Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Sos de visine

Sos de visine

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
La noi in Banat, acest sos dulce-acrisor este un clasic, as putea spune. Se potriveste minunat cu carnea de pasare rasol sau fripta .
sos de visine

Ingrediente:
pentru aproximativ 500 de ml. de sos

250-300 de grame de visine fara samburi, proaspete, congelate sau din compot
250 de ml. de supa de pasare (sau apa)
30 de grame de unt
30 de grame de faina
zahar si sare dupa gust
1 praf de scortisoara (optional)

Preparare:

Eu am folosit visine congelate, daca se folosesc visine din compot, e de recomandat ca o parte din lichidul necesar (supa de pasare sau apa) sa fie inlocuit cu zeama din compot (cam jumatate).
sos de visine 1

Untul se topeste intr-o craticioara:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
sos de visine 2
Se adauga faina si se amesteca rapid, cu grija sa nu se rumeneasca, doar sa se impregneze cu unt:
sos de visine 3
Se toarna supa fierbinte (sau apa, sau zeama de compot amestecata cu supa sau apa) si se amesteca bine, desfacandu-se toate cocoloasele:
sos de visine 4
Se fierbe pe foc mic, amestecand constant si insistand pe fundul craticioarei, pana ce compozitia se leaga, apoi se adauga visinele si se mai da in cateva clocote:
sos de visine 5
Se potriveste gustul de sare si zahar, eu am pus o lingura cu varf de zahar dar si un praf de scortisoara, mi se pare ca ii da un gust foarte bun.
O sugestie de servire:
mancare 9 octombrie 4
loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Sos de visine

  1. Ramona V. spune:

    Foarte bun sosul! A mers de minune cu rața. :)
    Mulțumiri!

  2. […] de pasare alaturi de morcovi fierti si cartofi fierti separat intr-o cantitate de supa, cu un sos de rosii sau de visine.6. Supa ramasa in oala se strecoara printr-o sita deasa, la nevoie chiar si de mai multe ori, pana […]

  3. […] minunat sos de visine pentru fripturi mai poate fi gasit si la Laura Laurentiu,Oana si Diana il prezinta intr-o forma ceva mai aromata (dar la fel de spectaculoasa), iar Adi […]

  4. Dragos spune:

    ca ce obicei, un deliciu orice reteta de pe acest site….Multumesc!

  5. Emili Ardeleanu spune:

    Am parasit Romania de mult: dar fiind nascuta in Banat bucataria delicioasa i-mi trezeste si acum nostalgii :iar sosul de visine este  un deliciu

  6. Carmendiugan spune:

     multa vreme am refuzat sa fac acest sos dar sotul meu, minca la bunica lui si am inceput sa-l fac,acum nu mai putem fara el!e f bun mai ales daca i-ti place dulce-acrisor

  7. Dscsuciu spune:

    eu fac sosul de visine cu lapte in loc de apa sau supa !!!! daca il faci cu apa sau supa nici nu poate fi numit sos ..ci mai degraba compot cu faina .

  8. klaudya spune:

    Mİ-Aİ FACUT MARE POFTA SA VAD DACA GASESC VİŞİNE AZİ İL FAC ESTE SOSUL PE CARE MAMA Nİ-L FACEA MEREU ACASA MULTUMESC PTR RETETA CARE Mİ-A ADUS AMİNTE DE JİMBOLİA

  9. Elena spune:

    E preferatul meu!Acasa la mine nu prea are trecere.Cand mergem la bunica(intr-un sat pe langa Covasna)il facea des vara.Si mama il facea mai ales in zilele de post.

  10. lauralaurentiu spune:

    Nela, iti multumesc foarte mult si te mai astept. Ti-am dat o idee, poate reeditezi un pranz din copilarie, intr-o zi :) .

  11. Nela spune:

    Woww..cum arata !vreau sa spun ca mi-ai facut o pofta nebuna asa ceva mancam in copilarie cat am stat in Banat .Iti doresc o zi placut!

  12. lauralaurentiu spune:

    S-o odihneasca Dumnezeu, Daiana. Ma bucur ca ti-am provocat placute aduceri aminte. :)

  13. vdaiana spune:

    "La noi in Banat, acest sos dulce-acrisor este un clasic, as putea spune. Se potriveste minunat cu carnea de pasare rasol sau fripta ." Asa este! Pranzul tau de sambata mi-a adus aminte de Bunica, Dumnezeu s-o odihneasca. :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE