Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Burgeri de curcan

Burgeri de curcan

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Am ajuns la concluzia ca fast food nu intotdeauna inseamna unhealthy food; de exemplu ce ar putea fi nesanatos in niste burgeri de curcan, carne despre care stim ca are o cantitate mica de colesterol si pe de-asupra mai stim si unde a crescut pasarea si ce anume a mancat? Nu numai ca n-are ce fi nesanatos in aceasta reteta de burgeri de curcan, ba chiar se incadreaza cu succes in trendurile bio, eco sau cum le-o mai fi zicand. Va sa zica, am facut acesti bugeri din carne dintr-un curcan provenind de la scoru-meu, care nu face lucrurile pe jumatate, asadar monstrul a avut nu mai putin de 17 kilograme, curatat; chiflele le-am facut in casa; rosiile sunt de gradina, ultimele cu care ne mai delectam anul asta, le oprisem in stare de gogonele, cica sa le fac muraturi, dar tot amanand operatiunea s-au facut rosii de-a binelea :P, ketchup-ul e si el facut in casa… clar, e vorba despre niste burgeri a caror origine e aproape 100% garantata. Singura anomalie e ca preparand burgerii de curcan de la zero, nu prea mai se incadreaza in conceptul de fast food, prepararea si maturarea lor dureaza ceva timp, insa gatitul propriu zis nu dureaza, ce-i drept, mai mult de cateva minute. Una peste alta, merita si va recomand aceasta reteta de bugeri de curcan din toata inima. :)

burger de curcan, turkey burger, reteta burger de curcanTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente burger de curcan:

  • 700 de grame de carne de curcan provenind de la spate, piept si picioare (de preferat in amestec, nu doar piept)
  • 1 ceapa rosie medie (100 de grame)
  • 3 catei de usturoi
  • 60 de ml. de supa de pui
  • 2 linguri de sos worcester
  • 3-4 ramurele de patrunjel verde
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2-3 ramurele de cimbru proaspat
  • 8-10 frunze de salvie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de nucsoara proaspat razuita
  • 2 linguri de ulei
  • in plus: ulei pentru modelat bugerii la final
  • pentru servit: chifle (1/portie), mustar (preferabil de Dijon), ketchup, felii de rosii, ceapa rosie feliata, frunze de salata verde, felii de cascaval (optional)

Preparare:

Inainte de toate, pentru ca tot a venit vorba despre principalul protagonist, va prezint curcanul cu care m-am luptat ceva timp ca sa-l transez. Raportati-i dimensiunile, asa cum se vede in poza, la cele ale mesei de bucatarie pe care o ocupa aproape in totalitate. Din transarea monstrului au rezultat destule bucati pentru friptura si inca mai destule pentru diverse preparate din carne de curcan, acesti burgeri fiind doar inceputul :).

curcan de casa

1.Asadar, am trecut prin masina de tocat carne cu sita mica 700 de grame de bucati transate din pasaroiul pe care l-ati vazut deja, fara piele si fara bucati de tesut conjunctiv, cum ar fi pielite, tendoane etc. (poza 1).

PUBLICITATE
Preparare Burgeri de curcan 2 Preparare Burgeri de curcan 3

2.Ceapa rosie se toaca fin, usturoiul se zdrobeste. Cele 2 linguri de ulei se incing intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic pana ce ceapa devine translucida (poza 2), apoi se lasa deoparte sa se racoreasca.

3.Verdeturile (de la rozmarin doar frunzele, la fel si de la cimbru, fara crengutele lemnoase) se toaca cu cutitul cat mai fin posibil (poza 3).

4.Se pune intr-un castron carnea tocata, se adauga ceapa si usturoiul calite, sarea, piperul, sosul worcester, nucsoara razuita apoi si verdeturile tocate (poza 4).

5.Se framanta bine (sau se malaxeaza la robot) toate ingredientele, adaugand putin cate putin din supa de pui rece. In final, trebuie sa se obtina o compozitie bine legata, care se pune intr-o farfurie (poza 5), se infoliaza cu film alimentar si se da la rece pentru cel putin 4 ore, acest timp de asteptare fiind, de fapt, ceea ce dureaza cel mai mult la aceasta reteta.

preparare burger de curcan

Pasta de burgeri de curcan astfel preparata se poate pastra la congelator pentru a fi folosita cu alta ocazie, sau se pot pastra la congelator burgerii gata modelati.

Odata timpul de asteptare trecut, se imparte compozitia in 6 mingi egale, cam de dimensiunea unei lamai. Pe un plan de lucru uns cu ulei (o tava) se formeaza burgeri de marime egala, cam de 1-2 cm. grosime.

burger de curcan formatiBurgerii de curcan se pun pe gratarul foarte bine incins (sau intr-o tigaie cu pereti grosi, incinsa bine) si se frig cate 4-5 minute pe fiecare parte.burger de curcan pe gratar 1

Optional, dupa ce burgerii se intorc, se poate pune deasupra fiecaruia cate o felie de cascaval care se va topi in ultimele 4-5 minute de gatire.

Se monteaza burgerii cat sunt fierbinti, astfel: se taie chiflele pe jumatate, optional se si prajesc putin pe gratar, partea de la baza se unge cu mustar, se adauga 1-2 frunze de salata verde, burgerul gatit, felii de rosie si de ceapa dupa gust, ketchup si se acopera cu a doua jumatate de chifla.

burger de curcan preparare 2 Se savureaza calzi si… creeaza dependenta :). Ca udatura, coca-cola nu-i obligatorie, o bere buna se potriveste cel putin la fel de bine.burger de curcan 1, turkey burger 2Sursa de unde m-am inspirat, si nu copiat.

 

 

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Burgeri de curcan

  1. alina spune:

    Vreau sa folosesc carne de cocos de casa (primit de la bunica) pentru burgerii acestia.Am dubii vis-a-vis de consistenta carnii…credeti ca este o carne atoasa sau o pot folosii fara a da gres?
    Multumesc.

  2. Razvan spune:

    numai ce am mancat si deja mi-e foame

  3. Mary spune:

    Arata foarte bine! Cred ca sunt foarte deliciosi. Este ceva de munca, dar merita efortul.

  4. Rocsy Ciobanu spune:

    Sunt sigura ca sunt foarte buni…

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE