Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cantuccini - biscuiti italieni

Cantuccini – biscuiti italieni

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Ultima reteta invatata si probata la scoala culinara a Lellei Cesari Ciampoli au fost acesti biscuiti fermi si foarte aromati, Cantuccini. Pentru gustul unora, probabil sunt putin cam duri acesti cantuccini, greu de rontait, dar ei sunt destinati pentru a fi serviti alaturi de vinsanto, o specialitate de vin de desert produs din struguri stafiditi. Practic, se inmoaie biscuitii in vinsanto dulce si aromat, cu taria alcoolica de 18% si uite asa ai toate sansele sa te imbeti mancand desertul! Parerea mea este ca acesti cantuccini merg minunat de bine si cu ceai sau cafea sau un pahar de lapte.
Cantuccini - biscuiti italieni

Ingrediente:

  • 400 de grame de faina
  • 250 de grame de zahar
  • 150 de grame de migdale fara coaja (dar cu tot cu pielita ce infasoara samburele)
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 10 grame de praf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • optional, daca se doresc biscuiti mai fini, 40-50 de grame de unt topit
  • in plus, faina pentru presarat blatul de lucru

Preparare:

PUBLICITATE
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 1 Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 2
Se cantaresc toate ingredientele.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 3
Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 5-10 minute.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 4
Doua oua intregi se pun intr-un castron incapator, peste ele urmand sa se adauge cele 3 galbenusuri. Oul ramas se va bate separat, intr-un castronel, urmand sa fie folosit la finisarea suprafetei biscuitilor.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 5
Se bat ouale si galbenusurile cu praful de sare apoi se adauga zaharul.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 6
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in ouale batute impreuna cu coaja rasa de portocala, obtinand un aluat moale. Daca se doresc biscuiti mai fini, sa adauga in acest moment 40-50 de grame de unt topit, corectand consistenta aluatului cu 1-2 linguri de faina.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 7
Aluatul obtinut se rastoarna pe planseta de lucru bine infainata.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 8
Se adauga migdalele prajite si racite si prin cateva impaturiri se incorporeaza in aluat.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 9
Avand in permanenta grija sa se presare planul de lucru cu faina, se modeleaza aluatul in forma unui sul lung si grosut, din care se taie felii groase cam de 2 cm. ce se vor modela in forma de clindru cu diametrul sectiunii de aproximativ 2.5-3 cm.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 10
Cilindrii astfel modelati se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt, lasand o distanta egala cu grosimea lor intre ei, apoi se ung bine cu ou batut. Fiecare cursant participa, chiar si Vukomir :):
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 11
Se coc biscuitii in cuptorul preincins la 200 de grade timp de 15 minute, apoi se scot. Se stinge cuptorul si se pastreaza usa inchisa.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 12
Se taie cu un cutit cilindrii copti si cat de fierbinti e posibil, pe diagonala, in felii groase de 1-1,5 cm. cat mai uniforme, si se aranjeaza pe tava cu taietura in sus.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 13
Se reintroduce tava in cuptorul stins, dar inca fierbinte, si se mentine timp de inca 10 minute, pana cand cantuccini se usuca.
Preparare Cantuccini - biscuiti italieni 14
Sunt minunat de gustosi si aromati si se pot pastra mai bine de o luna fara probleme, intr-un recipient bine inchis.

 

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 comentarii la Cantuccini – biscuiti italieni

  1. Pibo spune:

    As vrea sa incerc astazi aceasta reteta si nu am in casa migdale. E posibil sa folosesc sferturi de miez de nuca?
    Imi dau seama de farmecul aparte al migdalelor, insa, mi-ar placea sa ii pot face in seara asta.

    • lauralaurentiu spune:

      Merg făcuti si cu nucă, de ce nu? Sau cu un amestec de nuci asortate (caju, alune, sâmburi de nuci etc.).
      Pe 28.11.2014 21:32, „Disqus” a scris:

  2. catalin spune:

    Merge si cu Lacrima lui Ovidiu……12ani.

    • lauralaurentiu spune:

      Catalin, merge! :)) Am testat si chiar i-am spus sotului meu ca nu e nicio diferenta intre Lacrima lui Ovidiu si vinsanto. Amandoua merg la fel de bine cu cantuccini si amandoua ti se suie la cap fara sa-ti dai seama :)).

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE