Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Paste integrale verzi

Paste integrale verzi

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Majoritatea dintre noi consuma cu placere paste. Daca inlocuim o parte din faina alba din compozitie cu faina integrala, indicele glicemic al pastelor va scadea considerabil, fara ca gustul acestora sa aiba de suferit, asa incat reteta pastelor verzi cu faina integrala pe care v-o propun va pica multora bine, ma gandesc eu, fiind una dintre cele mai sanatoase retete culinare pe care le-am postat pana acum.

Paste integrale verziTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Preparare Paste integrale verzi 1

  • 1 ou si un albus
  • 50 ml apa
  • 200 grame de faina integrala
  • 140 de grame de faina de grau dur
  • 65 grame de spanac tocat fin, scurs de zeama
  • 1 praf de sare

Din toate ingredientele de mai sus se framanta un aluat elastic, nelipicios, care se pune pe planul de lucru bine infainat:

Preparare Paste integrale verzi 2

Se intinde cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire, cine detine o masina de taietei care are proprietatea de a si intinde aluatul are noroc ca o poate folosi, eu am o asemenea minunatie si ma descurc cum pot. Asadar, foaia o tai in doua, presar faina abundent pe cele doua jumatati si le suprapun, intind din nou cat mai subtire, apoi separ cele doua foi:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Preparare Paste integrale verzi 4

Fiecare din cele doua foi obtinute o mai intind putin cu sucitorul apoi o tai cu rola de patiserie, ondulata sau nu, dupa dorinta:

Preparare Paste integrale verzi 5

Pastele taiate se rasfira, se pudreaza cu faina si se lasa sa se zvante putin. Desigur se pot si usca in totalitate pentru a fi pastrate mai multa vreme, dar mie imi plac foarte mult pastele proaspete, asa ca le-am fiert imediat in apa clocotita cu sare, nu prea mult, doar pana s-au ridicat la suprafata apei. Dupa ce fierb, pastele se scurg si li se poate da orice intrebuintare se doreste, pot fi servite cu orice sosuri, dupa preferinta.

Preparare Paste integrale verzi 6

Eu am sotat, azi, un catel de usturoi in putin ulei de masline si apoi am aruncat pastele scurse in tigaie, amestecand usor. Le-am lasat pe foc doar 1-2 minute apoi le-am servit langa somonul in crusta aromata pe care l-am gatit azi, o garnitura simpla, dar delicioasa langa un fel principal pe masura:

Preparare Paste integrale verzi 7

 

Ultima rețetă publicată

Toate drepturile rezervate https://www.retetecalamama.ro, Laura Laurentiu

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 comentarii la Paste integrale verzi

  1. alina spune:

    pastele sau taiteii proaspeti se pot pastra si la congelator?multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Se pot pastra foarte bine, vezi numai cum ii impachetezi ca sa nu se lipeasca, eventual cu straturi de hartie de copt intre ei. As congela mai degraba aluatul de paste intins in foaie, rulat intr-o foaie de hartie de copt. Il decongelezi lent in frigider apoi tai taiteii cum vrei.

  2. Oana spune:

    as avea o intrebare, pastele se pot face si daca inlocuim faina de grau dur (daca nu gasim) cu faina obisnuita?
    va multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Oana, se pot face, da’ cum nu, in definitiv, maica-mea face taitei in fiecare duminica si n-a avut faina de grau dur niciodata :). Calitatea pastelor, insa, va fi cu ceva mai slaba. Faina de grau dur este cea care da calitatea pastelor italiene, culoarea usor galbuie, consistenta ferma etc. Graul dur este o subspecie de grau care contine mai multa proteina, de aceea are si o elasticitate mai mare. Eu iti doresc succes si te astept cu impresii. Dupa prima data nu o sa mai cumperi niciodata paste, eu nu am cumparat de ani si ani de zile, cele de casa sunt incomparabil mai bune.

  3. lauralaurentiu spune:

    Nu stiu ce sa zic, Ionela. Mi-e teama sa nu se imprasite prin oala, daca le faci fara ou.

  4. Anonymous spune:

    Minunate pastele acestea! Le-as incerca si eu, dar as vrea sa fie de post. Ce crezi,ies si fara ou? Multumesc mult! Ionela

    • Mamaie spune:

      Daca te gandesti la mucenici, care se fac fara ou, si la fierbere se comporta exemplar, inseamna ca poti sa faci si taiteii fara ou, ca nu se intampla nimic. Sigur, pastele adevarate italiene contin ou si din cauza asta sunt si mai gustoase, dar asta nu inseamna ca fara ou nu ies. Incearca cu incredere.

      • lauralaurentiu spune:

        Fara indoiala ies si fara ou, vezi aceste paste italienesti click care nu contin ou deloc dar ies foarte bine. Ti-as recomanda sa folosesti in cantitatea totala de faina cam 30-50% faina de grau dur sau, daca nu ai, 1-2 linguri de gris fin de grau.

  5. laura laurentiu spune:

    Ina, pastele au fost super bune, te asigur. Faina de garu dur o cumpar din Serbia, am in pemanenta in casa, imbunatateste considerabil calitatea multor aluaturi.

  6. Ina spune:

    Laura sunt minunate insa unde ai gasit faina de grau dur? Mersi!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE