Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Dintre toate felurile de ciocolata pe care le-am gustat, cel mai mult mi-a placut ciocolata After Eight. Mi s-a parut incantator atat gustul, cat si felul foarte placut in care straturile fine de ciocolata contrasteaza cu crema mentolata. La o prajitura inspirata de aceasta ciocolatica visez demult si iata ca a venit momentul sa transform visul in realitate. Pentru ca experimentul s-a dovedit o o mare reusita, azi va impartasesc reteta mea, absolut originala, de prajitura After Eight.
prajitura after eight 11

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 20
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Prajitura After Eight:

  • 5 oua
  • 100 grame zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 2.5 linguri cu varf de gris
  • 2.5 linguri cu varf de faina
  • 2.5 linguri cu varf de cacao
  • 2.5 linguri de miere de albine
  • 1,5 lingurite de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 25 ml. lapte
  • 135 ml. ulei
  • crema din:1 litru de smantana pentru frisca (milli hab tejsin am folosit eu), 6 linguri de zahar pudra, 5 plicuri de intaritor pentru frisca, 4 linguri de sirop concentrat de menta, 30 de ml. de lichior de menta
  • glazura intre straturile de crema: 200 de grame de ciocolata de lapte, 150 de grame de unt, 2 linguri de apa, 4 linguri de ulei
  • glazura pentru finisarea prajiturii: 250 de grame de ciocolata de lapte, 100 grame de unt, 3 linguri de ulei, 3 linguri de smantana pentru frisca
  • sirop (optional): 4 linguri de sirop de menta, 4 linguri de lichior de menta si apa rece pana la atingerea volumului de 150 de ml.

Preparare Prajitura After Eight:

1. Pentru blat  se separa ouale, se bat cele 5 galbenusuri  cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare  pana amestecul e o crema densa. Albusurile se bat spuma tare cu  praful de sare. Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul in compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul si apoi mierea. Se amesteca usor cu cele 5 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Compozitia finala este destul de lichida. Se toarna compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de  copt si se coacein cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13  minute sau la cel normal la 175 grade. (Imagini cu prepararea blatului la reteta kinder pingui).

Se lasa blatul sa se raceasca in tava.

prajitura after eight 4
2. Intre timp, se prepara crema: smantana pentru frisca se bate spuma tare, se adauga zaharul praf si intaritorul (sa nu vi se para mult, pe plicul dr.oetker de intaritor de frisca scrie „pentru 0.2-0.25 litri de frisca, asa ca e chiar proportia corecta) si se mixeaza pana devine foarte tare (poza 1). Se adauga siropul de menta si lichiorul (poza 2) , se mixeaza bine si crema este gata (poza 3).
crema prajitura after eight
3. Blatul racit se desprinde de hartia de copt, apoi se reaseaza pe aceeasi hartie, in tava in care s-a copt. Se insiropeaza cu siropul pregatit prin amestecarea ingredientelor specificate (daca se doreste sa fie insiropat) si se acopera cu o treime din crema.
prajitura after eight 5
4. Se topesc pe foc foarte mic toate ingredientele pentru glazura intermediara (icare se pune ntre straturile de crema). Se lasa sa se raceasca pana are temperatura degetului, apoi se toarna 1/2 din glazura peste prajitura, intinzand-o rapid. Se da la tava la congelator aproximativ 10 minute, doar cat sa se intareasca glazura, apoi se acopera cu o alta treime de crema.
prajitura after eight 6
Ultima rețetă publicată

5. Se netezeste bine crema si se toarna restul de 1/2 din glazura preparata, pastrata abia calduta.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
prajitura after eight 7
Tava se reintroduce la congelator pana ce se intareste al doilea stat de glazura.
6. Se acopera cu ultima treime de crema mentolata si se taie prajitura in patratele, cu un cutit in permanenta inmuiat in apa clocotita. Se aseaza prajiturile pe un paltou mare, acoperit cu o coala curata de hartie de copt, usor distantate intre ele.
prajitura after eight 8
7. Prajiturile se dau la congelator si intre timp se prepara glazura finala, topind toate ingredientele pe foc mic. Ciocolata este bine sa fie rupta in bucati mici, egale, ca sa se topeasca in acelasi timp, fara a fierbe glazura, care daca da in clocot ar putea sa se taie (depinde de calitatea ciocolatei). Se scot prajiturile din congelator si se toarna pe fiecare in parte cate o lingura de glazura, intinzand-o rapid si lasand sa se scurga ciocolata si pe margini. Se dau prajiturile glazurate la congelator pana se intareste glazura, apoi se transfera pe platoul de servit.
prajitura after eight 9
8. Pe hartia de copt din tava in care s-au glazurat prajiturile se va scurge o cantitate de ciocolata topita. Aceasta se aduna si se retopeste, impreuna cu restul de glazura ramasa pe vas (eventual se adauga o lingura de apa) si se traseaza cu ciocolata topita linii subtiri deasupra prajiturilor, cu ajutorul seringii  pentru ornat (acest decor e optional).
prajitura after eight 10
Inainte de servire, se pot orna cu cate o frunzulita de menta proaspata:
prajitura after eight 12
Se servesc reci, de la frigider, si parca a doua zi sunt si mai bune. Prajitura After Eight i-a incantat pe  oaspetii mei, dar a fost si pe gustul fiicei si al sotului.

 

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

45 comentarii la Prajitura After Eight

  1. Stela spune:

    Ce prajitura interesta cred ca gusta bine si bucatareasa este buna

  2. Georgiana spune:

    Fiindca arata bine,am citit si reteta,dar si comentariile.Eu gatesc mult si fac tot felul de prajituri.Va dau un sfat celor care nu gasiti sirop de menta,inlocuiti cu alt sirop.Combinati gustul de ciocolata al foii cu alta aroma si culoare ,nu neaparat cu cel scris aici.Cand faci des si din placere un lucru,mai gasesti mici trucuri.Sigur nu are ce sa strice la reteta,exceptand aroma de menta.Mie de exemplu,nici nu mi-ar placea combinatia de menta cu ciocolata.Asa ca…solutii exista,nu va limitati la rtete,mai inlocuiti ca nu se intampla nimic.

  3. Dc_bel spune:

     am revenit cu impresii dupa ce am facut (si mancat) prajitura After Eight: este o prajitura cu adevarat rafinata! Va felicit pt reteta! Si mi s-a parut usor de facut… desi necesita ceva timp, dar rezultatul este excelent! O singura problema am avut: am folosit esenta de menta, pentru ca nu am gasit sirop de menta, iar crema a ramas alba… :( dar gustul a fost bun, doar aspectul a fost putin altul… Inca o data, multumim pentru reteta!

    • lauralaurentiu spune:

      Cu multa placere, sa va fie de bine si ma bucur din suflet ca v-a reusit :). Asa e, e o prajitura buna si rafinata. :)

      2012/4/25 Disqus

  4. Dc_bel spune:

    siropul si lichiorul de menta pot fi inlocuite cu esenta de menta? si daca da, cata esenta ar trebui sa folosesc? multumesc.

    • lauralaurentiu spune:

      Nu stiu, ca eu nu am folosit, dar eu zic sa adaugi incepand cu cate putin (1 lingurita) si sa gusti, potrivind sa fie pe gustul tau.

  5. Doinapavel71 spune:

    Da-ti-o incolo de treaba, d-na Laura! Pai ce ne faceti cu retetele astea? Citesc, imaginatia imi joaca feste, iar papilele gustative…, ce sa mai zic? Cred ca daca i-am cere sfatul d-nei Bilic( nutritionista), ne-ar da peste mana sa nu mai tastam nimic, deoarece s-ar putea, chiar si pozele dv. sa ingrase!
    Minune de sit! Dand dintr-o reteta in alta si citind, mi-am lamurit multe lucruri de care nu stiam sau nu eram sigura.
    Multumesc pentru tot si complimente!

    • lauralaurentiu spune:

      Va multumesc foarte mult pentru aprecieri, doamna Doina.

      Pozele nu ingrasa, dar de multe ori impulsurile transmise de pupile catre papile sunt atat de chinuitoare, ca ne trimit direct la frigider :)). Asta e, viata e prea scurta ca sa ne chinuim cu obsesia kilogramelor, mai ales ca la un moment dat, inevitabil devenim cu toate – si cele slabe, si cele mai pline – mai putin atragatoare :)).

      Multumesc din nou pentru vizita si va mai astept.

      2012/3/31 Disqus

  6. alina spune:

     daca nu am sirop de menta, se poate pune esenta de menta?

  7. iasminna spune:

    interesant am sa cumpar sirop de menta si o fac dar pana atunci la rand este aluatul foietaj cu margarina

  8. lauralaurentiu spune:

    Da, tot cu sirop de menta. Mult succes!

  9. Anonymous spune:

    Super praji… Am cumparat ieri din Metro sirop de menta. Dar nu am fost foarte atenta cand am citit reteta si nu am observat ca am nevoie si de lichior de menta. Pot sa il inlocuiesc cu altceva?

  10. Anonymous spune:

    Isabela: Laura nu m-am gandit la o alternativa dar ai drepatate…as putea incerca cu portocale…multumesc.

  11. lauralaurentiu spune:

    Isabela, iti multumesc pentru aprecieri. :) Sincer, ma straduiesc ca acest blog culinar sa creasca in permanenta si sa fie de folos celor care il citesc.

    Referitor la prajitura: daca nu iti place menta, parerea mea este sa nu o faci. Incearca o varianta a prajiturii in care sa inlocuiesti siropul de menta cu un sirop concentrat de portocale, combinatia de ciocolata si portocale e la fel de eleganta si delicioasa.

  12. Anonymous spune:

    Buna Laura, sunt Isabela. Eu nu am mancat niciodata ciocolata after eight, dar prajitura asta prea imi face cu ochiul. Desi siropul de menta nu imi place deloc. Nu stiu ce sa fac…as incerca sa o fac dar mi-e ca nu o sa ne placa…As putea sa fac jumatate de portie…Ma mai gandesc…Oricum iti fac din nou sincere complimente pentru site. E optim.

  13. Mihaela spune:

    Te rog, da-mi un sfat: blatul insiropat sau neinsiropat? Trebuie sa-l fac maine.

  14. lauralaurentiu spune:

    Anonim – am cumparat siropul de menta de la Metro, acolo unde sunt articole pentru bar.

  15. lauralaurentiu spune:

    Raluca, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. Iti doresc succes si te astept cu impresii.

  16. lauralaurentiu spune:

    MaMely, thank you so much and i'll try to resolve your request soon!

  17. lauralaurentiu spune:

    Bianca draga, in general ma folosesc de tot ce nu e natural. Eu de cand m-am trezit pe lumea asta, stiu ca frisca se obtine din smantana proaspata de vaca, dulce, nefermentata. Preparatele vegetale care sunt disponibile pe piata sunt un fel de margarina mai diluata, care nu se compara nici din punctul de vedere al gustului cu produsul natural. E drept, se lucreaza mai usor cu ele. Stiu ca si eu folosesc aditivi, si la reteta asta am folosit praf de copt, siropul ala de menta, intaritorul de frisca (pe plic scrie ca ar contine doar amidon si zahar praf, daca e doar atat nu e cine stie ce, dar putem sti?), de aceea macar acolo unde am o alternativa voi alege produse naturale.

  18. lauralaurentiu spune:

    Mihaela – Roman, eu zic sa incerci mai intai cu reteta de prajitura kinder pinguin. Asamblarea acestei prajituri e foarte asemanatoare cu aceea, daca iti va reusi "pinguinu'" :P o sa iti reuseasca si asta.

  19. lauralaurentiu spune:

    Ela – mult succes! Ciocolata-i ciocolata, dar prajitura asta e foarte placuta, asta e sigur!

  20. lauralaurentiu spune:

    Cristina, chiar cred ca am descoperit o reteta buna :). Prajitura aceasta are o consistenta placuta si un gust tare bun.

  21. lauralaurentiu spune:

    DiAnais, multam de aprecieri si te mai astept!

  22. lauralaurentiu spune:

    Camelia, avem gusturi asemanatoare :). Gustul prajiturii e apropiat de cel al ciocolatei after eight, nu ar fi stricat sa fie chiar mai mentolata, cred ca cei care fac ciocolata au niste esente puternice.

  23. lauralaurentiu spune:

    Boabe de Cafea – am cautat tortul si l-am vazut, sunt convinsa ca a fost minunat!

  24. Anonymous spune:

    Arata incredibil dar te rog spune-mi unde gasesc sirop de menta?Merci mult.

  25. raluca spune:

    incredibila prajitura; sotul meu e innebunit dupa combinatia ciocolata-menta. vai ce surpriza o sa-i fac. multumim de prajitura perfecta de Sarbatori. Craciun fericit!

  26. MaMely spune:

    This looks so good Laura, but I wish you still have your Google Translator.I love all your recipes!!

  27. Bianca spune:

    Cu siguranta foarte buna..ma gandesc ca are acelasi gust ca si ciocolata.
    O mica intrebare: de ce folosesti smantana dulce cu 5 plicuri de intaritor cand se poate folosi frisca>? Nu e mai usor de folosit frisca? Eu folosesc Meegle si sunt foarte incanata de ea.

  28. Ela spune:

    Sunt innebunita dupa ciocolata cu menta – Anidor si After eight :)… dar daca spui ca aceasta projitura satisface nevoia de aceasta ciocolata, cu siguranta ca am s-o testez !!!!

  29. Anonymous spune:

    Fantastica prajitura !!! Nu stiu daca voi avea curaj sa o fac vreodata ( nu prea sunt talentata in bucatarie) dar, in mod cert, am sa vizitez reteta asta de foarte multe ori :))))). Mihaela – Roman

  30. Cristina spune:

    Ciocolata After eight e preferata mea. Cu siguranta prajitura ta e divina, la cat de bine arata pot doar sa-mi imaginez ce gust are…

  31. DiAnais spune:

    Vaaai…m-ai imbolnavit cu reteta aceasta! Ador ciocolata A fter eight! :)

  32. Camelia spune:

    Super arata!!! de-abia astept sa o incerc, sunt mare fan al ciocolatii After Eight, si a tot ce contine menta :)

  33. Boabe de Cafea spune:

    Minunata!
    Eu am facut in septembrie tort cu mousse de menta verde (am folosit frunze de menta).
    A iesit foarte bun :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE