Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Gnocchi cu branza de vaci

Gnocchi cu branza de vaci

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Una dintre cele mai gustoase paste proapete sunt acesti gnocchi, minunati alaturi de o mancarica cu sos. Cel mai raspandit e aluatul pe baza de cartofi, insa cel pe care vi-l propun azi, cu branza de vaci, e cel putin la fel de gustos, dar (mie mi se pare) mai usor de facut:

gnocchi 4

Ingrediente Gnocchi cu branza de vaci:

  • 500 de grame de branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou mare
  • 130 de grame de gris
  • 3-4 linguri de faina (in functie de cat de bine stoarsa de zer este branza folosita)
  • faina in plus pentru presarat planul de lucru
  • 1 oala de cel putin 4 litri cu apa clocotita pentru fiert
  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • unt topit (sau ulei de masline) pentru stropit gnocchi fierti

Preparare Gnocchi cu branza de vaci:

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol:

gnocchi 1

Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios:

gnocchi 2

PUBLICITATE
Preparare Gnocchi cu branza de vaci 3 Preparare Gnocchi cu branza de vaci 4

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, planul de lucru se presara cu faina, se rup bucati din aluat care se modeleaza in suluri de aproximativ 1,5 cm. diametru, din care se taie felii de ~ 1 cm. grosime:

gnocchi 3

Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline.

Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor:

gnocchi 4

Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti:

gnocchi 5

Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit (sau ulei de masline), pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii:

gnocchi 6

Sunt absolut deliciosi, eu cu greu ma abtin sa nu ii mananc goi :P ! Desigur, langa o mancare cu sos sunt cu adevarat pusi in valoare:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

gnocchi 7

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 comentarii la Gnocchi cu branza de vaci

  1. […] Laurențiu- cu brânză de vaci Gourmandelle (Ruxandra)- gnocchi cu leurdă, fără gluten Chicineta (Oana)- gnocchi gratinați, cu […]

  2. Mihaela Micu spune:

    Am incercat sa particip la concurs insa dupa ce introduc raspunsul, nu mai pot accesa pagina d-voastra decat dand refresh. imi puteti spune daca s-a inregistrat raspunsul pe contul mica82ro?

  3. anca spune:

    as avea o intrebare: va referiti la branza dulce de vaca?sau la cea sarata?

    • lauralaurentiu spune:

      Ma refer la asa numita branza dulce, cea proaspata, branza zburata sau cum i se mai zice. Branza preparata in casa fara cheag.

  4. simonaivan spune:

    :) am reușit , am un punct si o noua reteta pentru săptămâna asta…bafta tuturor.

  5. Acum fac o tocăniţă din carne de viţel şi îi voi face ca şi garnitură.Mersi de idee!

  6. Florentina spune:

    Voi incerca chiar azi aceasta delicioasa reteta de garnitura la friptura Multumesc mult .

  7. povestigustoase spune:

    o sa fac shi eu din astia. Bunica le spunea haluchi:)

  8. lauralaurentiu spune:

    Boabe de Cafea, ma bucur ca iti plac :) . Astia au fost destinati sa fie garnitura unui boeuf stroganoff, preferatul fetei mele.

  9. Boabe de Cafea spune:

    Bine ati revenit! Va asteptam cu o noua reteta interesanta si iata ca ati venit.
    Cred ca au iesit deliciosi gnocchi!
    Sa aveti o zi frumoasa!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE