Cautare in site
x inchide

Salata de peste afumat cu rucola

Reteta de
Adaugata la

Vreau sa va propun aceasta reteta de salata delicioasa, pentru ca sunt convinsa ca si voua va e la fel de cald ca si mie. Cine sa stea pe langa cuptor, pe o vreme ca asta, si mai ales, de ce am face-o, daca putem sa pregatim ceva bun si satios in 5 minute, fara pic de prelucrare termica? Asadar, salata mea cu peste afumat si rucola, usoara, proaspata si perfect echilibrata, este si foarte permisiva in ce priveste ingredientele: nu-ti place, sau nu dispui de unul dintre ele? Nu il folosesti sau il inlocuiesti cu ceva pe placul tau. Nu e niciun bai daca in loc de peste, pana la urma, se foloseste un pic de pui rece, daca se renunta la ceapa, la usturoi sau la rosii. Ceea ce nu trebuie sa lipseasca, insa, e painea prajita neagra, de preferinta de casa, mustarul de Dijon (care e de neinlocuit), un ulei de masline extravirgin de buna calitate si rucola, picanta si proaspata, fara de care de aceasta salata nici nu s-ar fi povestit :). De aceea, tineti cont ca lista ingredientelor nu contine cantitati exacte, toate ingredientele putand fi adaugate dupa plac, dar neaparat pastrand un echilibru intre ele.

salata de peste afumat cu rucola, reteta culinara
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2
Grad de dificultate: usor

Ingrediente salata cu peste afumat si rucola:salata de peste cu rucola ingrediente

  • 1 fileu de 150-200 de grame de peste afumat, oridecare va place (eu am folosit un fileu de chefal pe care l-am afumat la gratar)
  • 4-5 felii de paine neagra (eu am folosit o paine de casa din grau spelta integral, foarte gustoasa)
  • rucola – in cantitatea dorita, eu am pus 2 maini bune
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite de mustar de Dijon
  • ceapa, in cantitatea dorita (ceapa rosie, ceapa verde etc.)
  • 4-5 rosioare
  • 20 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare cat prinzi intre doua degete

Preparare:

Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin.

Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui.

salata de peste cu rucola preparare 1Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care se doreste sa se serveasca salata si se stropeste cu 1/3 din dressing.salata de peste cu rucola preparare 2Deasupra de paine se pun bucatele de peste afumat fara piele (dupa preferinta pestele se taie sau se rupe, eu l-am rupt in bucati). Se adauga deasupra de peste ceapa taiata in inele sau solzisori si se stropeste cu generozitate cu inca 1/3 din dressing.salata de peste cu rucola preparare 3Peste peste se adauga rucola si se stropeste cu dressingul ramas.salata de peste cu rucola preparare 4'

In final, se adauga rosiile taiate felii si presarate (numai daca se doreste) cu un strop de sare. Se apuca farfuria cu incredere si se infige furculita cu hotarare! :P

salata de peste afumat cu rucola 2'
Pofta buna! :)
Alte retete de salata: Salata cu sparanghel, capsuni si gorgonzola * Salata cu piept de pui * Salata calda cu piept de rata si ciuperci shiitake

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 comentarii la Salata de peste afumat cu rucola

  1. Cristina C spune:

    Salut!
    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http//filmandotherstoriesblogspot
    Un an nou fericit iti doresc!

  2. www.italianjob.do.am spune:

    Super gustos! :X

  3. Cecilia spune:

    Felicitari pentru acesta reteta! A iesit extraordinar de gustoasa si satioasa, perfecta la o masa de seara. O savoare deosebita o da dressingul cu mustar! Am facut ravagii!! Multumesc si spor in continuare!

  4. maria elena spune:

    Arata foarte bine salata, imi place combinatia de arome si culori. Imaginile sunt minunate!

    • lauralaurentiu spune:

       Maria Elena, iti multumesc foarte mult. Aromele sunt bine echilibrate, intr-adevar, as zice ca e una dintre cele mai reusite salate dinc ate fac eu. :)

  5. pdragoslava spune:

    Buna ziua Doamna Laura,
    Numele meu este Diana Cozma, v-am descoperit cu 2 ani si jumatate in urma, pe cand aveati blogul „cuina banateana”. Din cand in cand intru pe site-ul Dvs. si citesc retetele postate, pentru care va apreciez si va multumesc. Probabil ca locul acestui mesaj nu ar fi aici, dar va rog cand aveti timp sa intrati pe  http://povestea-lui-rares.blogspot.ro/2012/06/sanatate-boalaviata-moarteextaz.html. Stiu ca a fost in trecut cel putin o ocazie in care ati intrat pe acest blog. De atunci s-au intamplat multe, si bune si rele. Am vazut ca sunteti o persoana foarte deschisa la solicitarile celor din jur si poate veti avea placerea sa facem in viitor o colaborare pentru a ajuta cativa copii cu nevoi speciale, prin intermediul Asociatiei Un copil pentru copii, pe care am infiintat-o anul acesta. Va multumesc din suflet. Diana, mama lui Rares.

    • lauralaurentiu spune:

       Sigur ca da, Diana, o sa vizitez cu placere blogul tau. :) Multa sanatate iti doresc, atat tie cat si celui micut!

  6. Cocamarinescu spune:

    iti multumesc pt reteta, eu sunt fan rucola si deja multe prietene o folosesc iar acum cu aceasta reteta despre care le-am vb aseara sunt innebunite sa o si faca

  7. Geta Baba spune:

     De unde se poate cumpara rucola?
    Eu pregatesc o salata asemanatoare, dar cu legume si condimente obisnuite la noi.

    • lauralaurentiu spune:

      Rucola e destul de obisnuita, Geta draga, de altfel, creste si in Romania si mai demult era cunoscuta sub denumirea „voinicica”. Cred ca se gaseste la orice supermarket mai serios, la raionul verdeturi refrigerate, ambalata in pungute.

  8. Alexandrab59 spune:

    Ce este rucola ?nu am mai auzit pana acum.arata bine salata si sigur este si gustoasa. Multumim pentru minunatele retete.

    • lauralaurentiu spune:

      Rucola este o planta inrudita cu varza, ale carei frunze alungite sunt ideale pentru salate. Are un gust care, dupa parerea mea, aduce aminte de piper, de hrean si o usoara tenta de varza. E foarte buna. :)

  9. Mihaela spune:

    „fara pic de prelucrare termica” cu peste afumat?  cum vine asta ? :)   (stergeti comentariul meu si corectati greseala, voiam sa va zic dvs doar, nu cititorilor.)

    • lauralaurentiu spune:

      Pot sa las comentariul sa-l vada oricine, pentru ca, daca eu imi prepar pestele afumat in casa, e putin probabil sa o faca si altii, as zice ca majoritatea ar recurge la un peste afumat cumparat (somon, pastrav si ce se mai gaseste). De altfel, pestele se regaseste pe lista ingredientelor deja afumat, nu crud, si din reteta partea cu „se afuma/frige/coace pestele” lipseste cu desavarsire. :)

      Chiar si asa, in situatia mea, pestele afumat nu l-am preparat in ziua in care am facut salata, ci cu totul alta data. Il folosesc pe post de „mezel”, asa cum folosesc si baconul preparat (si afumat) acasa, sunca de casa si altele. Nu cred ca daca imi fac un sendvici cu sunca de casa se poate spune ca implica prelucrare termica, indiferent de faptul ca sunca a fost la un moment dat afumata.

CLOSE
CLOSE