai i-am facut si au iesit foarte gustosi.. dar am o problema cu modelarea. Imi vine foarte greu sa-i intind. Nu inteleg cum ies 2 tavi…. eu m-as descurca si cu una. Ai vreo sugestie in ceea ce priveste tehnica de modelare?

        Multumesc frumos

      • Cristina spune:

        Multumesc, tocmai i-am facut si au iesit foarte gustosi.. dar am o problema cu modelarea. Imi vine foarte greu sa-i intind. Nu inteleg cum ies 2 tavi…. eu m-as descurca si cu una. Ai vreo sugestie in ceea ce priveste tehnica de modelare?

        Multumesc frumos

      • lauralaurentiu spune:

        Cristina draga, mie tehnica asta cu foaia de copt mi s-a parut foarte ingenioasa si eficienta. Insista cu vergeaua :). Poti incerca si sa-i intinzi pe planul de lucru infainat, daca ti-e mai usor.

      • Cristina spune:

        Pai si mie mi-a functionat tehnica cu foaia de copt, pentru ca altfel mi se lipeau ingrozitor de sucitor, dar as fi vrut sa reusesc sa-i intind mai mult. Oricum, nu castigau ei nici un premiu de frumusete, dar au fost deliciosi si pana la urma asta conteaza. Reteta este exceptionala si o s-o fac din nou in mod sigur.

    • lauralaurentiu spune:

      Buna, Cristina, poti folosi miere, daca nu ai problema falsa ca mierea ar deveni toxica atunci cand e incalzita :)). Nu am nici eu problema asta, mi se pare o aberatie. Faina poti folosi si integrala, sigur ca da. Te astept cu vesti bune.

      2014-02-06 Disqus :

  3. lucia spune:

    se poate si fara melasa?eventual sa pun zahar brut din trestie de zahar?

  4. Ionela spune:

    As putea face eu faina graham daca am tarate si faina alba? Daca da,cam ce cantitati? Melasa as putea s-o inlocuiesc cu altceva?

  5. Rocsi_1612 spune:

    Ce buni , dar ce draguti!

  6. andreea spune:

    unde as putea gasi melasa?

CLOSE
CLOSE