Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze. Cremă de caramel pentru torturi și prăjituri, fără fierbere. Cremă de caramel pentru torturi și prăjituri, fără unt și fără ouă.

Această Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri lejeră și spumoasă nu are nevoie de fierbere, e o cremă care nu conține unt și nici ouă. Baza acestei creme este crema caramel din lapte condensat a cărei rețetă video o găsiți cu un click pe linkul precedent sau, încă și mai practic, puteți folosi o conservă de lapte condensat gata caramelizat, din comerț (e disponibil prin comandă online) sau dulce de leche.  Rezultatul este o cremă nemaipomenit de fină și aerată, cu un gust superb, crema delicioasă pe care am folosit-o la Prăjitura Lulu dar și la alte prăjituri și torturi de casă.

În afară de foile de la Prăjitura Lulu, cu care această cremă se potrivește perfect, la fel de bine va merge cu una din următoarele rețete (click pe oricare imagine pentru a ajunge la rețetă):

REȚETE DE BLAT CARE SE POTRIVESC CU CREMA DE MASCARPONE ȘI CARAMEL PENTRU PRĂJITURI:

Deasemenea, e una din cremele care conțin suficientă umiditate (din frișcă și mascarpone) ca să frăgezească foi de prăjituri cu miere sau alte foi din aluat fraged.

Ingrediente Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

  • 250 de grame de brânză mascarpone
  • 250 de grame de smântână pentru frișcă
  • 400 de grame (1 cutie) de cremă caramel din lapte condensat (click pe link pentru rețetă)
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 praf bun de sare fină (opțional)

Mod de preparare Cremă cu mascarpone și caramel petnru torturi și prăjituri, rețetă cu poze

1. După cum însuși titlul articolului v-a dezvăluit, ingredientele de bază ale acestei rețete sunt crema caramel din lapte condensat și brânza mascarpone. Atât una, cat și cealaltă se vor omogeniza puțin, prin amestecare cu o spatulă robustă, ca să devină ceva mai fluide, cu diferența că în brânza mascarpone vom adăuga (opțional) și sarea.

2. Se adaugă crema caramel din lapte condensat peste brânza mascarpone, așezată într-un castron suficient de încăpător în care se va lucra până la final crema.crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-crema-de-lapte-caramelizat-impreuna-cu-mascarpone

3. Folosindu-se o spatulă solidă, se amestecă energic crema din lapte condensat cu brânza mascarpone, până se omogenizează.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-mascarpone-omogenizat-cu-crema-de-lapte-caramelizat

4. Separat, se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește atât cât să formeze creste clare la suprafață. Atenție, ca să se bată cum trebuie, smântâna trebuie răcită peste noapte în frigider și trebuie să aibă minimum 30% grăsime.

reteta prajitura cu caise si mascarpone preparare crema de mascarpone cu frisca

5. Peste crema pe bază de caramel și mascarpone deja preparată la punctul 4, se adaugă 1/3 din frișca bătută.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-adaugat-frisca-peste-baza-de-crema-de-lapte-caramelizat-si-mascarpone

6. Se omogenizează frișca în compoziția cu mascarpone și caramel, amestecând energic cu spatula. Vom simți cum crema devine tot mai suplă, astfel urmând să se încorporeze mult mai ușor restul de frișcă bătută.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-omogenizarea-prima-transa-de-frisca-batuta

7. După ce prima tranșă de frișcă bătută s-a încorporat, se adaugă în castron extractul de vanilie și se amestecă energic, până se încorporează perfect.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-adaugare-extract-de-vanilie

8. Se adaugă acum peste baza de cremă din castron restul de frișcă bătută, ultimul ingredient care se adaugă atât pentru textura aerată cât și pentru echilibrarea gustului dulce al cremei.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-adaugare-a-doua-transa-de-frisca-batuta

9. Se încorporează frișca bătută în cremă prin împăturiri succesive, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață și lucrând cu răbdare, obținându-se astfel o cremă aerată, de o culoare deschisă.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-omogenizarea-finala-a-cremei-cu-frisca-batuta-prin-impaturire

10. După omogenizarea completă, crema este, practic, gata, numai bună de umplut torturi și prăjituri.

crema-pentru-torturi-si-prajituri-cu-mascarpone-si-caramel-reteta-pas-cu-pas-cu-poze-cum-se-face-crema-de-caramel-pentru-prajituri

Abia aștept vești despre combinațiile inedite pe care le-ați realizat cu această cremă! Să vă fie de folos!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE