Cautare in site
x inchide

Salata cu piept de pui

Reteta de
Adaugata la

Va-ntrebati, probabil, ce-am patit de-am dat-o pe salate… nu mare lucru, decat ca ma cam strang blugii si macar cateodata, o salata cu legume proaspete dar si c-un pic de carnita (ca nu se poate altfel) n-are ce strica. Cu siguranta ca multi dintre cei care ma citesc au propria reteta de salata cu piept de pui, insa cu tot dragul v-o ofer si pe-a mea. Salata mea cu piept de pui poate va oferi vreodata cuiva inspiratiune… asa, pentru un brunch cu putine calorii, ca despre gust, dau asigurari ca nu va avea nimeni a se plange.

Salata cu piept de pui

Ingrediente:(pentru 3-4 persoane)

  • 250 de grame de salata verde sau asortata dupa preferinta fiecaruia (radicchio, ruccola, iceberg etc.)
  • 300 de grame de piept de pui
  • 150 de grame de morcov ras
  • 150 de grame de telina rasa
  • 150 de grame de mar ras
  • 1 lamaie
  • 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • 50 -60 de ml. de iaurt
  • 50 de grame de parmezan razuit
  • 1 catel de usturoi
  • cateva rosioare cherry (sau o rosie mare taiata in felii)
  • optional: felii de toast sau crutoane, parmezan razuit pentru presarat
  • sare si piper dupa gust

Peparare:

Cele trei felii de piept de pui pentru cei trei meseni, pregatite ca pentru snitel se pot vedea mai jos; sotul si domnisoara au vrut snitel, asa ca pe-ale lor le-am tavalit in faina, ou si pesmet si le-am prajit, iar felia mea a fost pregatita la aburi.

Preparare Salata cu piept de pui 1

Marul, telina si morcovul ras se amesteca cu zeama de la 1/2 de lamaie.

Preparare Salata cu piept de pui 2

Se adauga peste legumele rase iaurtul si daca se doreste un strop de sare si se amesteca bine.

Se pragateste un dressing mixand la robot usturoiul, parmezanul razuit si uleiul de masline; dupa ce se omogenizeaza bine, devenind ca o pasta, se dilueaza cu zeama de lamaie ramasa (o jumatate).

Se impart verdeturile rupte in bucati in boluri potrivite pentru salata si se stropesc cu jumatate din dressingul cu parmezan si usturoi.

Preparare Salata cu piept de pui 3

Deasupra de verdeturi se aseaza un strat din radacinoasele razuite, impartind in mod egal intre cele 3 boluri. Se pune deasupra pieptul de pui (gatit dupa cum va place, ori fiert, ori fript, ori snitel) taiat in felii si rosioarele si se stropeste cu dressingul ramas. Cam atat! Dupa preferinta, se poate manca salata cu felii de toast prajite.

Mai jos, salatele sotului si fiica-mi, cele cu snitel:

Preparare Salata cu piept de pui 4

Se pregateste foarte rapid si e chiar gustoasa.

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Salata cu piept de pui

  1. tamara horvath spune:

    iubito nu stiu de ce imi inspiri atata incredere,poate pt ca am testat destule retete de-ale mariei tale ,da salata asta face cat toate salatele lui R.Ramsay la un loc asta fiindca asa pare de ok; te admir in continuare.

  2. Monica spune:

    Varianta a salatei Cezar. Super buna. Niciodata nu imi iese la fel, de aceea nu ne plictisim de ea.

  3. maria barna spune:

    faina reteta

    mult succes

  4. Agripina spune:

    Am mancat zilele trecute acest preparat, m-a cucerit. este extraordinar! Multumim pentru reteta, am sa o incer si acasa. :D

  5. Mary spune:

    A facut si eu o salata din asta, dar ce este aici arata foarte bine.

  6. Bijuterii spune:

    Waw, ce bine arata. Sigur o s-o incerc.

  7. zanatate spune:

    O salata interesanta… deja mi-ai facut pofta :)

    • Anonim spune:

      Ma bucur ca iti pare tentanta salatica mea :). A fost buna. De-acu’ e istorie :P.

      • Rodica_mureszan spune:

        deja am preparat de 2 ori acest fel de salata, doar ca eu am facut pieptul de pui la cuptor, a fost nemaipomenita, tin sa iti spun draga Laura ca sosul l-am folosit si la alte salate si merge de minune….multumim pentru retetele tale grozave

  8. Crina spune:

    buna Laura,
    Mi-am luat un obicei de cateva luni incoace, nu mai gatesc fara sa consult retetele tale…mai ales cand am musafiri la masa…la gusturi si chiar la modul de a gati ne asemanam asa ca una, doua dau fuga sa mai citesc o reteta. Pentru maine fac rulada cu crema de portocale si am comanda de o piftie de curcan…eu am facut mereu de porc, asa ca poate postezi o reteta cand ai timp…doar a venit iarna! Cat despre salata de mai sus am si eu o reteta, dar o modific functie de anotimp si legumele ce le am la indemana. Numai bine!

    • Anonim spune:

      Crina draga, iti multumesc pentru ca ma urmaresti si mi-ai acordat increderea de a gati dupa retetele mele. Orice ai alege de pe acest blog culinar, eu iti doresc din suflet sa iti reuseasca si te astept cu impresii. Mi-ai dat o idee foarte buna cu piftia de curcan, multumesc, sa stii ca am luat-o foarte in serios :).

      2012/2/3 Disqus

  9. Emily Recipe spune:

    este super delicioasa salata asta! pupicei

CLOSE
CLOSE