Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cornulete cu vanilie

Cornulete cu vanilie

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Cornuletele cu vanilie sau vanillekipferl, asa cum le-am cunoscut eu in copilarie, sunt unele dintre cele mai delicioase prajiturele pentru ceai sau cafea. Practic, cornuletele cu fragede cu vanilie si nuci sau migdale sunt niste biscuiti sau fursecuri foarte fine, cu o aroma pregnanta de unt si vanilie si una mai subtila de migdale sau nuci. In buna traditie nemteasca de la noi din Banat, prajitura marunta sau biscuitii de casa nu au voie sa lipseasca niciodata din camara unei gospodine. Fara pretentia ca as fi eu cea mai harnica, imi place sa am intotdeauna ceva de oferit langa ceai sau cafea si de aceasta data, din retetarul mostenit au iesit la iveala aceste cornulete vanilate cu nuci. Minunat, mi-am zis, a trecut ceva timp de cand le-am facut ultima data, in plus n-am nici prea mult timp si ma-ncearca si-o raceala, asa ca aceste cornulete fragede si nisipoase, care se fac atat de usor si rapid, sunt cum nu se putea mai nimerite. In plus, nu se putea mai nimerit prilej ca sa va impartasesc si voua reteta de cornulete cu vanilie. :)

cornulete cu vanilie, reteta cornulete cu vanilie, vanillekipferl

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2 tavi

Ingrediente cornulete cu vanilie:

  • 250 de grame de faina
  • 100 de grame de nuci sau migdale macinate
  • 200 de grame de unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 80 de grame de zahar tos
  • 150 de grame de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • in plus: faina pentru presarat planul de lucru

Preparare Cornulete cu vanilie:

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 150 de grade Celsius.

1. Untul taiat in bucatele, faina amestecata cu sarea, nucile sau migdalele macinate, zaharul  tos si cu 1 plic din zaharul vanilat impreuna cu cele 2 galbenusuri se pun intr-un castron (poza 1).

2. Se framanta rapid, cu robotul sau cu mana (poza 2).

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

3. Nu se framanta in exces ci doar pana cand se formeaza o bila de aluat care se aseaza pe planul de lucru presarat cu faina (poza 3).

4. Se taie (sau se rup) bucati din aluat care se modeleaza sub forma unor cilindri de grosimea unui creion. Fiecare cilindru se taie in bucati de 5-6 cm. lungime, care se modeleaza in forma de cornulete (poza 4).

5. Cornuletele astfel formate se aseaza in 2 tavi acoperite cu hartie de copt, cu o mica distanta intre ele pentru ca vor mai creste la copt (nu mult, dar vor creste – poza 5).

preparare cornulete cu vanilie

Se coc pe rand cele 2 tavi cu cornulete in cuptorul preincins la 150 de grade, din experienta mea, intotdeauna prima tava dureaza 15 minute iar a doua doar 12 :). Cornuletele nu trebuie sa fie rumene, abia usor aurii la varfuri.
cornulete cu vanilie preparare 2

Imediat ce sunt scoase din cuptor, cornuletele cu vanilie sunt foarte, foarte fragile, asadar e bine sa fie lasate in tava pret de 4-5 minute, timp in care zaharul pudra cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase se amesteca intr-un castron. Dupa trecerea celor 5 minute, cornuletele se tavalesc pe rand, cat sunt inca fierbinti, prin zaharul vanilat si se aseaza pe un platou.

Sunt delicioase, fine si usor crocante imediat ce se racesc, dar pe masura ce trec zilele parca devin tot mai fragede.

reteta de cornulete cu vanilie, cornulete vanilate reteta

Spor la treaba si pofta mare!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 comentarii la Cornulete cu vanilie

  1. Simona spune:

    Arată foarte bine! Vreau să le fac și eu de sărbători…Am o tavă specială pentru ele, oare merge aluatul sau e prea tare?

    • Laura Laurentiu spune:

      Buna, Simona, am remarcat si eu tava respectiva prin magazine, dar nu stiu cum s-ar comporta cu aluatul acesta, nu am incercat niciodata.

  2. teo spune:

    ce minunat

  3. Veronica spune:

    Au iesit exact asa cum mi le doream, reteta este perfecta sunt super delicioas

  4. DANA spune:

    Grozav mai arata prajiturile tale Laura…iti urmaresc de mult site-ul dar niciodata nu am postat vreun comentariu; o fac acum, pentru a-ti semnala ceva ce, din pacate se intampla foarte des in online-ul romanesc. O doamna/domnisoara care se numeste Bianca Munteanu si are o pagina de facebook intitulata Prajituri ca la mama acasa si face (sau pretinde ca face) prajituri la comanda iti foloseste pozele (eu am recunoscut-o pe acesta de la Cornulete cu vanilie si pe cea de la Prajitura cu lamaie si zmeura). Din pacate nu pot sa dau link deoarece nu functioneaza fara ca cineva din lista de prieteni sa ti le fi share-uit……..

    • lauralaurentiu spune:

      Dana, iti multumesc pentru aprecieri si pentru atentionare. Ai dreptate, in online sunt multe situatii de acest gen, urate si regretabile, pentru ca spun multe despre gradul de cultura al utilizatorilor de internet din Romania. Si despre conduita lor morala, desigur.

  5. camelia spune:

    le-am facut si eu, au iesit delicioase si baietelul meu a fost incantat de aceste „potcoave de caluti”, felicitari pentru reteta

  6. Mihaela spune:

    Excelenta prezentarea! Serviciul de ceai asortat cu linguritele face toti banii :) Unde ai gasit asa ceva???

  7. alina spune:

    Vreau sa va intreb daca se pot face sub forma unor fursecuri/biscuti, rotunzi de exemplu?Multumesc,

    • lauralaurentiu spune:

      Sigur ca se poate, de ce nu? Poate durata de coacere va scadea putin, trebuie sa ii supraveghezi atent si deindata ce se vor colora usor pe margine sa ii scoti din cuptor. Atentie, vor fi foarte fragili in primele 3-4 minute, e bine sa-i lasi putin in tava sa se raceasca.

  8. ank_adaus spune:

    merg sa fie facute si fara ou? sa fie de post cu margarina in loc de unt?

  9. Rozel spune:

    Inca o reteta minunata! Pe care am facut-o azi dimineata.

    Draga Laura, nici nu stiu cate retete de pe blogul tau am facut… Toate au iesit superbe! Nu comentez des dar iti urmaresc toate subiectele. M-am gandit totusi ca trebuie sa-ti spun macar o data multumesc, blogul tau este pretios pentru toti romanii de peste hotare.

  10. Adina spune:

    Felicitari! Am incercat multe dintre retetele oferite cu atata bunavointa de tine, au fot minunat de gustoase!!! Mii de multumiri, cu drag , de peste mari si tari, A.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE