Knedle

Autor:

Knedlele sunt niste galuste consistente si savuroase, care merg de minune cu orice mancare cu sos. Eu am servit-o alaturi de un iepuras marinat, gatit la tava si stropit cu sos de vin.

Knedle

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 125 ml apa calduta
  • 5 grame de drojdie proaspata
  • 2 linguri cu varf de gris
  • 2 linguri de pesmet
  • 200-220 de grame de faina

Se dizolva drojdia in apa calduta. Din toate ingredientele se framanta un aluat neted, caruia i se da o forma cilindrica si se taie knedlele.

Preparare Knedle 1

Dupa ce sunt toate knedelele taiate, se pune pe foc o oala voluminoasa (cel putin 4 litri) cu apa in care se pune o lingura de sare. Pana ce apa clocoteste, knedelele se odihnesc pe masa si vor creste putin.

Preparare Knedle 2

In apa clocotita se plonjeaza knedlele, toate deodata. Se vor ridica repede la suprafata, se reduce focul si se fierb in continuare pana la trecerea a 10 minute (din momentul in care au fost puse la fiert).

Preparare Knedle 3

Dupa 10 minute se scot cu spumiera, scurgandu-le bine de apa. Pentru ca ele cresc la fiert, se vor taia in doua, orizontal, cu ajutorul unui fir de ata.

Preparare Knedle 4

Se potrivesc foarte bine cu vanat, cu gulas sau tocanita.

Preparare Knedle 5,

Toate drepturile rezervate https://www.retetecalamama.ro, Laura Laurentiu

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. laura laurentiu a zis

    Daaaa…bunica-mea facea din aluat cu cartofi niste galuste de forma ovoidala, calea ceapa, punea paprica dulce si zahar si amesteca cu galustele fierte. Ce bune erau! :)

  2. Alex Green a zis

    Bunica mea facea cnedle numai ca punea si cartofi in aluat. Noi le mancam cu ceapa calita si zahar (nu va strambati, e chiar deliciosa combinatia asta neobisnuita) sau numai cu zahar. Cu mancare cu sos nu le-am incercat dar imi dau seama ca nu poate fi rau. Chiar maine am de gand sa incerc sa le fac precum bunica mea :D Incercat reteta n-o sa va para rau!

  3. laura laurentiu a zis

    Sa stii ca sunt foarte bune, Cristina, nu o sa iti para rau daca le incerci! :) Te mai astept :).

  4. cristina a zis

    Laurici,sa sti ca am tot vazut galuste asemanatoare in magazinele cu alimente poloneze si ma tot intrebam ca ce sunt si cu ce s-o manca :D.
    Arata foarte apetisant si cred ca am sa incerc si eu reteta nu de alta da trebuie sa imi potolesc curiozitatea :)))
    pup si spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *