Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tarta cu spuma de mere

Tarta cu spuma de mere

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

In ale mele momente insomniace de ascum cateva nopti, pe cand visam in semi-trezie la mari momente de arta culinara, iata ca m-a pocnit brusc (de parca m-ar fi lovit tramvaiu’) urmatoarea idee mai mult sau mai putin inspirata (asta ramane sa decideti voi): anume, sa transform albusurile din frigider in ceva inedit si care sa ne si placa foarte tare. Pentru blatul fara coacere m-am inspirat intr-o oarecare masura din reteta de baton cu cereale si fructe deshidratate, pentru crema am folosit o crema clasica de vanilie imbogatita cu unt iar spuma… ei bine, spuma e o minune cu gust intens de mere! Deci, iata reteta de tarta cu spuma de mere „dospita” as’ noapte-n vis:
momeala

Ingrediente Tarta cu spuma de mere:

Ingrediente blat:

  • 120 de grame de fulgi de porumb
  • 40 de grame de unt
  • 50 de grame ciocolata alba
  • 3 linguri de zahar brun
  • 2 linguri pline cu miere

Preparare blat:
Zaharul brun se topeste impreuna cu mierea, apoi se adauga untul, se da deoparte si se adauga ciocolata alba, amestecand pana la dizolvarea ei, se amesteca totul cu fulgii de porumb, se preseaza pe fundul unei forme de tort cu inel detasabil, acoperita cu hartie de copt si se da la rece.

slide1

Ingrediente crema de vanilie:

  • 4 gălbenușuri
  • 160 de grame de zahar
  • 50 de grame de făină albă sau 30 de grame de amidon alimentar din porumb
  • 400 ml lapte
  • zahar vanilat
  • 100 de grame de unt

Preparare crema:
Se amesteca galbenusurile le cu zaharul, zaharul vanilat si faina sau amidonul. Amestecand in continuu, se adauga laptele, treptat. Se da la foc mic, unde se amesteca pana ce fierbe si se ingroasa bine. Se acopera cu o folie alimentara aplicata direct pe suprafata cremei pentru a evita formarea unei pojghite si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza:
slidecrema
Se pune crema deasupra blatului din fulgi de porumb si se niveleaza bine:
prajitura cu fulgi 028
Ingrediente spuma de mere:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
  • 3 mere acrisoare, de dimensiune medie spre mica (sau 2 mai marisoare)
  • 165 grame de albus (nu ma intrebati cate albusuri erau, atat au cantarit)
  • 165 grame de zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
Ultima rețetă publicată

Preparare spuma de mere:
Merele se coc, apoi se curata de coaja si de casuta semintelor si se zdrobesc, obtinandu-se un pure fin care se amesteca imediat cu cele 2 linguri de zeama de lamaie.slidemere
Se pune pe foc un vas cu apa, suficient de incapator ca sa intre in el vasul in care se va prepara spuma.Albusurile se bat spuma tare intr-un vas rezistent la foc, se adauga zaharul si se continua baterea pana la completa dizolvare. Se tranfera in bain marie si se continua baterea pana spuma se infierbanta bine. Se adauga piure-ul de mere si se bate pana spuma se va infierbanta din nou si va deveni rigida.In acest moment, vasul cu spuma se scoate din cel cu apa clocotita si se continua baterea pana se racoreste:slidespuma
O jumatate din spuma se aseaza peste crema de vanilie:
prajitura cu fulgi 032
Ceea ce a ramas se pune intr-un pos si se orneaza dupa priceperea executantului (eu sub forma acestor „artistice” gogoloaie ):prajitura cu fulgi 035
Se da la rece pentru o ora. Se transfera pe platoul de servit:
prajitura cu fulgi 037
Se presara cu scortisoara: (eu nu am presarat cat mi-ar fi placut, ca degustatorii mei nu prea sunt prieteni cu scortisoara )prajitura cu fulgi 038
Sectiuni:
sectiuneintreaga
feliemorrrrrtala

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Tarta cu spuma de mere

  1. Angelica Herac spune:

    Laura, io nu ma prea pricep la bucatarie dar mi-am propus sa devin destoinica caci va creste fiul meu si ii cam place de pe acum sa pape…Oricum, cand o sa am vreme, are mama niste retete super de praji, mi-ar place sa la impartasesc si cu alta lume. Mie tare-mi mai place sa pap dulciuri…

  2. laura laurentiu spune:

    Succes si sa imi spui ce impesie ai!

  3. Ioana spune:

    Multumesc frumos Laura. Ciu siguranta o fac zilele astea pentru ca am niste mere prin bucatarie si se invechesc.
    Am un pic emotii cu batutul pe aburi pt ca nu am mai facut spuma asa, dar vedem ce iese.
    Pupici multi.

  4. laura laurentiu spune:

    Ioana, inlocuieste cu budinca de vanilie dina ia care se fierbe, nu instant. Si budinca tot amidon e, mai are ceva aroma in plus. Sa ai grija sa infierbanti bine – bine spuma pe aburi, si sa bati pana se intareste, asta e tot schepsisul!

  5. Ioana spune:

    Ia uite ca vreau sa incerc reteta asta! „Spuma de mere” suna foarte foarte bine la mine in urechi, deci trebuie sa o incerc.
    DAR…spune-mi si mie cu ce inlocuiesc amidonul de porumb? Cu faina de porumb fina (de aia ca pt paine?)
    Trebuie sa o incerc cat de repede!

  6. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult!

  7. Flor spune:

    Buna, Laura! Felicitari pt. blog si pt. retete!

  8. laura laurentiu spune:

    Bine ai venit, Ginette! Ma bucur ca esti interesata de cuina noastra banateana!

  9. Ginette spune:

    Bine te-am gasit ! Cucina banateana, bun, bun, dupa parerea mea …e cea mai buna mancare.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE