Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Orange-muffins

Orange-muffins

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Pentru ca sunt o harnicuta, uite, am copt pana-n miez de noapte si am pregatit ceea ce urmeaza pentru un mic dejun foarte aromat (marturisesc ca l-am gustat, am impartit „sectiunea” pozata mai jos cu sotul meu ), caci am vazut reteta acestor minunate muffins cu portocale de pe un forum sarbesc si nu am avut stare pana ce nu le-am pregatit:
orange muffins 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Orange-muffins:

Pt. muffins:

  • 3 oua
  • 150 de grame de zahar
  • 40 de grame de unt
  • 300 de grame de faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt

Pt. jeleul de portocale:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
  • 40 de grame (2 linguri cu varf) de amidon alimentar din porumb
  • 400 ml suc de portocale
  • 3 linguri de zahar (atentie! daca sucul e cumparat s-ar putea sa fie indulcit!!!)
  • coaja de portocale confiata, dupa gust

Preparare Orage-Muffins:

Ultima rețetă publicată

Prima data preparati jeleul de portocale, puneti sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar, amestecati amidonul cu putin suc si adaugati, cand a dat sa fiarba am adaugat si coaja confiata, lasati pana se ingroasa si dati de o parte, la racit:
jeleu
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt si se omogenizeaza pentru obtinerea aluatului.
aluat
Pentru ca nu am avut rabdare sa imi iau si eu niste forme de hartie pentru muffins, am uns cu unt solid si am tapetat cu faina forma de muffins (grea operatiune :P!):
tavaunsa
Am pus in fiecare gaura cate o lingura de aluat, apoi in fiecare forma am pus cate o lingurita buna de jeleu, adancind-o in aluat:
cu jeleu
Am acoperit cu restul de aluat:
gatadecuptor
In cuptorul preincins la 180 de grade (cuptor pe gaz, fara ventilatie) am introdus tava si am uitat-o acolo pret de 20 de minute. Brusc mi-am amintit de ei, si i-am salvat de carbonizare chiar la momentul oportun (glumesc :P). Am lasat muffins-ii sa se raceasca pe un gratar pentru prajituri. Jeleul ramas l-am pus in spritul cu deschizatura in forma de stea (cea mai mare) si am ornat muffinsii:
farazahar
Apoi i-am presarat cu zahar pudra:
gata
Si, am marturisit deja, cu toata ora intarziata, care nu mi-a dat de ales decat sa aprind becurile electrice, am riscat si la o sectiune. Nu e cea mai reusita poza, dar subiectul ei e un minunat de parfumat muffin, asa ca sper ca ma veti ierta.
sectiuneed
Superbi si parfumati!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 comentarii la Orange-muffins

  1. mirabela spune:

    :) ieri mi-am luat forma de muffins asa ca azi ii fac si proba cu acesti deliciosi muffinsi……trebui sa recunosc ca eu faceam aceasta budinca cu fanta in lipsa portocalelor si o foloseam la prajitura cu branza si fanta. Va multumesc personal pentru reteta.

  2. mirabela spune:

    :) ieri mi-am luat forma de muffins asa ca azi ii fac si proba cu acesti deliciosi muffinsi……trebui sa recunosc ca eu faceam aceasta budinca cu fanta in lipsa portocalelor si o foloseam la prajitura cu branza si fanta. Va multumesc personal pentru reteta.

  3. mirabela spune:

    :) ieri mi-am luat forma de muffins asa ca azi ii fac si proba cu acesti deliciosi muffinsi……trebui sa recunosc ca eu faceam aceasta budinca cu fanta in lipsa portocalelor si o foloseam la prajitura cu branza si fanta. Va multumesc personal pentru reteta.

  4. mirabela spune:

    :) ieri mi-am luat forma de muffins asa ca azi ii fac si proba cu acesti deliciosi muffinsi……trebui sa recunosc ca eu faceam aceasta budinca cu fanta in lipsa portocalelor si o foloseam la prajitura cu branza si fanta. Va multumesc personal pentru reteta.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE