Cautare in site
x inchide

Minioane cu alune si napolitana

Reteta de
Adaugata la

Parca niciodata nu stim destule retete de prajituri marunte, sau fursecuri sau cum vreti sa le ziceti. Ideea e ca de fiecare data cand avem o sarbatoare in casa, trebuie sa pregatim si un platou cu astfel de prajiturele, la fel de placute si de potrivite si la desert ca si la cafea. Si cum platoul cu prajituri ar trebui sa etaleze macar vreo patru feluri de petit four, si cum de fiecare data ne dorim sa venim cu ceva nou… evident, nu stim destule retete de fursecuri. Iata de ce incerc sa va inspir azi cu aceste minioane cu alune si napolitana, care mie imi par foarte aspectuoase si va asigur ca sunt si rapide si usor de facut. Pe deasupra, denumirea spune totul despre gustul lor: napolitana, alune, ciocolata… niste prajituri cu un gust superb!

Ingrediente minioane cu alune si napolitana:

  • 100 de grame de alune (sau nuci, migdale, caju, arahide etc.)
  • 2 foi de napolitana (din comert)
  • 100 de grame de unt
  • 80 de grame de zahar
  • 2 oua intregi
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200 de grame de ciocolata de menaj
  • 2-3 linguri de ulei

Preparare Minioane cu alune si napolitana:

Pentru inceput, ne ocupam de crema de alune si ciocolata a napolitanelor, care este absolut delicioasa si pe care o putem folosi cu mare succes si pentru umplerea napolitanelor clasice, cu 4-5 straturi.

1. Alunele (sau nucile) se macina fin.

2. Intr-o craticioara se pun ouale intregi, zaharul, zaharul vanilat, untul taiat bucatele si alunele (poza 1).

3. Se fierbe totul pe aburi (intr-o cratita putin mai mare decat cea in care am pus ingredientele, cu apa care fierbe) timp de 8-10 minute timp in care se amesteca intr-una, pana cand compozitia se ingroasa (poza 2).

4. Se trage craticioara de pe foc si se adauga 100 de grame de ciocolata razuita sau picaturi, asa cum am folosit eu (poza 3).

5. Se amesteca bine pana cand ciocolata e complet topita si se lasa deoparte.

preparare crema minion cu alune si napolitana

Pentru asamblarea minioanelor, aveti nevoie de 3 prosoape de bucatarie curate, pe care le udati cu apa si apoi le stoarceti foarte bine.

1. Asezati pe planul de lucru un prosop umed intins, puneti una din foile de napolitana, acoperiti cu urmatorul prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed (poza 1). Se lasa napolitanele sa se inmoaie cateva minute (5-10 minute maximum) pana cand vor deveni flexibile dar nu imbibate cu apa. Atentie, daca uitati de ele s-ar putea sa devina inutilizabile, daca absorb prea multa apa se vor dezintegra, asa ca e bine sa verificati frecvent cat de flexibile au devenit.

2. Odata inmuiate napolitanele, foile se taie in 2 bucati egale pe lungime. Fiecare bucata se unge cu cate 1/4 din crema pregatita (poza 2), intr-un strat subtire si uniform.

3. Se ruleaza pe rand cele 4 bucati pregatite, in cate 1 cilindru cat mai strans (poza 3). Se dau la rece cele 4 rulouri pentru 30 de minute.

4. Dupa ce au stat la frigider minimum 30 de minute, rulourile se taie in bucati de 4-5 cm. lungime (poza 4).

5. Se topesc cele 100 de grame de ciocolata ramasa impreuna cu ueliul pe baie de aburi, amestecand constant.

6. Se inmoaie capetele prajiturelelor in ciocolata topita, cu grija sa nu se pateze partea vizibila de napolitana (poza 5).

asamblare minioane cu alune si napolitana

Minioanele date prin ciocolata se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la congelator 15-20 de minute, pana se intareste bine glazura.

preparare minion cu alune si napolitana

Se pot servi deindata ce glazura s-a intarit, dar se pot pastra cu succes intr-o cutie asezata intr-un loc racoros, pana la o saptamana.

minioane cu alune si napolitana, reteta fursecuri, prajituri marunte

Spor la treaba si pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

31 comentarii la Minioane cu alune si napolitana

  1. maria spune:

    Uite, Laura, unde a ajuns reteta ta. Iar site-ul se numeste, culmea, Retete noi….. https://retetenoi.net/minioane-de-napolitana-cu-alune/

  2. marieta spune:

    am incercat si eu reteta si mi au iesit extraordinare.
    as incerca insa o varianta de post in care sa inlocuiesc untul cu margarina, dar ouale cu ce le-as putea inlocui?
    multumesc

    • Laura Laurentiu spune:

      Marieta draga, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut. Cat despre varianta de post… sincer, e vara si sunt atatea fructe! Toate sunt de post! sau poti face un strudel cu fructe, ca sa nu fie doar ele crude, serios. Nu stiu ce sa zic, pentru mine ideea de post nu prea se pupa cu prajiturile. :)

  3. Bogdan spune:

    Ce pot folosi in loc de ciocolata de menaj? Pot folosi ciocolata normala? Multumesc

  4. Andreea spune:

    Sunt delicioase si foarte usor de facut!! Pana si eu am reusit sa le fac si am 14 ani, deci…Bravo Laura!!!:*:*:*:*:*

  5. anonim spune:

    o sa ii spun si mamei sa imi faca si mie de Craciun !

  6. Adriana Petrescu spune:

    Cei dragi vor fii incantati de aceste minioane!abia astept sa testez si eu reteta si revin cu un feedback, cel mai probabil de Sarbatori; arata foarte bine, felicitari pentru toate bunatatile pe care le faceti!

  7. Maria Curtean Popovici spune:

    Delicioase!

  8. Flores spune:

    De cum am vazut reteta, mi-am zis ca trebuie sa o execut rapid. Cum nu prea am avut timp dupa ce am ajuns de la serviciu, am luat-o putin pe scurtatura. Am umplut foile de napolitana fara sa le inmoi si fara sa le rulez. Au iesit excelent. Eu am pus numai migdale pe care le-am prajit putin in tava.

  9. Cecilia spune:

    Nu am mai putut rezista si am facut aseara reteta. Ravagii am facut! Foarte gustoase si usor de facut. Nu cred ca 2 foi sint suficiente la cat de bune au iesit. Felicitari!

  10. Parfumuri-Romania.ro spune:

    Foarte bune si cu nuci

  11. Deni spune:

    Super aspectuos, super delicios!!!!

  12. amo_ki2000 spune:

    cred ca sunt superr,am manacat din comert dar cred ca nu se compara cu acestea,sigur o sa le incerc.Multumesc pt reteta!!

  13. madicuisine spune:

    Arata minunat ! Am salvat reteta. Sigur musafirii mei vor fi incantati de asa bunatate. Plus ca se pot face o multime de combinatii delicioase in ceea ce priveste umplutura. Multumesc de idee!

  14. Maria Curtean Popovici spune:

    Arata delicios!saptamana care vine sper sa le fac..

CLOSE
CLOSE