Gnocchi cu branza de vaci

Autor:

Una dintre cele mai gustoase paste proapete sunt acesti gnocchi, minunati alaturi de o mancarica cu sos. Cel mai raspandit e aluatul pe baza de cartofi, insa cel pe care vi-l propun azi, cu branza de vaci, e cel putin la fel de gustos, dar (mie mi se pare) mai usor de facut:

gnocchi 4

Ingrediente Gnocchi cu branza de vaci:

  • 500 de grame de branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou mare
  • 130 de grame de gris
  • 3-4 linguri de faina (in functie de cat de bine stoarsa de zer este branza folosita)
  • faina in plus pentru presarat planul de lucru
  • 1 oala de cel putin 4 litri cu apa clocotita pentru fiert
  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • unt topit (sau ulei de masline) pentru stropit gnocchi fierti

Preparare Gnocchi cu branza de vaci:

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol:

gnocchi 1

Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios:

gnocchi 2

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, planul de lucru se presara cu faina, se rup bucati din aluat care se modeleaza in suluri de aproximativ 1,5 cm. diametru, din care se taie felii de ~ 1 cm. grosime:

gnocchi 3

Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline.

Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor:

gnocchi 4

Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti:

gnocchi 5

Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit (sau ulei de masline), pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii:

gnocchi 6

Sunt absolut deliciosi, eu cu greu ma abtin sa nu ii mananc goi :P ! Desigur, langa o mancare cu sos sunt cu adevarat pusi in valoare:

gnocchi 7

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • Ustensile de bucătărie care ne fac viața mai ușoarăUstensile de bucătărie care ne fac viața mai ușoară Nu demult, am primit un mesaj prin care o cititoare, pe numele ei Olivia, îmi adresa câteva întrebări […]
  • Plăcintă cu mere cu foi cumpăratePlăcintă cu mere cu foi cumpărate Plăcintă cu mere și foi subțiri din comerț. Plăcintă cu mere cu foi cumpărate, o idee de desert rapid și […]
  • KnedleKnedle Knedlele sunt niste galuste consistente si savuroase, care merg de minune cu orice mancare cu sos. Eu am […]
  • LasagnaLasagna Lasagna (in italiana pronuntat lazania) este un fel de mancare italienesc, care contine straturi de paste […]
  • Lasagna cu foi de casaLasagna cu foi de casa Sunt innebunita dupa lasagna, mi se pare una dintre cele mai gustoase si ingenioase retete culinare […]
  • Spaghetti alla puttanescaSpaghetti alla puttanesca Pe limba lor de origine (italiana) spaghetti alla puttanesca, o  traducere exacta a acestui fel de mancare […]
  • Paste cu sos de pestePaste cu sos de peste Trebuie sa marturisesc ca mie imi plac pastele la nebunie. Imi plac pastele pregatite simplu, doar cu ulei […]
  • Taitei de casa de post… cu varzaTaitei de casa de post… cu varza Va propun azi o reteta de paste de casa foarte simple dar foarte gustoase, niste taitei de post cu cartofi. […]
  • Paste – taitei – de casa de postPaste – taitei – de casa de post Am convingerea ca o reteta, sau mai degraba un procedeu detaliat care sa duca la obtinerea unor paste de […]
  • Paste integrale verziPaste integrale verzi Majoritatea dintre noi consuma cu placere paste. Daca inlocuim o parte din faina alba din compozitie cu […]

Comentarii

  1. Mihaela Micu a zis

    Am incercat sa particip la concurs insa dupa ce introduc raspunsul, nu mai pot accesa pagina d-voastra decat dand refresh. imi puteti spune daca s-a inregistrat raspunsul pe contul mica82ro?

    • lauralaurentiu a zis

      Ma refer la asa numita branza dulce, cea proaspata, branza zburata sau cum i se mai zice. Branza preparata in casa fara cheag.

  2. lauralaurentiu a zis

    Boabe de Cafea, ma bucur ca iti plac :) . Astia au fost destinati sa fie garnitura unui boeuf stroganoff, preferatul fetei mele.

  3. Boabe de Cafea a zis

    Bine ati revenit! Va asteptam cu o noua reteta interesanta si iata ca ati venit.
    Cred ca au iesit deliciosi gnocchi!
    Sa aveti o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *