Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Biscuiti petit-beurre

Biscuiti petit-beurre

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Biscutii petit-beurre cred ca plac oricui. Gandindu-ma ca ar fi util sa incerc sa fac biscutii petit beurre in casa, am incercat reteta de mai jos, inspirata de pe un forum sarbesc. Poate ca biscuitii mei petit-beurre nu sunt identici cu cei de la magazin (nisi nu au pe lista ingredientelor emulgatori, emulsificatori si mai stiu eu ce se gaseste pe lista aia scrisa cu litere minuscule) dar cu siguranta sunt foarte gustosi si facuti cu deplinul control al ingredientelor

.petitbeurre 021
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Biscuiti petit-beurre:

petitbeurre 003

  • 400 grame de faina
  • 160 grame de unt
  • 100 grame de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 galbenus
  • 6-10 linguri de smantana dulce (cat sa lege aluatul)
  • vanilie (esenta, pastaie, zahar vanilat – la alegere).

Faina, praful de copt, sarea, zaharul zaharul vanilat (eu am folosit o pastaie ale carei seminte le-am ras peste faina) se amesteca intr-un vas. Untul se taie ingredientele uscate pana cand se obtine o granulatie asemanatoare cu a nisipului:

petitbeurre 005petitbeurre 007

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Se adauga galbenusul si sase linguri de smantana dulce, la nevoie mai adaugati smanatana, doar atat cat e nevoie ca sa obtineti un aluat, pe care il infoliati si il dati la frigider pentru cel putin 2 ore (eu l-am lasat peste noapte).

petitbeurre 008
Dupa trecerea acestui timp, aluatul se aseaza pe planul de lucru bine infainat si se taie cu o forma speciala de biscuiti, sau, in cazul meu, cu rola ondulata pentru patiserie, in dreptunghiuri pe cat posibil mai egale, care se perforeaza cu o furculita.

petitbeurre 012

Se aseaza in tava, pe hartie de copt, si se coc la cuptorul preincins la 180 de grade timp de 12-15 minute (sa fie rumeniti usor, catre auriu).
petitbeurre 014

Final:

petitbeurre 016petitbeurre 017

loading...

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 comentarii la Biscuiti petit-beurre

  1. Alexandra spune:

    Wow. E din 2009 această rețetă si deabia acum am „pus mâna ” pe ea. Am facut-o pentru băiețelul meu care are aproape 2 ani și a ieșit nemaipomenit. A doua zi nu mai era fărâmă de biscuiti. Când ai copii te apuci serios de gătit…nu ai ce face. Va stiu site-ul de multă vreme deși este prima rețetă încercată de mine de la dvs. Mama în schimb a încercat multe si e fan de aceea mi-a si recomandat. Mi-a zis :”sigur îți iese ca știe ce face”.
    Felicitări pt ce faceți și la cat mai multe rețete. PS: am înlocuit zaharul cu mierea in proporție de 90% . Au ieșit cum trebuie si așa.

  2. lili pascu spune:

    pontul cu maioneza este extraordinar.La biscuiti amesteca totul in blender impreuna cu 2 lg de apa rece si apoi pui compozitiz in punga si framanti putin cu mana se face mai rapid si iese f bine
    O zi mununata

  3. Marivas1953 spune:

    trebuie sa incerc si eu .

  4. mari spune:

    buna am o intreabare: ce inseamna 1 praf de sare? scuze daca e o intrebare stupida, dar sunt novice in cele ale bucatariei, multumesc mult

  5. lauralaurentiu spune:

    Doar cu ceva mai mici, Eda, nu cresc mult la copt, mai degraba se ridica putin. Sunt mai buni a doua zi.

  6. Eda spune:

    Arata superb!

    Vreau neaparat sa-i fac si apoi sa glazurez o litera pe ei. Intrebare: Cam cat cresc? As vrea sa-mi iasa 4x4cm. La cat ar trebui sa-i tai inainte sa-i pun la copt?

  7. laura laurentiu spune:

    Vicky draga, abia astept sa imi spui cum ti-au iesit biscuitii :)

  8. Vicky spune:

    Tot felu de retete, preparate care mai de care, dar cand am gasit reteta asta de biscuiti ma dat gata, au iesit absolut superbi si sunt sigura ca sunt si foarte gustosi, am sa o incerc si eu neaparat cand termin cu dieta, ca am c-am pus pe mine in ultima vreme, am salvat-o si am pus-o la pastrare, multumesc de reteta.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE