Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară

Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

tort cu ciocolata nestle, portocale, nuci, scortisoara si vin rosu-1
Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară – tortul Sărbătorilor de iarnă!

Tort de Crăciun cu multă ciocolată. Tort cu două tipuri de cremă în aromele specifice de Crăciun. Tort cu ganache de ciocolată și cremă de portocale.

Dacă ar fi să creați un desert care să concentreze aromele Crăciunului, care ar fi acelea? Eu cred că nicio aromă nu se apropie mai mult de ideea de Sărbători de iarnă ca ciocolata, portocala, nucile și scorțișoara. Și, pentru că așa mi-l imaginez eu pe Moș Crăciun, sorbind dintr-o cană aburindă cu vin fiert, am adăugat în această combinație și-un strop de vin bun, roșu (am folosit pentru blat rețeta de chec cu vin roșu și scorțișoară, unul din cel mai bune checuri din câte am gustat vreodată). Așa a apărut tortul pe care vi-l propun azi.

Eu am primit provocarea de a realiza un desert cu toate aceste arome de la Nestle, cei care au lansat de curând o tabletă de ciocolată cu 52% cacao, Nestle Dessert Noir, perfectă pentru deserturi cu gust intens de ciocolată.   Trebuie să știți că a ieșit un tort păcătos de bun și sunt sigură că dacă îl veți încerca, o să îmi mulțumiți.
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară

blat: 

  • 140 de grame de unt
  • 200 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • 120 ml. de vin roșu
  • 4 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 vf. cuțit sare
  • 1 vf. cuțit praf de copt
  • 1 linguriță cu vârf de scorțișoară
  • 80 de grame de nuci
  • 60 de grame de ciocolată Nestle Dessert Noir

crema ganache de ciocolată

  • 500 grame smântână pentru frișcă
  • 500 grame de ciocolată Nestle Dessert Noir
  • 30 de grame de unt
  • coaja de la 1 portocală
  • 20 ml. lichior de portocale (opțional)

crema de portocale:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
  • 200 de ml. de suc de portocale proaspăt stors
  • 150 de grame de zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 20 de grame de amidon din porumb
  • coaja de la 1 portocală
  • 75 grame de unt
  • 250 ml. smântână pentru frișcă

decor:

  • 1 portocală
  • 150 de grame de zahăr
  • 200 ml. de apă
  • frunzulițe de mentă proaspătă
  • zahăr pudră
  • în plus (opțional) 20 ml. de lichior de portocale pt. sirop

Preparare Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară

Pentru modul de preparare, vă invit să vizionați videoul de mai jos.

Și pentru că nu v-am arătat la finalul filmulețului secțiunea tortului (deși cred că mulți dintre voi și-au imaginat-o) iat-o în poza de mai jos.

tort cu ciocolata nestle, portocale, nuci, scortisoara si vin rosu-sectiune

Și  acum, dacă tot am acceptat o provocare pe care am finalizat-o atât de delicios, mă gândesc să lansez și eu una:

Dragii mei bloggeri culinari, și nu numai, lansez o provocare către voi și vă invit să realizați și voi un desert de sărbători folosind ca ingrediente cheie tableta de ciocolată Nestle Dessert Noir alături de nuci, scorțisoară și coajă de portocală. Bineînțeles, eforturile voastre vor fi răsplătite, astfel că doi dintre voi se vor putea bucura de câte 6 tablete Nestle Dessert Noir. Postați rețeta pe blog și reveniți cu link într-un comentariu la acest articol, iar e baza unor criterii de jurizare (respectarea ingredientelor, originalitate, aspect) vom desemna cei doi fericiți câstigatori. Vă puteți înscrie începând de azi, concursul va dura până pe 15 ianuarie 2015. Mult succes si sunt curioasă să văd cât de creativi sunteți!

Ultima rețetă publicată

Cu această rețetă, îmi iau rămas bun pentru o scurtă perioadă de timp, în care mi-am propus  să profit de Sărbători alături de familia mea. Vă doresc spor la treabă cu ultimele pregătiri de Crăciun și să aveți parte de Sărbători minunate! Crăciun fericit!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară

  1. Mihaela spune:

    Buna seara,
    Am facut si eu acest tort; foarte interesanta crema de portocala, cu un gust deosebit.
    Blatul a iesit cam umed, spre centru mai mult.Nu stiu, asa trebuie sa fie, sau nu l-am tinut suficient in cuptor?Probabil si din cauza vinului.
    Multumesc

  2. Anca spune:

    L-am facut de Craciun. E spectaculos si foarte bun la gust! Cred ca va deveni tortul traditional de Craciun al familiei! Multumesc pentru reteta!

  3. Ramona spune:

    Ispititor si delicios. Poate o idee prea dulce pentru mine, asa ca data viitoare voi micsora cantitatile de zahar.
    Multumesc si Sarbatori fericite

  4. Porumbita Camelia spune:

    Un tort foarte delicios.

  5. Mirela spune:

    500 g frisca = 500 ml frisca lichida ? va intreb deoarece nu ma pricep si vreau sa il fac si eu de Paste.

  6. Mirela spune:

    Buna. Tortul arata foarte bine. Ce smantana pentru frisca folositi ? Se poate folosi si Hulala ?

  7. Anonymous spune:

    Daca ciocolata are doar 45 % cacao, trebuie sa pun mai multa ciocolata ?

  8. imbrescu diana spune:

    Cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am incercat vreodata! Multumesc mult de reteta atat de bine explicata!

  9. Anonymous spune:

    Se poate folosi si ciocolată cu lapte la crema .

  10. Claudia spune:

    Nu puteam sa refuz asa o invitatie ispititoare :)
    Asa ca m-am apucat de treaba si rezultatul se poate vedea aici:
    http://lecturisiarome.ro/2016/01/cheesecake-brownie-cu-portocale-si-scortisoara/
    Un deliciu cu scortisoara, portocale, nuci si, evident ciocolata Nestle Desert Noir.

  11. bianca spune:

    Ce draguta sunteti, doamna Laura, si ce voce frumoasa aveti! De tort nu mai zic nimic, doar inghit in sec. :) Nu stiu daca ma pot incumeta sa fac o asemenea minunatie!

  12. Oana Igretiu spune:

    Draga Laura, am dat curs invitatiei tale si am publicat pe Savori Urbane o inghetata casata care contine cele 4 elemente cerute: ciocolata Nestle Dessert Noir, portocale, nuci si scortisoara. Reteta aici: http://savoriurbane.com/inghetata-casata-cu-ciocolata-nuca-si-fructe-confiate/

  13. […] raspuns invitatiei lansate de la Laura Laurentiu – Retete ca la mama si am preparat un desert cu nou lansata ciocolata Nestle Dessert Noir.  Tema provocarii este un […]

  14. APOSTOL VIORICA spune:

    Eu nu am blog ,dar sunt pasionata de gatit,as putea inventa o reteta cu ciocolata,pot sa particip?

  15. Oana Panait spune:

    La multi ani! Fie ca 2016 sa fie un an bun, frumos si gustos! Va urmarim cu maaare atentie in continuare :)
    Oana

  16. Darie Camelia spune:

    O reteta minunata pe care o incerc si eu acum.Sper sa-mi iasa tot atat de bine.Si pentru ca maine va fi Anul Nou iti urez ,,UN AN NOU FERICIT,,

  17. Daiana spune:

    Delicioasa reteta, dar un pic prea dificila, asa ca o sa ma multumesc cu ciocolata Nestle. :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE