Cautare in site
x inchide

Fursecuri cu unt si cocos

Reteta de
Adaugata la
O reteta de fursecuri usor de facut, cu dedicatie speciala pentru Laura :)! Chiar daca am dedicat reteta de biscuiti (sau fursecuri) cu unt si cocos Laurei, care stiu ca e pasionata de genul asta de prajiturele, desigur ca poate sa o incerce oricine, se fac intr-o joaca si vor fi minunati langa ceai sau cafea.
fursecuri cu unt si cocos

Ingrediente Fursecuri Cu Unt Si Cocos:

  • 200 de grame de unt
  • 2 galbenusuri
  • 100 de grame de zahar pudra
  • 1 lingura de esenta de vanilie (sau un plic cu zahar vanilat)
  • 250 de grame de faina
  • 50 de grame de fulgi de cocos
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 150-160 ml. de lapte rece
  • pe deasupra: 1-2 linguri de zahar tos amestecat cu tot atata cocos

Preparare Fursecuri Cu Unt Si Cocos:

Aici varianta video a acestei retete de fursecuri cu unt si cocos, mai jos veti gasi varianta cu text si imagini pas cu pas:

Mod de preparare:
Simplu ca buna ziua :): untul moale (la temperatura camerei), zaharul pudra si esenta de vanilie se bat cu mixerul pana ce se formeaza o crema. Se adauga cele 2 galbenusuri si se mixeaza energic.

fursecuri cu unt si cocos 1
 Se adauga faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.
fursecuri cu unt si cocos 2

Se adauga laptele rece, putin cate putin, pana la obtinerea unui aluat de consistenta unei creme groase.

fursecuri cu unt si cocos 3

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 165 de grade Celsius.Se pune aluatul intr-un pos la care s-a atasat un varf cu deschizatura stelata, cat mai larg (2-3 cm. in diametru) si se formeaza fursecurile intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Eu le-am dat o forma de inele de aproximativ 4-5 cm. in diametru, dar se pot forma si bastonase. E important ca toate sa aiba aproximativ aceeasi grosime, asta insemnand sa se apese pe posul de ornare cu o presiune constanta si sa se deplaseze cu o viteza de asemenea, constanta. Mie mi-au rezultat 3 tavi (70 de bucati, ultima tava nu s-a completat).

fursecuri cu unt si cocos 4

Se presara pe fiecare cate putin zahar tos amestecat cu cocos.

fursecuri cu unt si cocos 5
Biscuitii astfel formati se dau cu tot cu tava la rece (eu i-am bagat in congelator pentru aproximativ 6-7 minute), pana se intaresc, apoi se da tava in cuptorul preincis la 165 de grade. Se coc 12-14 minute, pana incep sa se rumeneasca usor de jur imprejur.
fursecuri cu unt si cocos 6
Se scot biscuitii si se lasa sa se raceasca complet (preferabil pe un gratar) inainte de a-i suprapune. Sunt fini si deliciosi, usor crocanti la exterior dar destul de moi in interior, au un gust subtil de unt, vanilie si cocos.
fursecuri cu unt si cocos 7
loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 comentarii la Fursecuri cu unt si cocos

  1. Croitoru spune:

    Am facut si eu astazi reteta, dar nu cred ca am s-o mai fac. Nu a iesit deloc bine, fursecurile se ard pe fund inainte de a se rumeni, nu e deloc grozava reteta; faina trebuie mai multa.N-o recomand deloc, imi pare rau de untul consumat degeaba.

    • Îmi pare și mie rău că nu ți-au reușit fursecurile și da, la fel de rău îmi pare și de ingredientele risipite. Vii, însă, și dai vina pe rețetă cu atâta convingere pentru eșecul tău :). ”fursecurile se ard pe fund înainte de a se rumeni” – de fapt, fursecurile TALE s-au ars înainte de a se rumeni, ”făină trebuie mai multă” – uite, altora nu le-a trebuit mai multă făină! Aceasta este o rețetă încercată de mulți oameni, cărora le-au reușit perfect fursecurile. Oare de ce? Nu cumva pentru că au fost un pic mai atenți și n-au citit printre rânduri?
      Uite rețeta asta încercată de Licuța Marin pe blogul ei, reușită, îmi transmite mulțumiri: http://licutamarin.blogspot.ro/2011/06/fursecuri-cu-unt-si-cocos.html
      Aceeași rețetă, probată de Rocsy de la rocsyinbucătorie și publicată pe blogul ei, la fel, încântată de rezultat: http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2013/03/fursecuri-cu-unt-si-cocos.html
      Adaugă la aceste două reușite cele cinci fotografii cu produse la fel de reușite încărcate de cititori (ceva mai sus de formularul de comentarii le poți vedea) și gândește-te încă o dată dacă problema este această rețetă pe care nu o recomanzi.

      • Croitoru spune:

        Imi pare rau ca am fost asa de caustica. Probabil din cauza ca a trebuit sa arunc fursecurile. Poate daca puneam mai multa faina ar fi iesit bune, sau poate nu am reglat corect temperatura cuptorului. Daca puteti sa-mi stergeti comentariul, faceti-o ! Blogul dvs. este admirabil si-l voi folosi ca inspiratie. Scuze !

  2. Alexandra spune:

    am incercat reteta si daca vreti sa o incercati si voi si va dati seama ca nu aveti pos ( de ornat in forma de stea ) ( eu am avut 6 astfel de forme , le-am incercat pe toate si nu a iesit ca-n poza ) puneti-va pofta-n cui. Mi-au iesit 15 pe prima tava si la urmatoarea am pus cu ajutorul unei linguri . au iesi buni dar nu cred ca am sa mai fac si alta data. nu vreau sa fiu rautacioasa dar nu a iesit conform asteptarilor

  3. Ighianfelicia spune:

    cred ca merita incercati

  4. Viguscrab spune:

    sonno veramente buoni…FLORENTINA SCRAB

  5. Anonim spune:

    La masa imparateasca, – fursecuri si „Feteasca”! …sau sampanie!!
    Virgil’utz

  6. Furnicutze80 spune:

    Leapsa…..e un premiu mic pt dvs. La mine pe blog.

  7. Ana B spune:

    Biscuitii sunt un dulce gustos dar nu foarte spectaculos, insa imaginea prezentata aici te face sa intinzi mana si sa iei unul asa de pe ecran. Cescuta face tot dichisul, ce tip de ceai are in ea?

    • Anonim spune:

      Ana B, pai biscuitii de unii singuri parca si aluneca mai cu greu pe gat la vale :)), dar langa ceai sau cafeluta se schimba treaba, se completeaza minunat. :) Era un ceai rooibos.

  8. Alina Bucatos spune:

    superbi!!! foarte apetisanti!!!

  9. Laura Frunza spune:

    Multumesc, Laura, ce surpriza minunata, ma simt foarte onorata! Miercuri fac si eu ca sa apuc sa cumpar fulgi de cocos si sa ajung acasa la o ora rezonabila. Eliza sigur o sa fie incantata!

CLOSE
CLOSE