Salata de conopida

Autor:

Salata de conopida e un fel de mancare grozav pe timp de vara. Reteta mea de salata e destul de usurica si ca numar de calorii, si de facut, iar conopida e o leguma de sezon, mai mare pacatul ar fi sa nu ne bucuram de primele trufandale aparute pe piata. Cu salata de conopida puteti face niste minunate tartine, o puteti servi ca aperitiv dar la fel de bine merge cu o friptura la gratar, in loc de alta garnitura. Se face in doi timpi si trei miscari, ia’ uitati:

salata de conopida, reteta salata conopida
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Salata de conopida:

  • 500 de grame de conopida gata curatata de cotor si frunzele exterioare
  • 2 linguri de maioneza
  • 2 linguri de iaurt cu 3,5% grasime (sau chiar mai slab)
  • 1 catel mic de usturoi
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 3 linguri cu varf de rondele de ceapa verde (numai partea verde deschis)
  • sare si piper alb macinat dupa gust

Preparare Salata de conopida:

1. Conopida (poza 1) se desface in buchetele, indepartand cotorul si frunzele exterioare, precum si partile patate sau stricate, daca exista.

2. Conopida se pune la fiert in apa cu sare (poza 2).

3. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge bine conopida de apa. Pentru a grabi racirea, buchetelele de conopida se pot trece intr-un vas cu apa cu gheata, apoi se scurg bine si se pot prepara.

Tineti cont, puteti pastra apa in care a fiert conopida ca baza a unei supe sau ciorbe, va avea un gust foarte bun.

4. Conopida se toaca cat de marunt se doreste, eu am maruntit-o la cutit fara a insista prea mult (poza 4), imi place sa aiba totusi o oarecare textura salata, dar daca se prefera, se poate zdrobi ca pentru un pireu, obtinand in final o crema tartinabila.

preparare salata de conopida 1

Pentru sos: se bate iaurtul cu zeama de lamaie, maioneza si catelul de usturoi zdrobit fin. Se condimenteaza sosul cu sare si piper alb macinat dupa gust.

Se pune conopida maruntita intr-un castron si se adauga rondelele de ceapa verde. Se toarna sosul si se amesteca bine, apoi se da la frigider macar 30 de minute, ca sa se imprieteneasca bine conopida cu sosul.

preparare salata de conopida 2

Dupa 30 de minute, ce sa vezi? Membrii familiei incep sa faca drumuri dese la frigider, cand unul, cand altul. Continutul castronului se imputineaza repede, pe masura ce dispar si gustoasele tartine unse cu salata de conopida.

salata de conopida 2-1

Pofta buna!

salata de conopida 3

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Adina a zis

    O sa incerc si varianta aceasta. Tocmai am facut una : conopida si morcov fierte, ceapa tocata, maioneza, sare si piper.

  2. Uica Tovie a zis

    Phii-ha! O mancare, o gustare usoara, sanatoasa si intinsa pe o crisca de pita moale, proaspata, te unge la inima si oftez*!*

    Ce sa mai cauti programe la tv straine, – aia n-au decat imitatii, improvizatii

    …si pot sa faca milioane ei(a la Martha) in America, dar nu au ce avem noi, traditii si radacini in cultura si istorie// pe bune(!)

    p.s. ma bucur ca nu ai uitat sa pui si un dampf de usturoi *_*.

    La mai mare si mai multe, draga LAURA – insira-te margarite, sa ne desfatezi cu secretele tale din cuina de acasa!!

  3. alex a zis

    Delicios! Am incercat-o si eu, sotul meu care nu e amator de conopida am mancat cu pofta. Multumesc pentru reteta! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *