Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze. Cremă de caramel pentru torturi și prăjituri, fără fierbere. Cremă de caramel pentru torturi și prăjituri, fără unt și fără ouă.

Această Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri lejeră și spumoasă nu are nevoie de fierbere, e o cremă care nu conține unt și nici ouă. Baza acestei creme este crema caramel din lapte condensat a cărei rețetă video o găsiți cu un click pe linkul precedent sau, încă și mai practic, puteți folosi o conservă de lapte condensat gata caramelizat, din comerț (e disponibil prin comandă online) sau dulce de leche.  Rezultatul este o cremă nemaipomenit de fină și aerată, cu un gust superb, crema delicioasă pe care am folosit-o la Prăjitura Lulu dar și la alte prăjituri și torturi de casă.

În afară de foile de la Prăjitura Lulu, cu care această cremă se potrivește perfect, la fel de bine va merge cu una din următoarele rețete (click pe oricare imagine pentru a ajunge la rețetă):

REȚETE DE BLAT CARE SE POTRIVESC CU CREMA DE MASCARPONE ȘI CARAMEL PENTRU PRĂJITURI:

Deasemenea, e una din cremele care conțin suficientă umiditate (din frișcă și mascarpone) ca să frăgezească foi de prăjituri cu miere sau alte foi din aluat fraged.

Ingrediente Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

  • 250 de grame de brânză mascarpone
  • 250 de grame de smântână pentru frișcă
  • 400 de grame (1 cutie) de cremă caramel din lapte condensat (click pe link pentru rețetă)
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 praf bun de sare fină (opțional)

Mod de preparare Cremă cu mascarpone și caramel petnru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

1. După cum însuși titlul articolului v-a dezvăluit, ingredientele de bază ale acestei rețete sunt crema caramel din lapte condensat și brânza mascarpone. Atât una, cat și cealaltă se vor omogeniza puțin, prin amestecare cu o spatulă robustă, ca să devină ceva mai fluide, cu diferența că în brânza mascarpone vom adăuga (opțional) și sarea.

2. Se adaugă crema caramel din lapte condensat peste brânza mascarpone, așezată într-un castron suficient de încăpător în care se va lucra până la final crema.crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-crema-de-lapte-caramelizat-impreuna-cu-mascarpone

3. Folosindu-se o spatulă solidă, se amestecă energic crema din lapte condensat cu brânza mascarpone, până se omogenizează.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-mascarpone-omogenizat-cu-crema-de-lapte-caramelizat

4. Separat, se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește atât cât să formeze creste clare la suprafață. Atenție, ca să se bată cum trebuie, smântâna trebuie răcită peste noapte în frigider și trebuie să aibă minimum 30% grăsime.

reteta prajitura cu caise si mascarpone preparare crema de mascarpone cu frisca

5. Peste crema pe bază de caramel și mascarpone deja preparată la punctul 4, se adaugă 1/3 din frișca bătută.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-adaugat-frisca-peste-baza-de-crema-de-lapte-caramelizat-si-mascarpone

6. Se omogenizează frișca în compoziția cu mascarpone și caramel, amestecând energic cu spatula. Vom simți cum crema devine tot mai suplă, astfel urmând să se încorporeze mult mai ușor restul de frișcă bătută.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-omogenizarea-prima-transa-de-frisca-batuta

7. După ce prima tranșă de frișcă bătută s-a încorporat, se adaugă în castron extractul de vanilie și se amestecă energic, până se încorporează perfect.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-adaugare-extract-de-vanilie

8. Se adaugă acum peste baza de cremă din castron restul de frișcă bătută, ultimul ingredient care se adaugă atât pentru textura aerată cât și pentru echilibrarea gustului dulce al cremei.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-adaugare-a-doua-transa-de-frisca-batuta

9. Se încorporează frișca bătută în cremă prin împăturiri succesive, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață și lucrând cu răbdare, obținându-se astfel o cremă aerată, de o culoare deschisă.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-omogenizarea-finala-a-cremei-cu-frisca-batuta-prin-impaturire

10. După omogenizarea completă, crema este, practic, gata, numai bună de umplut torturi și prăjituri.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-reteta-pas-cu-pas-cu-poze-cum-se-face-crema-de-caramel-pentru-prajituri

Ultima rețetă publicată

Abia aștept vești despre combinațiile inedite pe care le-ați realizat cu această cremă! Să vă fie de folos!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un comentariu la Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

  1. gaby spune:

    Buna deara,

    Ieri am obţinut si eu acestă cremă dolce de leche, dar nu din lapte condensat, ci din lapte vacă de ţară . Nu este greu de preparat si plus de asta o faci cât de groasă (consistentă) o vrei. Durează cca 2-2,30 ore. Am facut astfel :
    – 2 litri de lape proaspăt (nefiert) lapte gras de vacă
    – 800 gr de zahăr tos alb (nu brun)
    – 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
    – 1/2 linguriţă de sare
    – 2 plic zahăr vanilat
    – o oală/cratiţă inox de 6 litri (in asta prepar dulceţurile pentru că are fund gros şi nu se prinde nimic nu trebuie să mestec continuu).

    Modul in care am facut :) :

    – in laptele rece am dizolvat bicarbonatul de sodiu, apoi am adăugat şi 400gr din zahăr . Am pus pe flacara mare. După ce s-a topit am pus şi restul de zahăr şi sarea.
    – Când a inceput să clocotească, am dat la foc mediu-mic. Fierbea cu clocote mici şi nu dădea semne că ar vrea să iasă din oală :). Poate a fost contribuţia bicarbonatului, nu ştiu. Si inca o curiozitate nu s-a format caimac. Am lăsat pe foc şi am mers de mi-am văzut serialul. după 1 oră, mare schimbare nu era, a scăzut lapele cam la jumate şi a devenit de culoare crem. Am dat de 2-3 ori cu lingura şi mi-am văzut de treburile mele.
    E, peste o oră, laptele devenise un caramel foarte deschis, cu consistenţa (să zicem) a aluatului de clatite. M-am apucat , am dat focul la maxim, m-am înarmat cu lingura de inox mare şi eram cu ochii pe lapte trecând cu lingura prin ea ( nici o clipă nu a dat semne că ar vrea sa se lipească). Fiind la foc mare se cam” înfoia” , dar se potolea, crema prindea culoarea de caramel şi consistenţă, am pus şi zahărul vanilat, iar după cca 30-40 min. fără să fi depus nici un efort am obţinut o cremă lucioasă (luciul de la grăsimea din lapte), SUPER BIO , că nu are conservant, ca laptele condensat.
    Finalul. Cînd am turnat in borcanul de 750 ml era ceva mai gros ca aluatul de clatite. In final am obtinut 900ml de cremă. acum ca s-a răcit nu mai curge şi are consistenţa cremei Nuttela. Are un gust de vis.

    PS. Probabil dacă mai fierbea 5-10 minute iesea şi mai groasă. Fiind prima dată că fac sunt super mulţumită. Azi am făcut clătite şi am uns foile cu această cremă. Efectiv au fost „devorate”.

    Atât am avut de zis, vă doresc Sărbători Fericite

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE