Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Paste cu creveti si rosii cherry

Paste cu creveti si rosii cherry

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Cristos a inviat! Prima reteta de mancare publicata dupa abundenta de bucate gustoase, dar hipercalorioase de la Paste, am vrut sa fie neaparat o reteta usoara, rapida, foarte gustoasa si in acelasi timp cu mai putintele calorii ca… stiti cu totii, cozonacii, pasca, friptura si toate bunatatile din meniul de Paste nu au lasat numai amintiri placute papilelor gustative, ci si un centimetru, doi, in plus. Asadar, azi am savurat o reteta cu paste. Pentru ca s-a intamplat sa am un pachet de tagliatelle al nero di sepia (taitei cu cerneala de sepie) mai demult achizitionate, pentru ca niste rosioare implorau sa fie salvate de vestejire si pentru ca mai aveam pe stoc in congelator si niste creveti, am hotarat sa le fac tuturor cunostinta. Credeti ca s-au placut? Eu zic ca s-a lasat cu dagoste mare, a iesit o reteta cu paste de sa te lingi pe degete!

paste creveti&rosioare, paste negre reteta, paste fructe de mare

Timp de pregatire: ore

Timp de gatire: ore

Timp Total: ore

Numar portii: 3-4 portii

Grad de dificultate: usor

Ingrediente Paste cu creveti si rosii cherry

  • 250 de grame de paste tagliatelle al nero si sepia (sau spaghete negre sau obisnuite)
  • 600 de grame de creveti nefierti, cu tot cu carapace (se poate folosi cu succes un amestec de fructe de mare asortate: diverse scoici, baby octopus etc.)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 40 de ml. ulei de masline
  • 12-16 rosioare cherry (in functie de marime)
  • 2 linguri de zeama de lamaie (sau dupa gust)
  • busuioc proaspat (de preferinta, eu nu am avut si am folosit 1 lingura de busuioc uscat)
  • 150 ml. supa de crustacee (pregatita din carapacele crevetilor)
  • sare, piper
  • optional, parmezan razuit pentru servire

Preparare Paste cu creveti si rosii cherry:

Se curata crevetii de carapace si intestine si se stropesc cu putin ulei de masline. Dupa cum se poate observa, am pastrat doua capete pe care le-am clatit bine, rolul lor este mai degraba de decor.

PUBLICITATE

creveti, creveti pregatiti pentru gatit

Carapacele le-am clatit bine sub jet de apa rece, le-am pus intr-o craticioara si le-am acoperit cu apa. Am pus craticioara pe foc si am preparat supa de creveti, nu e nevoie sa se fiarba decat cateva minute, atentie, insa, imediat ce da in clocot se va forma o spuma groasa care trebuie indepartata.

supa de crustacee

Intr-o oala de 4 litri se pune apa la fiert (pentru paste) impreuna cu o lingura de sare.Intr-o tigaie incapatoare, fara a fi fost incinsa pe foc, se toarna uleiul de masline si se adauga 2 catei de usturoi curatati. Se pune tigaia cu uleiul rece pe foc si se incalzeste pana cand usturoiul devine auriu pe toate partile dupa care cei 2 catei de usturoi se vor arunca.

usturoi

In uleiul de masline aromatizat cu usturoi se adauga crevetii curatati, toti deodata. Se trag crevetii la tigaie 1-2 minute pe ambele parti, pana cand se coloreaza in roz, apoi se scot deoparte.

creveti la tigaie, reteta de paste cu creveti

In uleiul ramas in tigaie se pune catelul de usturoi ramas tocat fin, ceapa verde cu tot cu frunze taiata in bucati de 1 cm. si rosiile cherry taiate in jumatate.

rosii cherry tigaie, reteta paste cu rosii cherry si creveti

Se calesc legumele 2-3 minute, apoi se adauga 150 de ml. de supa de creveti strecurata. Se da totul in clocot si se mai fierbe 1 minut, se adauga crevetii si busuiocul, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si zeama de lamaie, se da in 2-3 clocote scurte apoi se trage sosul cu crevetii deoparte, pastrandu-se cald, acoperit cu capacul.

sos pt. paste cu creveti si rosii cherry

Acestea sunt pastele:

paste negre

Am adaugat pastele in apa clocotita si le-am fiert exact 4 minute. Daca va amintiti, in toamna am avut prilejul sa invat cate ceva despre paste la scoala Lellei Cesari Ciampolli in Siena, asadar, ca o fosta cursanta receptiva ce sunt, nu am scurs pastele fierte, ci le-am scos cu un cleste, plonjandu-le in sosul incalzit pana la clocot, pentru ca maestra ne-a spus ca pastele lungi (spaghete, tagliatelle, pici) nu se scurg in strecuratoare, ci se procedeaza cu ele in felul deja descris.

preparare reteta paste negre cu creveti si rosii cherry

Am clocotit pastele in sos timp de inca 2 minute, intorcandu-le cu o spatula pe toate partile, apoi am oprit focul si am pus capacul, numai cat a fost nevoie sa scot farfuriile.Pastele se pot presara cu parmezan ras, dar am avut curiozitatea sa le gust si mi s-a parut ca miros atat de bine si au un gust care imi aminteste atat de intens de vacanta de vara, ca nu are rost sa mai adaug nimic.

paste negre cu creveti, reteta paste negre cu fructe de mare

Se servesc fierbinti si pe cat de repede le-am pregatit, parca si mai repede s-au mancat. :)

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Paste cu creveti si rosii cherry

  1. sibel spune:

    Buna, as vrea sa duc acesta reteta la emisiunea „Junior Chef „.
    Credeti ca ii voi da gata ?
    Vreau sa stiu daca sa am incredere in ele.
    Astept cat mai repede un raspuns !!!!!! :*
    P. S. Voi incerca sa va trmit poze sa vedeti daca mi-a iesit bine.
    Daca nu, voi incerca alta reteta :*

    • lauralaurentiu spune:

      Abia astept pozele promise si iti doresc mult succes!

      • sibel spune:

        Dar nu mi-ati spus daca sa am incredere. :P
        Am spus ca incerc, nu promit sa fac poze .Daca nu uit.
        Este reteta dvs.?De curiozitate intreb. :) :)
        P.S. Chiar daca am 9 ani, retele dvs. M-au fascinat: paturata pe crumpi,zupa de cocosi si deserturile sunt perfecte!Va salut, dna Laura! :*

  2. Nico_nor spune:

    Tot rasfoind net-ul in cautare de reteta de tort pt ziua onomastica a fetitei mele, am descoperit in seara asta site-ul asta de care m-am indragostit. Imi place la nebunie ce-am gasit aici, nu ma mai satur privind si salivez de zor…
    Crevetii sunt moartea mea, as manca in prostie…asa ca reteta asta m-a determinat sa si scriu, sa nu mai sufar in taina de una singura. :)
    Draga Laura, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa ne incanti in continuare cu retetele tale…criminale uneori! ;)

  3. Mihapaun75 spune:

    sunt super super.le-am facut de doua ori pana acum si sotul meu este inebunit dupa ele.
    aveti niste retete delicioase.am fucut multe dintre ele.

  4. AncaMuntean spune:

    cum adaug retete la favorite?

  5. Adina spune:

    Arata de vis, am trecut-o la favorite ! 
    Am stat cu calculatorul pe masa si am framantat paine dupa retetele dvs . Felicitari pentru dibacie !

  6. Nu, nu.. fara amestec ;) Doar creveti pentru minte.. pe toate 600 grame le termin imediat ! Imi ploua in gura, ce sa mai, ma dau in vant dupa creveti!! 

  7. Buna seara,suna foarte interesant,trebuie sa incerc si varianta dvs.Reteta mea postata cu ceva timp in urma este putin diferita :http://www.simplusibun.ro/2012/03/taglierini-cu-creveti-si-rucola.html,va invit sa o incercati si dvs.

    • lauralaurentiu spune:

       D-le Cosmin, ceea ce mi s-a parut o vreme amuzant, incep sa percep deja ca un abuz. Am crezut ca veti inceta dupa comentariul meu, dar nu ati facut-o. Nu e vorba despre naivitate, chiar stiti ce faceti. Va doresc mult succes cu site-ul si va si sugerez niste locuri unde va puteti distribui linkurile: facebook, twitter, google+, tpu si altele, nici macar forumurile nu accepta asa ceva.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE