Cautare in site
x inchide

Rulada cu capsuni si crema cheesecake

Reteta de
Adaugata la

Cand se intampla sa ai chef de o prajitura cu branza, copilul bazaie ca vrea o prajitura cu ciocolata iar barbatul sa pofteasca la o prajitura cu fructe, ce e de facut? Eu am tras linie si-am facut media si a rezultat aceasta rulada cu capsuni si crema cu gust de cheesecake, care ne-a multumit pe toti. Nici n-avea cum, ca a fost delicioasa: blatul pufos, crema de branza racoroasa si capsunile proaspete, ce mai, o combinatie prefecta, as zice! Si pentru ca tot a fost un desert atat de reusit, mi-am zis ca n-ar strica sa va impartasesc o tehnica simpla, dar de mare efect, pentru obtinerea unui blat de rulada perfect, care nu mai are nevoie nici de glazura, nici de alt finisaj, e decorativ el in sine.

rulada cu capsuni si crema cheesecake, retetaprajitura cu capsuni
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Rulada cu capsuni si crema cheesecake:

blat:

  • 5 oua
  • 3 linguri de apa rece
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 6 linguri + 1 lingura rasa de faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 150 ml. de lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina (50 de grame)
  • 250 de grame de branza de vaci
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200-250 de grame de smantana pentru frisca
  • optional, 1 plic intaritor pentru frisca

in plus:

  • 250-300 de grame de capsuni proaspete

Preparare Rulada cu capsuni si crema cheesecake:

1. Ouale se separa, albusurile se pun intr-un bol impreuna cu sarea si cele 3 linguri (de supa) cu apa rece; se bat spuma tare, apoi se adauga cele 8 linguri de zahar si se bate in continuare pana ce zaharul se dizolva complet (poza 1).

2. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se mixeaza scurt de cateva ori cate 3-4 secunde, doar cat sa se incorporeze (poza 2).

3. Se scot intr-un castronel 2 linguri cu varf din spuma de oua si se adauga cacaua si 1 lingura rasa de faina (poza 3).

4. Se amesteca compozitia din castronel, se acopera tava cu hartie de copt si se „deseneaza” decorul dorit pe hartie cu aluatul pregatit cu cacao (poza 4). Eu am folosit spritul pentru decorat cu varful cel mai ingust pe care il am, compozitia se poate pune si intr-o punga care se taie putin la un colt, intr-o seringa etc. Decorurile, la fel, dupa imaginatia fiecaruia; eu le-am facut „desenand liber”, dar se poate folosi la fel de bine un sablon.

5. Odata completat decorul pe hartia de copt, se da tava la congelator pentru 20-25 de minute. Imediat se aprinde si cuptorul care se fixeaza la 180 de grade Celsius.

6. Dupa trecerea celor 25 de minute se adauga cele 6 linguri de faina peste spuma de oua ramasa si se amesteca cu miscari de jos in sus, cu ajutorul unei spatule. Se toarna aluatul peste decorul cu cacao (poza 5), se niceleaza si se da in cuptorul deja incalzit la 180 de grade Celsius.

preparare blat rulada, blat rulada decorat reteta

Blatul se coace 10-12 minute, doar cat sa treaca testul scobitorii care, introdusa in mijlocul blatului trebuie sa iasa curata daca blatul este copt (poza 1).

Imediat dupa ce se coate blatul din cuptor, se intinde un prosop curat pe planul de lucru si se presara cu 2 linguri de zahar pe toata suprafata. Blatul fierbinte se rastoarna deasupra prosopului astfel pregatit (poza 2).

Hartia de copt care a constituit suportul blatului in timpul coacerii si pe care s-a desenat decorul cu cacao se indeparteaza (poza 3), lasand sa se vada decorul.

Se acopera blatul cu o alta coala de hartie de copt, curata (poza 4) si se rastoarna deasupra acesteia ajutandu-ne si de prosop. Se indeparteaza prosopul si blatul inca foarte cald se ruleaza in hartia de copt curata cu partea decorata in afara (poza 5).

asamblare blat rulada

Se lasa blatul rulat in hartia de copt sa se raceasca, intre timp se pregateste crema.

Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul si se dilueaza cu laptele rece. Se pune compozitia pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se obtine o ciulama groasa. Imediat, se adauga branza de vaci proaspata, bine stoarsa de zer, coaja de lamaie si esenta de vanilie (poza 1). Se incorporeaza branza de vaci in crema de lapte, de preferinta cu ajutorul blenderului de mana, pentru a obtine o textura cat mai fina (poza 2).

Se lasa crema de branza sa se raceasca complet la teperatura bucatariei. Separat, se bate smantana pentru frisca spuma tare si (optional) se stabilizeaza cu pliculetul de intaritor pentru frisca (eu nu am mai facut-o).

Cand crema de branza s-a racit, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza si se adauga si capsunile, taiate sau nu in sferturi sau jumatati, dupa cat de mari sunt (poza 3).

preparare crema cheesecake pentru rulada cu capsuni

Blatul racit se desface din hartia de copt si se umple cu crema pregatita, acoperind, bineinteles, partea fara decor si care a fost infasurata in interior.

rulada cu capsuni, preparare

Prajitura se ruleaza cu crema inauntru si se da la rece 2 ore inainte de servire.

rulada cu capsuni si crema cheesecake

E delicioasa, chiar usor de facut si merita incercata, asa ca va doresc de pe acum pofta buna! :)

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 comentarii la Rulada cu capsuni si crema cheesecake

  1. Cristina spune:

    As putea folosi crema de branza ( philadelphia de ex.),sau mascarpone in loc de branza proaspata? Am tot cautat, dar nu gasesc pe aici, pe unde sunt eu, branza proaspata.
    Multumesc frumos!

    • Cristina spune:

      Pentru ca arata atat de bine rulada, nu am mai avut rabdare sa astept raspunsul si am facut-o cu mascarpone si o lingura de crema de branza pe care o aveam prin frigider. M am gandit sa risc si bine am facut. E perfecta! Fiica mea cea mica a fost incantata sa decoreze hartia de copt :), asa ca a fost munca de echipa. As fi vrut sa pun o poza cu rezultatul, dar nu stiu daca se poate.Multumesc tare mult pentru reteta. Am facut multe retete de-a dumneavoastra si toate au fost mai mult decat delicioase.😊
      Va imbratisez cu drag!

    • Sigur că da, ar fi perfect. Cu tot dragul!

  2. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  3. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  4. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  5. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  6. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  7. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  8. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  9. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  10. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  11. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  12. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  13. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  14. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  15. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  16. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  17. Zor de zi spune:

    Olioo, muică*!* Cu fragi, frăguțe de câmp că-s mai parfumate …mersi dragă Laura pentru acest iz de primăvară – oferit nouă în farfurioară-:))

  18. IOANA.TRONARU spune:

    DOAMNA LAURA DATI-MI SI MIE RETETA DVS DE PANDISPAN (SIMPLU,ADICA PISCOTA)EU TOT FAC DAR NU IMI IESE PE CAND CRESTE SI AR TREBUI SA SE COACA SE LASA SI RAMANE EXACT CAT A FOST CAND AM PUS-O IN TAVA DAR NU SE NICI COACE LA MIJLOC CHIAR DACA AM LASAT-O SI 40 DE MIN.VA ROG MULT!

  19. s spune:

    da da si nu un prosop ci,ceva de bumbac

    • lauralaurentiu spune:

      Stimate domn/doamna, eu detin numai prosoape de bucatarie din bumbac, scuzele mele ca am presupus ca toata lumea foloseste asa ceva in bucatarie. Deci e ceva de bumbac, dar e si prosop in acelasi timp, asa e bine?

  20. nouatigaraelectronica spune:

    Wow abea ast sa o incerc…

  21. daniela spune:

    deci,deci e fenomenala e super delicioasa am facuto nu credeam ca are o asa savoare felicitari pt asa retete si cea de zacusca am facuto esti super laura ma bucur ca postezi asa retete bune !

  22. emi spune:

    arata excelent…cred ca-i delicioasa..sa termin dieta si ma oblig sa ma tratez cu o asa delicatete….sa iti traiasca miinile de aur…

  23. Beatu Alice spune:

    Am facut aceasta rulada este exceptionala, am facut-o toata vara cu tot felul de fructe de la capsune la afine si zmeura, cu piersici… iar crema de branza un deliciu, mereu ma abtin sa nu o mananc pe toata inainte de a umple rulada cu ea. Este una din prajiturile mele du suflet. Multumesc frumos pentru aceasta reteta.

  24. Am facut-o ieri, dar cu zmeura, caci asta am avut. E usor de realizat si tare buna si racoroasa, asa ca nu mai ascultati gurile carcotase. Asteptam cu nerabdare si alte retete si va multumim.

  25. robert il buro emmanuel spune:

    Nu va uitati in gura la totii invidiosii ! Eu gasesc ca este de apreciat ca vreti sa impartasiti cu noi minunatele voastre retete ! Complimente !!!

  26. Xulescu spune:

    Din pacate, aceasta este una dintre cele mai proaste retete de rulada pe care le-am testat vreodata. Cu tot zaharul presarat pe prosop (de ce? ca sa fie si mai dulce decat e deja?) si rasturnat blatul fierbinte pe el, acesta tot nu s-a dezlipit de foaia de copt. Eu zic sa ramai la cantat, poate faceai o treaba mai buna..

    • Zau asa? Din fericire, aceasta reteta a fost testata de destule persoane care au apreciat-o si carora, nefiind inzestrati de la natura cu o pereche de maini stangi, le-a si reusit.

      Nu s-a dezlipit de pe hartia de copt? Trebuia o hartie speciala, nu una de ambalat cadouri. Daca, totusi, ai folosit hartia care trebuie, nu pot sa concluzionez decat ca ai uitat sa coci aluatul, sau nu l-ai copt destul, pentru ca niciun aluat, dupa nicio reteta, nu ramane lipit de hartia de copt… daca nu e crud.

      Am sa-ti dezvalui si rolul zaharului de pe prosop, dupa ce o sa-ti impartasesc si faptul ca eu nu fac chestii fara rost in viata-mi: fata superioara a blatului copt, fiind fierbinte, va produce condens in contact cu prosopul in care se va rula. Fara zaharul ala risti sa-ti ramana pe prosop bucati din suprafata, care trebuie sa fie intacta, ca alt decor nu avem. Asadar, zaharul se va topi si va crea o suprafata lucioasa, cu aspect finisat, care nu va adera de prosop.

      In final, d-le/d-na Xulescu: daca de maine ma apuc, in paralel cu celelalte activitati in care sunt deja implicata, si de bungee jumping, de exemplu, cu rezultate mai bune sau mai rele, nu vad de ce va priveste pe d-voastra. Cant, gatesc, public, ma dau cu parasuta, e problema mea. Reteta nu v-a reusit nu pentru ca e proasta, ci pentru ca sunteti nepriceput/a. Pacat, de la concitadinii mei asteptam mai mult, dar de la o zi la alta ma conving ca nu e cazul.

  27. Carmen spune:

    Ioi, ioi, ioi! Fata buna, ce-mi faci? Nu m-am putut abtine si am facut rulada asta, cu toate ca i-am promis sotului meu ca nu mai intru in bucatarie . Mi-a placut foarte mult ideea de rulada gata ornata. A iesit minunata !!!!!! In loc de capsuni, am folosit zmeura si mure, numai asa ceva am gasit acu’ prin gradina. Esti o minune !!!! Multumesc !
    Te tuc, aceeasi…….. Carmen
    P.S. In loc de „Tortul cu visine” cred c-o sa fac reteta de praji „Kinder Pingui „, dar sub forma de tort . Crezi c-ar trebui sa insiropez foile de blat?
    Te pup,

  28. ellis_el spune:

    Eu va citesc des,va gatesc retetele si mai des si va scriu cam rar,sunt mai lenesa cu scrisul,dar azi am lasat un comentariu la supa acea minunata de rosii si mi-am adus aminte ca nu v-am multumit pentru aceasta superba rulada.Excelenta ideea cu ornatul,mi-a iesit perfect,asa ca o voi folosi mereu de acum inainte, mai intai pentru ca fac des rulada si am scapat de grija ornatului si apoi imi si place cum raman prietenii uimiti de rezultate.Asa ca eu iau laudele si Dvs multumirile de la mine.Numai bine va doresc

  29. p georgiana spune:

    buna Laura. in loc de capsuni ce alte fructe as mai putea folosi? 

  30. Doina spune:

    se poate face si cu mascarpone sau chiar cream cheese ?

  31. Shteffy Style spune:

    si eu acum vreau sa ma apuc sa o fac:D sper sa imi iasa!

  32. p georgiana spune:

    in loc de capsuni ce alte fructe se pot folosi ?

  33. Maryeleonore spune:

    Multumim frumos pentru reteta: arata foarte bine si e delicioasa!
    Am incercat si eu (o incepatoare in ale bucatariei): am pus portocale in loc de capsuni sa fie un pic acrisoara – a iesit foarte, foarte buna!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur tare mult ca ai incercat-o si ti-a reusit, sa va fie de bine! Categoric trebuie sa fie o incantare rulada cu portocale. :)

  34. Am facut rulada astazi ,este super1

  35. Clody2308 spune:

    Un deliciu prajitura ta,Laura!!!musai s-o incerc si eu,insa am o dilema;nu stiu cu ce as putea inlocui branza de vaca proaspata.Crezi ce ar merge cu mascarpone?
    Esti o suuuper gospodina!Multumesc pentru toate retetele!

  36. eu spune:

    fff buna…am incercat o.ma gandeam ca e mai greu de facut,dar nu.bravo!felicitari pt blog!

  37. Jeni Bulafca spune:

    Super tare!!! N-am mai avut timp in ultimul tomp sa intru pe blogul tau. Toate retetele sunt super, dar eu sunt pasionata de dulciuri (torturi si prajituri); am incercat cateva retete. Au fost delicioase… Iti doresc o vara cu spor la treaba…….

    • lauralaurentiu spune:

      Jeni, ma bucur ca ai incercat retetele si ti s-au parut delicioase, sa iti fie de bine, te mai astept cu drag!

  38. Anca spune:

    Buna Laura. Ma numesc Anca. Vreau sa te felicit pt blog. Esti foarte priceputa :) Am incercat si eu cateva din retetele tale si mi-au iesit excelent!! Te urmaresc mereu, sunt si eu o fana a ta. Daca ai nevoie de retete, cu mare drag le impart cu tine. Eu le colectionez dar nu prea am timp sa le pregatesc asa cum mi-as dori. As vrea sa te intreb: pe cand o reteta de Sarah Bernard? Am vazut multe dar mi-e dor de cea traditionala cu bezele rotunde :) Si cred ca doar tu o poti pregati. Ce zici? 

  39. p georgiana spune:

    ce dimensiune trebuie sa aiba tava?

    • lauralaurentiu spune:

      cea pe care am folosit-o eu a avut 35×37 cm.

      • p georgiana spune:

        multumesc pt raspuns si felicitari pt site. am incercat cateva retete si mi-au iesit super. cu siguranta voi incerca si rulada care bineinteles arata excelent.

  40. Amelinda Kendellyn spune:

    Amazing!!! a delight cake , foarte eleganta si un gust nemaipomenit, la fel de reusita a fost si a doua cu mango , Thanks for the recipe !!!!!!!! continued success

  41. Monica Gabor spune:

    ingenioasa idea cu ornatul!!!!super!!!!!

  42. Herculea raluca spune:

    place mie…mmm bun…facem

  43. mara spune:

    un aspect si un gust pe masura ….DELICIOASA …

  44. melly spune:

    Arată divisim! Aş vrea să încerc si eu… dar oare aş putea înlocui laptele cu lapte praf degresat?

  45. alinutzika spune:

    foarte bine arata! Iar ideea cu decoratul blatului e grozava! 

  46. Contact spune:

    A venit vara ! Ai nevoie de un aer conditionat ?
    IcebergClima te ajuta ! http://www.blablablapunctroeditat de moderator

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc, eu am rezolvat deja aceasat problema.
      Vrei reclama pe acest site? Foloseste cu incredere butonul de contact! Vrei reclama pe alt site? Incearca publi24.

  47. Tamarahorvath spune:

    cata faina se pune la crema ?fiindca la ingrediente nu apare!

  48. Angela Neacsu spune:

    Da este f. aspectuoasa, nu este greu de facut si cred ca este f. buna (dupa ingredientele folosite) am sa incerc.

  49. Maria Popa spune:

    O prajitura pe care am sa o fac sigur pentru Duminica .Multumesc pentru reteta si astept altele la fel de bune.

  50. loredana spune:

    este  un  deliciu  si  arata  bine  rulada  

  51. Lucy spune:

    arata atat de bine!!! multumim

CLOSE
CLOSE