Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Mini pavlova cu fructe de padure

Mini pavlova cu fructe de padure

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Niste oaspeti dragi, anuntati la ceas de seara, mi-au stimulat creativitatea si rezultatul a fost un desert delicios. Am pornit de la reteta clasica de pavlova careia i-am dat o noua forma, o garnitura proaspata de fructe de padure si a iesit atat de bine, incat nu se putea sa nu imparatasesc si cu voi reteta acestui desert minunat.

Mini pavlova cu fructe de padure

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 400 de ml. de smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de intaritor de frisca
  • 300 de grame de mure
  • pentru finisaj: frunzulite de menta si zahar pudra

Preparare:

Bineinteles, primul pas e prepararea unei bezele ferme din albusuri si 4 linguri de zahar. Se spumeaza mai intai albusurile cu sarea, apoi se adauga cate o lingura de zahar pe rand, batand in permanenta pana la dizolvarea completa a zaharului.Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 1

Bezeaua se pune intr-un pos cu dui stelat, destul de larg, si se toarna in forma de inimioare (sau cerculete, floricele etc.) pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dupa ce s-au desenat formele, se accentueaza marginea cu un chenar de bezea, creand o bordura suprainaltata.

Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 2

Se da tava la cuptorul preincins la 150 de grade si se reduce imediat la 125 de grade Celsius.

Se pastreaza cateva mure pentru decor, iar restul (se pot folosi tot felul de fructe de padure, eu doar mure am avut in casa) si 3-4 linguri de apa se dau in clocot pana se inmoaie, apoi se scurg printr-o sita asezata deasupra unei craticioare. Se paseaza fructele, separand samburii.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 4

Pasta rezultata in urma pasarii fructelor se pune din nou pe foc, cu 3 linguri de zahar si se fierbe aproximativ 5 minute, apoi se da deoparte.

Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 5

Se supravegheaza cuptorul, daca bezele prind o tenta galbuie se intredeschide usa cuptorului (se pune in deschizatura coada unei linguri de lemn care nu va permite usii sa se inchida complet).Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 6

Fiind mult mai mici decat pavlova-cake, aceste cosulete in forma de inimioara vor fi gata mult mai repede (sub o ora). Practic, in momentul in care se desprind cu usurinta de pe hartia de copt, sunt gata.Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 7

Se lasa sa se raceasca, intre timp se bate frisca spuma tare, se indulceste cu cele 2 linguri de zahar pudra si se stabilizeaza cu intaritorul de frisca.Se pune frisca intr-un pos cu dui stelat si se umplu cosuletele de bezea, formand de asemenea o bordura mai inalta.

Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 8

In mijlocul fiecarui cosulet se toarna cate 1-2 linguri de jeleu de mure (nicio grija, frisca nu se va pata) si se adauga cateva boabe de mure.

Preparare Mini pavlova cu fructe de padure 9

Ultima rețetă publicată

Au mai apucat sa stea la rece cam o ora inainte de a deveni istorie. Le-am garnisit cu frunzulite de menta proaspata pudrate cu zahar pudra, pentru a crea un efect de „brumat.” Proaspete si delicioase!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 comentarii la Mini pavlova cu fructe de padure

  1. andreuta spune:

    Stimata doamna Laura,as vrea in primul rand sa va multumesc ca ati creat acest blog cuinar!Este minunat,maiales pentru cele gospodine care suntm la inceput de drum…Sunt plecata din Romania de aprox 10ani,timp in care am tot gatit:in mod traditional!!!Apoi intr-o zi amdescoperit-o pe doamna Amalia….iar mai apoi pe dumneavoastra!Sincer sunteti micii(MARI)ingeri din bucataria mea,datorita faptului ca retetele sunt extrem de bine explicate pas cu pas si e aproape imosibil sa dau gres!Sunteti nemaipomenite!Aceasta reteta o sa o fac mainecaci e duminica si arata super frumos!Promit ca voi trimite o poza!

  2. Liana Morar spune:

    Nu exista asa ceva! :) Arata absolut minunat prajitura asta si cam tot ce faceti aici pe blog.

    Succes la concurs!

  3. geanina spune:

    Buna Laura

    Banatanca mea sa sci ca iti tin pumnii pt concurs si ca te votez in fiecare zi de 3 ori de pe 3 laptopuri si sper sa si castigi caci 'tot banatu-i fruncea" caci chiar meriti acest premiu pt gustul divin pe care il dai mancarurilor pe care le faci si ni le impartasesti si noua.
    Sunt f bucuroasa ca am apucat sa schimb macar 2 vorbe cu tine la o nunta la care ai cantat pe 5 septembrie la Padina-Matei langa Moldova-Noua(probabil ca nu iti mai aduci aminte la cate nunti participi, eu am venit la tine si ti-am spus ca sunt o admiratoare a ta si a blogului tau)
    Te pup si 3 voturi pe zi ai asigurate de la mine

  4. Gina spune:

    superbe prajiturele, imi imaginez si gustul, multumesc mult pentru idee!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE