Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Rulada cu crema de portocale

Rulada cu crema de portocale

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Stiti cum e cand vi se anunta musafiri care urmeaza sa apara peste o ora si nu aveti nimic pregatit? Si musafirii respectivi va intra prima data in casa? Prin aceste sentimente de confuzie si penibil am trecut eu ieri. Sotul meu m-a linistit: „Hai, ca te decurci tu, las-o-ncolo! Te ajut si eu!”. Si m-a ajutat: a facut pozele.rulada cu crema de portocale 022
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

  • 1 blat subtire de vanilie, de cumparat – in mod obisnuit, as fi facut un blat de rulada din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de apa, 4 linguri cu varf de faina – dar graba… stiti cum e!
  • 300 ml suc de portocale proaspat stors
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf de amidon
  • 150 de grame de zahar
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 120 de grame de unt
  • 50 de grame de ciocolata amaruie
Zis si facut!Am umezit un prosop curat si am asezat pe el blatul, apoi, cu ajutorul prosopului, am inceput sa il rulez strans:
rulada cu crema de portocale 001
Am lasat blatul infasurat cu prosopul si am trecut la prepararea cremei:
rulada cu crema de portocale 002
Am batut ouale cu zaharul (putin), am omogenizat amidonul cu putin suc de portocale si l-am adaugat peste oua, apoi am subtiat cu restul de suc si am pus totul pe foc mic:rulada cu crema de portocale 003
Am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia:
rulada cu crema de portocale 004
Am trecut vasul cu crema fiarta intr-unul mai mare, cu apa rece, amestecand in crema in continuare. Cand s-a racorit pana la temperatura camerei, am adaugat coaja rasa de portocale si untul:rulada cu crema de portocale 005
Am mixat si am obtinut o crema foarte aromata:
rulada cu crema de portocale 006
Am desfacut blatul si am asezat pe el crema, pastrand o treime pentru ornat:
rulada cu crema de portocale 007
Cu chiu, cu vai, am rulat blatul cu crema (blatul de cumparat nu a fost nici pe departe atat de maleabil cat ar fi fost unul de casa) si l0am pus in frigider pentru cateva minute:rulada cu crema de portocale 008
Am uns cu crema exteriorul ruladei si „am pieptanat-o”, cat de cat, cu furculita, ca mi s-a parut tare neingrijita ca aspect:rulada cu crema de portocale 010
Pentru ca inca mi se parea ca prea arata a improvizatie, am maruntit 50 de grame de ciocolata amaruie:
rulada cu crema de portocale 012
Am varsat aschiile de ciocolata intr-o punga de plastic (noua):
rulada cu crema de portocale 013
Iar punga am aruncat-o la repezeala in cuptorul microunde, pentru un minut, la 1000 de wati. Dupa minutul respectiv, scot punga, o masez…hm… inca simt ceva protuberante, asa ca o arunc inapoi in cuptor si o mai las 15 secunde. Ei da! Acuma nu se mai simte niciun pic de ciocolata netopita:
rulada cu crema de portocale 014
Am facut o gaura destul de fina, cu scobitoarea, intr-un colt al pungii si cu ciocolata topita am incercat sa urmaresc liniile lasate de furculita pe suprafata cremei de pe rulada; pentru ca mi-a mai ramas putina ciocolata am insistat putin asupra lateralelor:
rulada cu crema de portocale 016
M-am declarat satisfacuta de acest decor abstract si am pus rulada in frigider. Tocmai venisera oaspetii… le arat oamenilor casa cea noua, schimbam cateva amabilitati, ii intreb de o cafea… ok, e racita bine prajitura:
rulada cu crema de portocale 018
Vreau sa va spun ca a fost nu buna, ci minunata! Franjurii subtiri de ciocolata devenisera crocanti dar nu m-au impiedicat sa tai feliile frumos, in schimb contrastau placut cu crema onctuoasa si fructata. Aroma.. nu am cuvinte! S-a mancat rulada asta asa cum s-a si facut: la minut!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

42 comentarii la Rulada cu crema de portocale

  1. hashmi spune:

    salut! Arata foarte bine dar nu se poate face cu piscoturi?

  2. jamshad spune:

    We guarantee your satisfaction,
    and we’ll make your event special and memorable for

    an affordable price

    iCare Data Recovery 6 Crack

  3. Lore spune:

    Delicioasaaaa!!!!!

  4. otilia spune:

    va rog sa imi spune-ti daca adaugati 4 linguri de apa la blat. mai jos, in reteta, nu spune-ti, dar mai sus spune-ti ca e nevoie de 4 linguri apa, 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar.

  5. Cecilia spune:

    Multumesc pentru reteta de rulada!!
    Atat pentru blat, cat si pentru crema! Ati avut dreptate, am ramas fara cuvinte!!! Pur si simplu divina!
    Ma bucur ca ceea ce este prezentat pe site, am putut aplica si in realitate si a iesit exact asa cum am vazut in poze!
    Sa aveti o primavara frumoasa si de-abia astept sa mai incerc si alte retete!
    Cecilia

  6. Crina spune:

    Buna,
    Din nou cu impresii…am facut rulada in week-end si mi-am uimit musafirii, dar cum nu sunt egoista le-am ”vandut” pontul, asa ca pe zi ce trece ai mai multi vizitatori. Am respectat reteta intocmai , chiar si cu ciocolata amaruie pentru franjurii de ciocolata, in plus am facut blatul in casa…fina,delicioasa, aspectoasa…merci pentru idei!

  7. Ludmila spune:

    Multumesc pentru reteta  ce i-ati dat-o Luizei.Am facut si eu rulada ieri. Doar ca am facut crema de vanilie ,caci nu aveam portocale in casa la moment(da nu rabda copilul meu pina azi sa manince „tuda”(asa zice el la toate prajiturile):))Da o fac si cu crema de portocale in zilele urmatoare. E super blatul pentru rulada si e usor de modelat.

  8. Kati spune:

    how do you translate recipes into english, someone said you could.

  9. Luiza spune:

    rulada are un gust divin de bun si racoritor unde mai pui ca este incredibil de usor de facut!

  10. Luiza spune:

    as dori sa-mi spuneti cum se face blatul. azi vreau sa fac rulada

    • Anonim spune:

      Luiza, bate spuma 4 albusuri cu un varf de cutit de sare, cand se formeaza spuma ca zapada, adaugai 4 linguri de zahar si bati in continuare pana se dizolva zaharul, adaugi galbenusurile si mai bati de 2-3 ori (sau 2 ture la mixer) apoi adaugi 4 linguri de faina pe care le incorporezi cu miscari de jos in sus, fara sa amesteci circular, ca sa nu se lase spuma albusurilor. Torni aluatul in tava pe hartie de copt si il coci vreo 12-15 minute la 180 de grade (sa iasa scobitoarea curata cand o infigi in aluat). Cat e fierbinte, indepartezi hartia de copt si il rulezi strans in aceeasi hartie sau intr-un prosop de bucatarie. Desfaci dupa ce s-a racit si umpli. Succes!

      • Luiza spune:

        Multumesc mult! dupa ce fac rulada, sper cat de curand ,revin cu impresii. orikum arata delicios!

  11. Luminita Ionita spune:

    Imi poate spune cineva unda gasesc apa de flori de portocale si apa de o mie de flori in magazinele din Bucuresti?Fara aceste ingrediente nu pot face pastiera napoletana…Multumesc daca ima va raspunde cineva…

  12. castana spune:

    Buna Laura!

    Am descoperit acum citeva luni blogul acesta si am devenit fan imediat. De origine din Banat si eu, imi aduc aminte multe retete aici de "acasa". Am mare respect fata de munca pe care o iei in calcul sa imparti cu noi toate aceste retete minunate.

    Rulada cu crema de portocale am facut-o ieri pentru o aniversare in familie si pot sa spun: FOARTE BUNA! Ne-a placut la toti. Multumesc pentru reteta.

    Sper ca esti deacord, am pus un link inspre blogul tau sub poza ruladei facuta de mine, daca nu spune-mi te rog si il indepartez.

    Salutari,
    Lia

  13. lauralaurentiu spune:

    Raluca, ouale intregi.

  14. Raluca spune:

    ouale se pun intregi sau doar albusurile?

  15. Mihaela spune:

    Pot sa inlocuiesc amidonul cu faina? Cat corespund 2 linguri de amidon?

  16. lauralaurentiu spune:

    Multumesc pentru urarile de bine si sanatate, pe care vi le intorc cu entuziasm.

    As dori sa fac cunoscut ca in septembrie vom comemora 1 an de la moartea bunicului meu. A trait 96 de ani, urmand aceasta dieta, sau chiar mai rau, ca mancau slanina in fiecare zi si gateau deseori cu untura in loc de ulei. Probabil ca daca ar fi redus aportul de grasimi si de zahar ar trecut de 100 de ani… dar va asigur ca nu i-ar fi facut placere.

    Sunt de parere ca atat cat am de trait, vreau sa traiesc dupa plac, savurand fiecare clipa si fiecare imbucatura.

    Mai la subiect: se pare ca nici substanta bisfenol-A (va multumesc ca mi-ati spulberat ignoranta legat de existenta ei, chiar nu o cunoasteam) nu a fost nimanui fatala, caci iata, dupa 1 an si jumatate dupa ce prajitura asta a fost ingurgitata, toti "participantii" sunt bine mersi. :) Probabil ca daca as manca zilnic ciocolata topita-n punga, la microunde, mi-ar cauza ceva, dar avand in vedere ca s-a intamplat o data (si aceea intr-o situatie de graba extrema) nu cred ca-mi va pica nici macar un fir de par din aceasta cauza.

  17. Anonymous spune:

    Ciocolata topita la microunde in punga de PLASTIC (eliberare masiva de bisfenol-A), o groaza de unt in crema, zahar cu duiumul. E drept ca papilele gustative mor de placere, insa dupa ce bucatele astea au trecut de ele numai bine nu fac organismului. Succes si MULTA SANATATE!.

  18. Luiza spune:

    Papilele mele gustative au fost incantate de delicioasa crema de poartocale…iami iam…

  19. laura laurentiu spune:

    Ina, intr-adevar a fost foarte buna prajitura asta. Azi am facut una cu aroma asemanatoare si o sa o postez mai tarziu. Spor la covrigi! :*

  20. laura laurentiu spune:

    Danelutza, anunta-te cu o ora, doar o ora inainte sa apari, si promit sa te delectez cu ceva asemanator :))

  21. Ina spune:

    No Laura nu ma mai joc! Iar ai postat o reteta superbaaaa! :-O Minunata! Saptamana asta ghici ce am sa fac?? Covrigii tai cu sare! De cand tanjesc la ei. Pupici!

  22. Danelutza spune:

    Ufff, am ajuns si eu la spartul tirgului, adica nu mai ai nici o feliuta pentru alti musafiri. Arata de milioane, iar crema cu suc de portocale, cred ca i-a dat o aroma deosebita.

  23. laura laurentiu spune:

    DAVELLA – pana la urma asa a iesit! :))

  24. laura laurentiu spune:

    Harriet, the answer is yes, I cook everyday. I do it with passion and I enjoy it.

  25. DAVELLA spune:

    Draga Laura, rulada ta este o minunatie, sa nu mai spui la nimeni ca este o improvizatie. ESTE PERFECTA!!!

  26. Harriet spune:

    Beautifull cake! Congrats! Are you cooking everyday?

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE