Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Paste cu sos de ardei copti

Paste cu sos de ardei copti

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Nu am facut niciodata un secret din faptul ca-mi plac mult pastele. Sunt gustoase, se pregatesc foarte usor si repede si o reteta buna cu paste te scoate intotdeauna din incurcatura cand ai putin timp pentru gatit. Reteta de paste cu ardei copti pe care v-o propun azi e atat de buna, incat l-am auzit pana si pe barbatu-meu, ceea ce ar fi parut de neconceput, declarand ca e atat de multumit si indestulat incat nici nu sinte ca nu a mancat carne. Sosul cu ardei copti se potriveste oricaror paste scurte de dimensiune medie (penne, rigatoni, tortiglioni, fusilli etc.) dar nici cu paste lungi, de exemplu cu spaghete, nu are cum sa dezamageasca pe cineva.

paste cu sos de ardei copti 2
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Paste cu sos de ardei copti:

  • 400 de grame de paste scurte (eu am folosit penne)
  • 600 de grame de ardei gras (sau 400 de grame de ardei copti congelati sau la borcan)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de bulion de rosii concentrat (passata)
  • 2-3 ramuri de busuioc proaspat sau 1 lingurita de busuioc uscat
  • 200 de grame de smantana lichida pentru gatit (cu 12-15% grasime ajunge)
  • sare si piper

Preparare Paste cu sos de ardei copti:

Pentru aceasta reteta as recomanda cu precadere ardeii rosii si galbeni care vor da o culoare frumoasa sosului, dar de data asta am avut si unul verde si dupa parerea mea culoarea finala a preparatului nu a avut cine stie ce de suferit.

ardei retete ca la mama

In cazul in care folositi ardei proaspeti (daca nu aveti ardei deja copti) sa stiti ca se pot coace si in bucatarie, nu e neaparat sa fie copti pe gratar. Pur si simplu puneti ardeii intr-o tigaie bine incinsa in care ati pus o lingurita de ulei, acoperiti cu un capac ca sa nu umpleti toata bucataria de fum si ii parjoliti frumos pe toate partile, intocandu-i din cand in cand. Coaja ardeilor trebuie sa devina bruna inchis. Cand sunt bine copti, scoateti ardeii intr-un castron si acoperiti-l cu un capac, se vor raci lent, aburindu-se acolo si asta va ajuta sa ii puteti curata usor de coaja.

Asadar, inainte de orice altceva, ardeii trebuie sa fie copti. Dupa ce ardeii se racesc si coaja se desprinde cu usurinta, se curata bine de pielita arsa.

PUBLICITATE
Preparare Paste cu sos de ardei copti 2 Preparare Paste cu sos de ardei copti 3

ardei copti

Se indeparteaza cotorul si pe cat posibil mai mult din seminte, dar sucul delicios pe care ardeii il lasa se colecteaza intr-un castron.

1. Se pune pe foc o oala de 4-5 litri cu apa in care se adauga 1 lingura buna de sare.

2. Ardeii copti si curatati de sminte se taie in fasii (poza 1).

3. Se curata si zdrobeste usturoiul, se pune uleiul de masline intr-o tigaie rece, incapatoare, se adauga usturoiul zdrobit si se pune pe foc, amestecand continuu, pentru ca usturoiul sa isi elibereze treptat aroma in uleiul care se incalzeste (daca nu va place in mod deosebit usturoiul, lasati cateii intregi si deindata ce uleiul s-a incalzit si cateii de usturoi devin usor aurii indepartati-i din tigaie).

4. In momentul in care apa fierbe in clocot, se plonjeaza pastele in oala. Pastele se vor fierbe cu 2 minute mai putin decat timpul de fierbere indicat pe pachet (de exemplu, daca pe pachet scrie 9 minute, se vor fierbe doar 7).

5. Deindata ce incepe tigaia sa sfaraie sonor, se adauga fasiile de ardei copti impreuna cu suscul pe care l-au lasat (poza 2).

6. Se calesc fasiile de ardei in tigaie cam 1 minut, apoi se adauga bulionul si busuiocul rupt in bucatele (sau, dupa caz, busuiocul uscat).

7. Dupa 2-3 minute se adauga smantana lichida (poza 3), se condimenteaza cu sare si piper macinat proaspat dupa gust si se mai da sosul intr-un clocot, apoi focul se opreste (poza 4).

8. Dupa ce pastele au fiert conform indicatiilor de la punctul 4 (cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe pachet), din apa in care au fiert se colecteaza o ceasca iar restul se scurge. Pastele se scurse se plonjeaza in sosul de ardei, se adauga atata apa de la fierberea pastelor cat sa se poata amesteca usor si se mai fierb in sos inca 2 minute, amestecand din timp in timp pe fundul tigaii ca sa nu se prinda (poza 5).

preparare paste cu sos de ardei copti

Se servesc pastele cu sos de ardei copti imediat, fierbinti, eventual, daca aveti, ornate cu o frunza de busuioc proaspat (eu nu am avut, dar pentru gustul nostru au fost destul de aratoase si asa :P).

paste cu sos de ardei copti

Sunt gustoase, nemaipomenit de gustoase. :) Pofta buna si va astept cu impresii!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 comentarii la Paste cu sos de ardei copti

  1. Larisa spune:

    O sa incerc reteta dar fara smantana..poate cu un soso de rosii, sa fie de post!

  2. olivia spune:

    tocmai le-am facut si eu si au iesit foarte bune. am adaugat casacaval ras deasupra,ceea ce le-a dat si mai multa savoare. iti multumesc pentru retetele minunate din care ne mai inspiram si noi

  3. tomita spune:

    nu sunt asa pricepua

  4. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  5. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  6. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  7. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  8. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  9. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  10. tomita spune:

    O reteta super! Pastele sunt preferate mele. Am facut mai mult sos, in rest aratau la fel. Sper ca si la gust cu ale tale cu toate ca sunt asa de priceputa ca tine.

  11. radu spune:

    Tocmai ce-am terminat de preparat si am pus in farfurie apoi prima imbucatura… und vis ! Saru-mina pentru reteta, Laura

  12. Senni spune:

    Noua ne-a placut foarte mult. Multa aroma si savoare. Multumesc.

  13. adina spune:

    tocmai am savurat in seara asta o portie delicioasa de paste cu ardei copt de la congelator..super buna reteta, mie una mi-a placut la nebunie, sotului la fel numai ca a avut remarca : ,,sunt super bune dupa ce mananci niste carne inainte,, (el e cam carnivor).

    • lauralaurentiu spune:

      lol cred ca al tau sot e chiar mai carnivor decat al meu (ceea ce eu nu as fi crezut ca se poate), pentru ca al meu a fost pe deplin satisfacut cu pastele astea. :) Ma bucur ca v-au placut, sa va fie de bine!

  14. Arata bine merita incercat

  15. Ioana spune:

    Doamne, cat sunt de bune aceste paste! Incredibile! Multumim de reteta! Ioana

  16. Petruta spune:

    multumesc, asta avem la cina diseara (cu ardei din congelator:P)!

  17. plec sa cumpar ingredientele,cred ca e delicioasa reteta

  18. Octavia spune:

    Laura azi nu este ghicitoare ?

    • lauralaurentiu spune:

      Ba da, Octavia, este, reteta respectiva e publicata de azi dimineata de la ora 8, 30 pe wall-ul paginii facebook. E reteta de placinta cu mere.

  19. Mihaela spune:

    As manca paste si in somn…Maine lefac, de post! Multumesc pentru inspiratie!

    • lauralaurentiu spune:

      Mihaela, daca vrei sa le faci de post poti sa renunti la smantana, adaugi ceva mai mult bulion (pana la 5-6 linguri) si ceva mai multa apa in care au fiert pastele. Sunt convinsa ca vor fi la fel de bune.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE